Oposicions previstes per al 2020,
ajornades al 2021
Llista única de persones amb plaça, vacants, adjudicació, presentació de documentació, presa de possessió
Adjudicació i presentació de documentació
Tothom que hagi obtingut plaça ha de seguir les següents passes:
- Adjudicació de places.
- Presentació de documents que indica la base novena de la convocatòria i altra documentació, quan s'hagi publicat al BOIB la llista de persones que han obtingut plaça.
Adjudicació de places i vacants
Adjudicació i vacants
del 26 de juliol a les 12:01 al 28 de juliol a les 11:59
Documentació a presentar
Termini de presentació de la documentació
del 30 de juliol al 12 d'agost, ambdós inclosos
S'ha de presentar presencialment (mitjançant instància adreçada a la Direcció General de Personal Docent), al registre de Conselleria o qualsevol dels indicats a la xarxa de registres.
Documentació del torn lliure i del torn de reserva per a aspirants amb discapacitat
- Fotocòpia compulsada del títol exigit per a l'ingrés al cos o de la certificació acadèmica acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris per a la seva expedició, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar, o del rebut acreditatiu del pagament corresponent dels drets d'expedició del títol.
Si la titulació ha estat obtinguda a l'estranger, cal adjuntar-hi la corresponent homologació o bé la credencial de reconeixement de la titulació per a l'exercici de la professió en el cos corresponent. - Titulació de català
Fotocòpia compulsada del certificat que acrediti el domini de la llengua catalana segons el que determina l'article segon del Decret 115/2001.
L'acreditació és efectiva si es posseeixen les titulacions que s'especifiquen als annexos 4 i 5 de l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats, de 21 de febrer de 2013. - Fotocòpia del document nacional d'identitat vigent
En el cas de tenir la nacionalitat d'un altre estat membre de la Unió Europea, cal presentar una fotocòpia del certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea, juntament amb la fotocòpia del passaport o document d'identitat en vigor.
ATENCIÓ Alerta amb la data de caducitat del DNI. - Fotocòpia compulsada del títol de formació pedagògica i didàctica o, si s'escau, la documentació justificativa acreditativa de l'exempció d'aquest requisit segons el que s'estableix en la base 2.3 d'aquesta convocatòria.
No ho han de presentar les persones del cos de mestres ni del cos de música i arts escèniques.
Quan, en substitució del títol de formació pedagògica i didàctica, s'al·legui haver prestat serveis docents durant dos cursos acadèmics complets o, si no, dotze mesos en períodes continus o discontinus, amb anterioritat a l'1 d'octubre de 2009 o a l'1 de setembre de 2014, segons pertoqui, a centres públics o privats d'ensenyament reglat degudament autoritzats, en els nivells i ensenyaments les especialitats docents dels quals es regulen en el Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, s'ha d'acreditar aquest fet mitjançant la documentació següent:- Si l'experiència docent que s'acredita correspon a un centre públic, s'ha d'aportar un certificat original de vida laboral i un certificat expedit pel secretari del centre amb el vistiplau del director del centre o un full de serveis expedit per l'Administració educativa, que indiqui expressament el nivell, les especialitats que s'han impartit i la data d'inici i final del període que s'acredita.
- Si l'experiència docent que s'acredita correspon a un centre privat o privat concertat, s'ha d'aportar un certificat original de vida laboral i un certificat expedit pel director del centre (excepte que s'acrediti la impossibilitat d'aportar el certificat per desaparició de l'empresa), amb el vistiplau del Departament d'Inspecció Educativa, en què s'indiquin expressament el nivell i les especialitats que s'han impartit i la data d'inici i final del període que s'acredita.
- Certificat mèdic oficial acreditatiu de "no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física ni psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i l'especialitat per als quals ha estat seleccionat."
ATENCIÓ El certificat ha de posar exactament el text anterior o molt similar. Sinó, no serà acceptat per la Conselleria. - Declaració jurada, o promesa (annex 8), de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a annex 8 de la convocatòria.
Els aspirants que no posseeixin la nacionalitat espanyola han de presentar declaració jurada, o promesa, de no estar sotmesos a sanció disciplinària ni condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen, segons el model que figura com a annex 8 en aquesta convocatòria.
- Aspirants amb discapacitat. Han de presentar fotocòpia compulsada del dictamen establert en la base 2.1.3.3, excepte que l'hagin presentat dins el termini de presentació de sol·licitud o hagin autoritzat l'Administració per sol·licitar-ho.
- Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Els aspirants de nacionalitat espanyola que no hagin autoritzat a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca perquè sol·liciti aquesta certificació i la consulta de les dades del document nacional d'identitat, en el cas de ser inclosos en la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu, han de presentar aquesta certificació.
Els aspirants que no posseeixen la nacionalitat espanyola, o que en posseeixen una altra a més de l'espanyola, a més de la documentació o autorització indicada en el paràgraf anterior han de presentar alguna certificació negativa de condemnes penals expedida per les autoritats del seu país d'origen o del qual siguin nacionals respecte dels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i de tràfic d'éssers humans, traduïda i legalitzada d'acord amb els convenis internacionals existents.
No és necessari si ho autoritzares al tràmit de selecció de places. - Ajornament. Sol·licitud d'ajornament de la fase de pràctiques, si s'escau.
- Incompatibilitat. Declaració jurada (annex 9) de no trobar-se en cap de les causes d'incompatiblitat establertes en la Llei 53/1984, de 26 desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i en el Reial decret 598/1985.
Documentació per als que ja tenien la condició de personal funcionari públic de carrera
- Fotocòpia compulsada del títol exigit per a l'accés al cos o de la certificació acadèmica original acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris per a la seva expedició, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar, o del rebut acreditatiu del pagament corresponent dels drets d'expedició del títol.
Si la titulació ha estat obtinguda a l'estranger, cal adjuntar-hi la corresponent homologació o bé la credencial de reconeixement de la titulació per a l'exercici de la professió en el cos corresponent. - Titulació de català Fotocòpia compulsada del certificat que acrediti el domini de la llengua catalana segons el que determina l'article segon del Decret 115/2001.
L'acreditació és efectiva si es posseeixen les titulacions que s'especifiquen als annexos 4 i 5 de l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats, de 21 de febrer de 2013. - Fotocòpia del document nacional d'identitat vigent. En el cas de tenir la nacionalitat d'un altre estat membre de la Unió Europea, cal presentar una fotocòpia del certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea, juntament amb la fotocòpia del passaport o document d'identitat en vigor.
ATENCIÓ Alerta amb la data de caducitat del DNI. - Fotocòpia compulsada del títol de formació pedagògica i didàctica o, si s'escau, la documentació justificativa acreditativa de l'exempció d'aquest requisit segons el que s'estableix en la base 2.3 de la convocatòria.
- Certificació o full de serveis de l'organisme del qual es depengui,
Els seleccionats que tinguin la condició de funcionaris docents de carrera en situació de servei actiu de les Illes Balears estan exempts de presentar aquest certificat.
S'han de consignar expressament les dades següents:- Indicació del cos al qual es pertany, especialitat, número de registre personal assignat i si es troba en servei actiu.
- Nombre d'anys com a funcionari de carrera.
- Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física ni psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i l'especialitat per als quals han estat seleccionats.
- Declaració jurada, o promesa, de no haver estat separats mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a annex 8 en aquesta convocatòria.
- Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Els aspirants de nacionalitat espanyola que no hagin autoritzat la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca perquè sol·liciti aquesta certificació i la consulta de les dades del document nacional d'identitat, en el cas de ser inclosos en la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu, han de presentar aquesta certificació.
Els aspirants que no posseeixen la nacionalitat espanyola, o que en posseeixen una altra a més de l'espanyola, a més de la documentació o autorització indicada en el paràgraf anterior han de presentar alguna certificació negativa de condemnes penals expedida per les autoritats del seu país d'origen o del qual siguin nacionals respecte dels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i de tràfic d'éssers humans, traduïda i legalitzada d'acord amb els convenis internacionals existents.
Tota la documentació emesa en llengua diferent al castellà o català ha de venir acompanyada de la corresponent traducció oficial en una de les dues llengües oficials de les Illes Balears, realitzada per un traductor jurat.
Causes d'exclusió
Els qui dins el termini fixat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació requerida, o bé els aspirants en els quals s'observi, a partir de la revisió de la documentació, que els manca algun dels requisits assenyalats en la base segona d'aquesta convocatòria, no seran nomenats funcionaris en pràctiques, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud inicial de participació.
http://oposicionsdocents.caib.es/
Guies pràctiques
Tràmit de participació
Tràmit de participació - del 16 de febrer al 26 de març de 2020
Accés al tràmit
16 de febrer a 26 de març de 2020, ambdós inclosos
tràmit conclòs
Desistiment - del 22 de juny al 3 de juliol de 2020
La Resolució de la directora general de Personal Docent de 17 de juny de 2020, estableix la possibilitat de desisitir de la participació a les oposicions del 2020, ajornades al 2021.
Accés al tràmit
22 de juny a 3 de juliol de 2020, ambdós inclosos
tràmit conclòs
Documentació que s'ha de presentar
- Sol·licitud de participació a les proves selectives
- Fotocòpia del DNI
- Model 046 del pagament realitzat
- Declaració responsable de veracitat de dades bancàries
La documentació s'ha d'adjuntar en un sol fitxer durant el tràmit telemàtic.
Reintegrament de taxes - del 27 de febrer al 18 de març de 2021
Reintegrament de taxes
Si has estat exclòs/a del de les oposicions, pots demanar el reinegrament de les taxes.
Documentació que has d’adjuntar (en un sol fitxer)
- Fotocòpia del DNI
- Sol·licitud de participació a les proves selectives de la qual ha resultat exclòs
- Model 046 del pagament realitzat
- Declaració responsable de veracitat de dades bancàries
- Per unir els pdf pots fer-ho a través de pàgines com aquesta
Accés al tràmit
27 de febrer a 18 de març, ambdós inclosos
tràmit conclòs
Normativa
Normativa
Reglament estatal
- Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament d’ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents
Convocatòria - 3 de febrer de 2020
- Resolució de 3 de febrer de 2020 per la qual es convoquen les proves selectives d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents a les Illes Balears
Modificació - 20 de maig de 2021
- Resolució de la directora general de Personal Docent de 27 de maig de 2021, per la qual es modifica la Resolució de la directora general de Personal Docent de 3 de febrer de 2020
Tribunals i comissions de valoració
Tribunals provisionals i comissions de valoració provisionals - 8 d'abril
Cos de mestres
Resta de cossos
Accés al tràmit d'al·legacions
del 9 al 13 d'abril, ambdós inclosos
tràmit conclòs
Causes d'exclusió
Causes d'exclusió
- No prestar serveis efectius a cap centre docent.
- Estar en situació de permís de naixement de fill, adopció, guarda amb finalitats d'adopció o acolliment, o tenir un fill menor de 18 mesos en data 20/06/2021.
- Estar de baixa per malaltia i a data 01/04/2021 dur més de tres mesos de baixa.
- Tenir concedida, per raons de guarda legal, reducció d'un terç o mitja jornada d'ençà de l'1 de setembre de 2020.
- Ser alliberat sindical el curs 2020-21.
- Estar en serveis especials o excedència especial el curs 2020-21.
- Estar en comissió de serveis a l’estranger el curs 2020-21.
- Estar proposat a dia 1 d’abril de 2021 per jubilació per incapacitat.
- Haver sol·licitat i que s'hagi acceptat, a dia 1 d’abril, la jubilació amb efectes de dia 1 de setembre de 2021.
- Estar en excedència per guarda legal d’un fill menor de tres anys o d’una persona major el curs 2020-21.
- Trobar-se en situació d’abstenció o recusació (judicis amb opositors, vincles familiars, etc., prevists a l’article 23 de la llei 40/2015).
- Ocupar un càrrec directiu (directora/director, cap d’estudis, secretària secretari) el curs 2020-21, expecte si hi ha necessitats imperioses.
Sorteig
Hem demanat que es convoquin el màxim nombre possible de tribunals a Menorca i Eivissa per evitar els desplaçaments dels aspirants. Igualment, hem defensat que tots els membres dels tribunals han de conèixer la nostra llengua i han de ser de l’especialitat corresponent (o estar-hi habilitats).
Resolució
Resolució per la qual es determinen les normes que regeixen el sorteig públic per a designar els vocals dels tribunals
Modificació
Resolució per la qual es modifica la Resolució per la qual es determinen les normes que regeixen el sorteig per a designar els vocals dels tribunals
Sorteig
Ramon Alejandro, Jaume
A partir d'aquesta persona es començaran a seleccionar la resta de persones del tribunal, alfabèticament
Procediment
- S'ordenen totes les persones per ordre alfabètic (de la A la Z) i, en cas que llinatges i nom coincideixin, per data de naixement (de major a menor edat).
- S'assigna un número correlatiu a cada persona.
- Extracció d'un número aleatori a partir del qual es comença a assignar.
- Es publicarà la primera a persona que serà la possible membre de tribunal i a partir de la qual s'aniran assignant la resta.
L'assignació de la resta de membres del tribunal es farà quan es conegui el nombre d'aspirants per cos, especialitat i illa (necessari per poder determinar el nombre de tribunals).
Les al·legacions es podran fer quan es publiqui els tribunals provisionals.
Llistes de persones admeses i de desisitiments
Llistes provisionals - 20 d'octubre 2020
Llistes provisionals de persones admeses i persones que han desisit
Resolució de 20 d'octubre, per la qual es fan públiques les llistes, amb caràcter provisional, dels aspirants admesos i exclosos que han sol·licitat participar en el concurs oposició convocat per Resolució de 3 de febrer de 2020 així com la llista dels aspirants que han desistit de participar-hi.
Cos de mestres
Altres cossos
Causes d'esclusió
Nacionalitat estrangera
- Han acreditat estar en possessió de les titulacions que els eximeix de fer la prova de castellà
- Han de realitzar la prova de castellà
Desisitiments
Accés al tràmit d'al·legacions
del 21 d'octubre al 3 de novembre, ambdós inclosos
tràmit conclòs
Llistes definitives - 26 de febrer 2021
Llistes definitves de persones admeses i persones que han desisit
Resolució de 26 de febrer de 2021, per la qual es fan públiques les llistes, amb caràcter definitiu, dels aspirants admesos i exclosos que han sol·licitat participar en el concurs oposició convocat per Resolució de 3 de febrer de 2020 així com la llista dels aspirants que han desistit de participar-hi
Cos de mestres
Altres cossos
Causes d'esclusió
Nacionalitat estrangera
Desisitiments
Reintegrament de les taxes - 26 de febrer 2021
Reintegrament de taxes
Si has estat exclòs/a del de les oposicions, pots demanar el reinegrament de les taxes.
Documentació que has d’adjuntar (en un sol fitxer)
- Fotocòpia del DNI
- Sol·licitud de participació a les proves selectives de la qual ha resultat exclòs
- Model 046 del pagament realitzat
- Declaració responsable de veracitat de dades bancàries
- Per unir els pdf pots fer-ho a través de pàgines com aquesta
Protocols Covid i declaració responsable
Protocols i declaració responsable
- Mesures per als membres del tribunal
- Mesures per a les persones aspirants
- Declaració responsable (annex I)
La declaració responsable s'ha de lliurar al tribunal l'acte de presentació. En cas que no es presenti, el tribunal facilitarà un model en blanc per a complimentar-lo abans d’entrar al centre.
Fase d'oposició
Calendari, ordre d'actuació, distribució
Acte de presentació i calendari de la primera prova (part A i part B)
19 de juny, 9 h
- Tothom: acte de presentació. Inclou el lliurament de la declaració responsable en relació amb la Covid.
- Ingrés (lliure i torn per a aspirants amb discapacitats): part A de la primera prova
20 de juny, 9 h
- Ingrés (lliure i torn per a aspirants amb discapacitats): part B de la primera prova
- Accés (cos de nivell superior, del mateix nivell i adquisició de nova especialitat): exercici pràctic
Les proves es duran a terme fins a final de juliol.
Ordre d'actuació dels aspirants
Lletra per a l'ordre d'actuació
G
Distribució d'aspirants i lloc de les proves
Programacions didàctiques
Les principals novetats d'enguany és que les programacions es lliuraran en PDF, un cop superada la primera fase i només aquells que hagin d'intervenir a la segona.
Reclamacions
Les reclamacions es mantenen a final de casa fase.
Criteris generals de valoració de la fase d'oposició
- Criteris generals de valoració de la fase d'oposició
Annex 4: Criteris per a l'elaboració i presentació de la programació didàctica
La programació didàctica s'ha de fer d'acord amb la normativa vigent sobre ordenació curricular i organització, i d'acord amb les instruccions dictades per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca per al curs 2019-2020.
En aquesta programació, a més de l'índex, que no ha d'excedir d'un full, s'hi han d'incloure un mínim de dotze unitats didàctiques. També pot incloure annexos.
Tot el contingut de la programació didàctica ha de tenir una extensió màxima de 60 pàgines (annexos inclosos), en format DIN-A4. No és computable la portada, en què s'han de consignar: núm. de DNI, nom i llinatges de l'aspirant i el cos i l'especialitat a la qual s'opta. Tot el contingut de la programació s'ha de presentar amb interlineat d'1,5, lletra tipus Times New Roman o Times, de 12 punts de grandària sense comprimir. Aquest format i tipus de lletra s'exigeix a tota la programació, excepte en els títols, números de pàgina i portada. Si s'hi inclouen taules o gràfics, l'interlineat pot ser simple i la lletra, Times New Roman o Times, com a mínim de 10 punts sense comprimir en la respectiva taula o gràfic. No podrà contenir hipervincles.
La programació elaborada per l'aspirant es lliurarà al tribunal telemàticament a través de l'aplicació informàtica d'oposicions. Aquesta s'ha d'efectuar en un únic document amb format PDF que no superi els 15 MB. En el cas que es presenti més d'una programació serà vàlida i es tendrà en compte únicament l'última presentada dins termini.
En el cas que l'aspirant, en l'elaboració de la programació didàctica, no s'ajusti a les especificacions indicades en el paràgraf anterior es procedirà a minorar fins a un punt la valoració global de la segona prova.
La programació didàctica ha de fer referència al currículum vigent a les Illes Balears d'una àrea, assignatura, matèria, mòdul o àmbit corresponent a l'especialitat per la qual es participa. Ha de correspondre a un curs escolar de qualsevol de les etapes atribuïdes a l'especialitat i situar-se en un curs determinat, excepte en l'especialitat d'educació infantil, en què no cal referir-se a un curs acadèmic complet. S'han de tenir en compte els aspectes concrets de cada cos.
Cos de professors d'ensenyament secundari
En el cas dels aspirants a l'ingrés en el cos de professors d'ensenyament secundari, la programació es pot referir a l'etapa d'educació secundària obligatòria, al batxillerat, als cicles formatius de formació professional, als ensenyaments esportius o als ensenyaments formals en l'educació de persones adultes en què s'imparteixi docència des de l'especialitat a la qual s'opta.
En el cas de programacions referides a la formació professional o als ensenyaments esportius, la programació didàctica ha de referir-se a un dels mòduls dels cicles formatius en el qual tengui atribució de competència docent l'especialitat a la qual s'opta en la família professional corresponent. No es pot realitzar la programació d'un mòdul de formació en centres de treball. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; els resultats d'aprenentatge; les competències professionals, personals i socials; els continguts; la metodologia; els criteris d'avaluació; els recursos materials, i les mesures per a l'atenció a la diversitat.
En l'especialitat d'orientació educativa, la programació ha de fer referència a un pla d'actuació d'un departament d'orientació en un IES, un CEPA, un CIFP, un CEE, un CEIP, un CEIPIESO, un CEIPIEEM o algun centre de règim especial, o al pla anual de treball en un equip d'orientació educativa (EOEP, EAP o equips específics). Aquest pla ha d'incloure un mínim de dotze programes d'intervenció psicopedagògics.
En l'especialitat de formació i orientació laboral, l'aspirant pot presentar la programació de qualsevol mòdul de qualsevol dels cicles formatius que actualment s'imparteixen en centres públics de les Illes Balears en què tengui competència docent.
En la resta d'especialitats, la programació didàctica ha d'anar adreçada a un curs d'educació secundària o batxillerat. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; l'adequació i la seqüenciació dels objectius específics de la matèria; la seqüència dels continguts; els mètodes pedagògics; la distribució del temps i l'espai; les activitats d'ampliació i de reforç; els criteris d'avaluació i de qualificació; els estàndards d'aprenentatge avaluables; els elements transversals tractats; els materials i recursos didàctics que s'han d'utilitzar; els procediments de suport i de recuperació; les estratègies i els procediments d'avaluació del procés d'ensenyament i aprenentatge; les activitats complementàries i extraescolars; la contribució de la matèria a l'adquisició de les competències clau, i les mesures d'atenció a l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.
En totes les especialitats d'idiomes moderns, la programació ha de ser redactada i defensada en l'idioma corresponent.
Cos de professors tècnics de formació professional
La programació didàctica s'ha de referir a un dels mòduls dels cicles formatius en el qual tengui atribució de competència docent l'especialitat a la qual s'opta en la família professional corresponent. No es pot realitzar la programació del mòdul de formació en centres de treball. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; els resultats d'aprenentatge; les competències professionals, personals i socials; els continguts; la metodologia; els criteris d'avaluació; els recursos materials, i les mesures per a l'atenció a la diversitat.
En l'especialitat de serveis a la comunitat, l'aspirant ha d'elegir entre presentar la programació d'un mòdul d'un cicle formatiu o un pla general d'actuació d'un EOEP o d'un EAP. Aquest pla s'ha de dividir, com a mínim, en dotze programes d'actuació que han de tenir la consideració d'unitats didàctiques.
Cos de professors d'escoles oficials d'idiomes
La programació didàctica s'ha de referir a un curs acadèmic d'un dels nivells dels idiomes impartits en les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; els objectius i els continguts, generals i específics, que s'han d'assolir, amb especial referència als mínims exigibles; la distribució temporal dels continguts bàsics i de desenvolupament; la metodologia, els procediments, els criteris i els instruments d'avaluació de l'aprenentatge de l'alumnat; els procediments, els criteris i els instruments de qualificació per a la superació de cada curs o nivell; els materials i recursos didàctics que s'han d'utilitzar; les activitats complementàries i extraescolars, i les mesures per a l'atenció a la diversitat de les necessitats educatives de l'alumnat o a la diversitat de l'alumnat, si s'escau.
En totes les especialitats d'idiomes moderns, la programació ha de ser redactada i defensada en l'idioma corresponent.
Cos de professors de música i arts escèniques
La programació didàctica ha d'estar referida a una assignatura d'un dels quatre cursos dels ensenyaments elementals o d'un dels sis cursos dels ensenyaments professionals de Música o Dansa, segons l'especialitat convocada. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; els objectius, els continguts i els criteris d'avaluació que s'han d'assolir i la seva ordenació i distribució temporal; la metodologia, inclosos el repertori d'obres, les audicions o els recitals que els alumnes han de realitzar al llarg del curs; la bibliografia i els recursos didàctics que s'han d'utilitzar; els procediments i els instruments d'avaluació de l'aprenentatge; els criteris de qualificació per a la superació de l'assignatura i els criteris de promoció; les activitats complementàries, i les mesures per a l'atenció a la diversitat de les necessitats educatives de l'alumnat o a la diversitat de l'alumnat, si s'escau.
Cos de professors d'arts plàstiques i disseny
La programació ha d'estar referida a una assignatura dels estudis superiors de disseny o a un dels mòduls dels cicles formatius en el qual tengui atribució de competència docent l'especialitat a la qual s'opta en la família professional corresponent. No es pot realitzar la programació d'un mòdul de formació pràctica en empreses, estudis i tallers. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; els objectius; les competències; els continguts; la metodologia; els criteris d'avaluació; els recursos materials, i les mesures per a l'atenció a la diversitat de les necessitats educatives de l'alumnat o a la diversitat de l'alumnat, si s'escau.
Cos de mestres
En l'especialitat d'educació infantil, la programació ha d'anar adreçada al segon cicle d'educació infantil, ha d'incloure el desenvolupament dels tres àmbits d'experiència de l'etapa i no cal que es refereixi necessàriament a un curs acadèmic complet. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; l'adequació i la seqüenciació dels objectius generals de les àrees; la seqüència dels continguts; els mètodes pedagògics; els criteris d'avaluació; els procediments i les activitats de suport i d'ampliació; les estratègies i els procediments d'avaluació del procés d'ensenyament i aprenentatge, i les mesures d'atenció a l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.
En les especialitats d'educació primària, d'educació física, de música i d'anglès, la programació didàctica ha d'anar adreçada a un curs de l'etapa d'educació primària. Les programacions han d'incloure, com a mínim: una introducció; una contextualització; l'adequació i la seqüenciació dels objectius generals de les àrees; la seqüència dels continguts al llarg del curs; els mètodes pedagògics; la distribució de l'espai i el temps; les activitats d'ampliació i de reforç; els criteris d'avaluació i de qualificació; els estàndards d'aprenentatge avaluables; els elements transversals tractats; els materials i els recursos didàctics que s'han d'utilitzar; els procediments de suport i de recuperació; les estratègies i els procediments d'avaluació del procés d'ensenyament i aprenentatge; les activitats complementàries i extraescolars; la contribució de l'àrea a l'adquisició de les competències, i les mesures d'atenció a l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.
En l'especialitat d'anglès, la programació s'ha de redactar i defensar en aquest idioma.
En les especialitats de pedagogia terapèutica i audició i llenguatge, la programació ha de consistir en l'elaboració d'un pla d'actuació anual de l'equip de suport. El pla ha de tenir en compte les necessitats de l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu, els criteris per a l'elaboració de les adaptacions curriculars individuals, l'organització del professorat de suport, i les actuacions entre els distints àmbits de treball: en relació amb el centre, en relació amb el professorat i en relació amb els alumnes amb adaptacions curriculars individuals. Aquest pla d'actuació ha de comprendre dotze actuacions diferenciades amb alumnes, les quals han de tenir la consideració d'unitats didàctiques.
Annex 6: Característiques de la prova pràctica
Cos de professors d'ensenyament secundari
Característiques comunes de la part pràctica
Els tribunals formularan dues opcions als participants perquè n'elegeixin una.
Els tribunals informaran oportunament als aspirants sobre els mitjans tècnics, la documentació i els aspectes concrets del desenvolupament dels exercicis pràctics que composen la prova.
El tribunal podrà demanar la justificació del treball des del punt de vista tècnic i didàctic.
La justificació didàctica es pot referir a: la ubicació del contingut pràctic en el currículum; la interrelació amb altres continguts; els coneixements o capacitats prèvies que ha de tenir l'alumnat pel desenvolupament de l'activitat; els recursos necessaris; els criteris i instruments d'avaluació.
El tribunal valorarà el resultat de la prova, el procediment seguit, les capacitats instrumentals manifestades, i les capacitats de l'aspirant pel que fa a l'organització del treball, la gestió del temps, l'adaptació a les característiques de l'alumnat, la resolució de problemes, la iniciativa i la disposició a la innovació.
La comissió de selecció o el tribunal únic determinarà el temps per a la realització de la prova pràctica, que com a màxim serà de quatre hores. En funció del tipus de prova pràctica el tribunal pot distribuir el temps de la realització de la prova en diferents dies.
Especialitat: Filosofia
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà de tres parts:
1. Comentari d'un text filosòfic
2. Comentari i anàlisi de qüestions de caràcter ètic i/o sociològic
3. Comentari i anàlisi de qüestions de caràcter lògic i/o epistemològic
Especialitat: Llatí
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova consistirà en tres exercicis de traducció:
1. Un text en prosa o en vers per traduir sense diccionari
2. Un text en prosa per traduir amb diccionari i comentari sintàctic i estilístic, sociocultural o històric, segons les característiques de l'autor.
3. Un text en vers per traduir amb diccionari i comentari foneticomorfològic i mètric.
Especialitat: Llengua castellana i literatura
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà de dues parts:
1. Un comentari literari i lingüístic d'un text. El comentari ha de ser una anàlisi dels trets conceptuals, estilístics, lingüístics i pragmàtics més significatius del text.
2. Elaboració d'un text argumentatiu, d'una extensió màxima de 300 paraules, amb relació al tema plantejat pel tribunal.
El tribunal ha de valorar la tècnica del comentari de text, la coherència, la cohesió, l'adequació i la correcció gramatical.
Especialitat: Geografia i història
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova ha d'incloure exercicis plantejats a partir d'un document històric (text, mapa, imatge, gràfic, estadística, etc.), d'un geogràfic (text, representació cartogràfica, mapa, plànol, imatge, gràfic, estadística etc.) i d'un artístic (documents iconogràfics, imatges, textos, mapes, plànols, gràfics, etc.).
Especialitat: Matemàtiques
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova consistirà en la realització de problemes, exercicis i qüestions pròpies de l'especialitat. La resolució d'aquests problemes, exercicis i qüestions implica l'aplicació i la utilització dels conceptes, procediments i tècniques matemàtics relacionats amb l'especialitat.
Especialitat: Física i química
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova consistirà en la resolució de problemes i/o qüestions de caràcter pràctic relacionades amb l'especialitat.
La prova pot incloure la resolució de qüestions relatives a la utilització de procediments de treball científic, descripció de tècniques experimentals o activitats de laboratori de les matèries que constitueixen l'especialitat.
Especialitat: Biologia i geologia
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica consisteix en la realització d'exercicis relatius a conceptes, procediments i aplicacions relacionades amb l'especialitat, que pot incloure el disseny d'experiències o activitats de laboratori realitzables amb els mitjans habituals en un centre docent.
Així mateix pot incloure també la identificació visual i classificació d'éssers vius, roques i minerals.
Especialitat: Dibuix
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica consisteix en la realització d'un exercici. Ambdues han de plantejar representacions graficoplàstiques, bidimensionals o tridimensionals, en funció d'una sèrie de consideracions prèvies:
- L'orientació formal múltiple de la prova. Les dues proves s'han de plantejar de manera que puguin ser resoltes amb representacions de diferent sensibilitat (naturalista, subjectiva, de comunicació gràfica o descripció tècnica), segons determini el tribunal en cada cas.
- La utilització possible de tècniques. El tribunal ha de fixar les tècniques adients per a cada exercici, incloent-hi tècniques de representació tridimensional i infogràfiques si cal, i excloent tècniques de pintura o volum que no siguin de realització i acabat ràpids.
- La temporalització de la prova. La durada de la prova ha de ser com a màxim de 4 hores repartides en dues sessions. La primera sessió (d'una durada no superior a 1 hora) consistirà en l'elaboració d'un esborrany i el plantejament del projecte a desenvolupar en la segona sessió. Aquest esborrany ha de romandre en poder del tribunal fins l'inici de la segona sessió en la qual s'ha de dur a terme l'elaboració de l'esborrany o projecte realitzat a la primera sessió.
- Materials i estris per la realització de la prova. L'aspirant s'ha de proveir dels materials i estris necessaris per a la realització de la prova.
Especialitat: Francès
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica constarà de dues parts:
1. Elaboració d'un text argumentatiu, sense diccionari, d'una extensió màxima de 300 paraules amb relació al tema plantejat pel tribunal.
2. Resposta en francès a qüestions d'acord amb els procediments de l'àrea sobre aspectes gramaticals, lèxics i d'anàlisi del discurs en relació amb la impartició dels currículums assignats a l'especialitat en l'ensenyament secundari.
El tribunal pot formular qüestions en les dues parts i valora la tècnica del comentari de text, la coherència i la cohesió del text així com l'adequació i correcció gramatical.
Especialitat: Anglès
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica constarà de dues parts:
1. Elaboració d'un text argumentatiu, sense diccionari, d'una extensió màxima de 300 paraules amb relació al tema plantejat pel tribunal.
2. Resposta en anglès a qüestions d'acord amb els procediments de l'àrea sobre aspectes gramaticals, lèxics i d'anàlisi del discurs en relació amb la impartició dels currículums assignats a l'especialitat en l'ensenyament secundari.
El tribunal pot formular qüestions en les dues parts i valora la tècnica del comentari de text, la coherència i la cohesió del text així com l'adequació i correcció gramatical.
Especialitat: Alemany
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica constarà de dues parts:
1. Elaboració d'un text argumentatiu, sense diccionari, d'una extensió màxima de 300 paraules amb relació al tema plantejat pel tribunal.
2. Resposta en alemany a qüestions d'acord amb els procediments de l'àrea sobre aspectes gramaticals, lèxics i d'anàlisi del discurs en relació amb la impartició dels currículums assignats a l'especialitat en l'ensenyament secundari.
El tribunal pot formular qüestions en les dues parts i valora la tècnica del comentari de text, la coherència i la cohesió del text, així com l'adequació i correcció gramatical.
Especialitat: Llengua i literatura catalanes
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà de dues parts:
1. Un comentari literari i lingüístic d'un text. El comentari ha de ser una anàlisi dels trets conceptuals, estilístics, lingüístics i pragmàtics més significatius del text.
2. Elaboració d'un text argumentatiu, d'una extensió màxima de 300 paraules, relacionat amb el tema plantejat pel tribunal.
El tribunal ha de valorar la tècnica del comentari de text, la coherència, la cohesió, l'adequació i la correcció gramatical.
Especialitat: Música
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà de tres parts:
1. Audició i anàlisi d'una obra o fragment musical i la seva aplicació didàctica. Aquest exercici s'ha de realitzar per escrit i ha de ser el mateix per a tots els aspirants. El tribunal facilita una partitura de l'obra o fragment, per analitzar, a cada aspirant. L'obra o fragment s'ha d'escoltar tres vegades. Necessàriament l'anàlisi ha d'incloure justificadament: l'estil (període històric i possibilitats d'autor) i la forma musical (anàlisi melòdica i temàtica, rítmica, tímbrica, dinàmica, textural, contrapuntística, harmònica...). El temps màxim per realitzar aquesta part és de 3 hores. Aquesta part és comuna en les dues opcions.
2. Interpretació vocal d'una cançó o fragment musical (màxim 32 compassos) i lectura rítmica d'un fragment musical (mínim 16 compassos) facilitades pel tribunal. La cançó o el fragment musical ha de ser tonal; pot incloure alguna alteració accidental. La tessitura ha de ser transportable a qualsevol registre i només es disposarà, per a la seva preparació, d'un diapasó de forquilla. S'ha d'interpretar sense acompanyament instrumental. Quant a la lectura rítmica, pot incloure canvis de compàs, de clau, de temps, grups de valoració especial (tresets, etc...), i qualsevol combinació de figures i silencis. Per a la preparació d'aquest exercici es disposarà de 30 minuts.
3. Interpretació d'una obra o fragment musical, amb l'instrument aportat per l'aspirant, de partitures originals per a cada instrument en concret, facilitades pel tribunal. Tant l'espai on es desenvolupi la prova com el de preparació, disposaran de piano o teclat . Per a la preparació d'aquest exercici es disposarà de 20 minuts.
En els exercicis dels apartats 2 i 3 el tribunal ha de valorar la precisió i claredat de la interpretació així com el so, el fraseig, l'agònica i la dinàmica.
Especialitat: Educació física
La prova pràctica consistirà en el disseny i exposició d'una sessió d'educació física a partir d'un estàndard d'aprenentatge de l'especialitat, triat entre dos, trets a l'atzar per l'aspirant. Aquest ha de demostrar les seves habilitats de planificació de la sessió, d'organització de les activitats, d'aprofitament de l'espai, de gestió del material i el domini de les habilitats tècniques i la formació científica corresponents a l'especialitat.
Disposarà de 30 minuts per a dissenyar la sessió tenint en compte els recursos de què disposa al centre. Finalitzat aquest temps, l'aspirant exposarà la sessió davant del tribunal en un temps màxim de 25 minuts, fent ús de les exemplificacions, demostracions i dels recursos del centre que consideri oportuns.
Aquesta prova es realitzarà al pavelló o a l'aula d'educació física del centre.
Especialitat: Orientació educativa
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova consistirà en la resolució d'un supòsit pràctic sobre algun dels temes següents:
- Realitzar una proposta curricular específica que consisteixi a analitzar un supòsit pràctic referit a un grup d'alumnes amb retards d'aprenentatge, proposta d'actuacions que condueixin a proporcionar la resposta educativa adequada, prenent com a referència el currículum de l'etapa, i concretar les seves possibles adaptacions o modificacions curriculars.
- Justificar i elaborar un dictamen d'escolarització sobre alumnes amb necessitats educatives especials a partir de la informació proporcionada.
- Establir i justificar, a partir d'un supòsit concret, el programa de suport a un pla d'acció tutorial.
- Dissenyar un pla d'activitats del departament d'orientació referent a les possibilitats d'orientació acadèmica i professional per a un grup determinat d'alumnes.
Especialitat: Tecnologia
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova consistirà en la resolució de qüestions i/o problemes i/o exercicis i/o projectes tècnics i/o supòsits pràctics relacionats amb l'especialitat, amb especial atenció a les tecnologies de la informació i de la comunicació. Aquesta prova podrà requerir l'elaboració de programes senzills mitjançant entorns d'aprenentatge de programació d'entorn gràfic.
El tribunal decidirà sobre l'execució d'aquesta part a l'aula-taller o, si escau, a l'aula d'informàtica.
Especialitat: Economia
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà de dues parts:
1. Anàlisi i comentari d'un text rellevant d'actualitat econòmica.
2. Resolució de qüestions i/o problemes i/o exercicis i/o supòsits pràctics relacionats amb el temari de l'especialitat i, alhora, amb els currículums de les etapes i nivells en els quals hi té atribució docent.
Especialitat: Administració d'empreses
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Procés comptable de les operacions econòmiques i financeres, confecció de llibres i registres de comptabilitat, i elaboració dels comptes anuals, aplicant el Pla General-Comptable. Tractament informàtic del procés comptable.
- Càlcul de costos i punt mort.
- Anàlisi econòmica i financera.
- Formalització de les obligacions fiscals.
- Previsions de tresoreria, control de plans pressupostaris, i gestió i control de tresoreria.
- Càlcul d'operacions financeres, i gestió de pagaments i cobraments.
- Selecció d'inversions.
- Mitjans de finançament amb clients, proveïdors i institucions financeres.
- Anàlisi i contractació de serveis i/o productes financers i/o d'assegurances, i formalització de documentació.
- Anàlisi econòmica i financera de valors mobiliaris.
- Selecció de personal, formalització i registre de documents de contractació, quantificació de retribucions i de cotitzacions a la Seguretat Social, gestió de la documentació de personal als organismes públics, i planificació d'activitats de formació.
- Anàlisi i gestió d'un servei d'auditoria.
- Tramitació d'assumptes, expedients o reclamacions, en l'Administració pública, i formalització de documentació.
- Gestió de les comunicacions internes i externes, tant orals com escrites, de l'empresa.
- Atenció al públic i protocol.
- Organització d'entrevistes, reunions, esdeveniments corporatius, viatges nacionals i internacionals. Càlcul de costos d'actes i reunions, i control del temps.
- Elaboració i/o valoració d'un projecte empresarial.
Especialitat: Assesoria i processos d'imatge personal
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb un dels àmbits següents:
- Identificació i descripció: dels components d'un cosmètic i la seva funció, la forma cosmètica esperada segons la formulació donada, el tipus de cosmètic i/o la funció per la qual ha estat dissenyat.
- Resolució d'un o més supòsits pràctics, on davant d'una sèrie de manifestacions o característiques donades, cal determinar: el diagnòstic, l'etiologia, els protocols d'aplicació (incloent cosmetologia i aparatologia a emprar), la determinació de paràmetres de qualitat del mateix, la previsió davant determinades desviacions i la durada prevista.
- Identificació i interpretació d'imatges on es mostren ítems relacionats amb el temari de l'especialitat.
- Resolució d'exercicis relacionats amb l'aparatologia emprada a l'especialitat, incloent la identificació del principi de funcionament, utilització, contraindicacions, manteniment i control de qualitat.
- Descripció de tècniques i processos relacionats amb l'especialitat.
- Resolució de qüestions referents a l'organització i desenvolupament d'esdeveniments i/o espectacles, així com dels suports audiovisuals necessaris per fer un enregistrament gràfic del mateix.
- Identificació i descripció de tots els elements implicats en l'adequació d'un personatge a un determinat context històric.
- Elaboració d'estratègies i recursos relacionats amb l'atenció al client, promoció i venda aplicables a una empresa de la família d'imatge personal.
- Elaboració d'un protocol d'assessorament d'imatge global d'un client, personal o corporativa, a partir de l'anàlisi inicial de les seves característiques.
Especialitat: Formació i orientació laboral
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Procés d'orientació laboral i recerca d'ocupació, fonts i tècniques de recerca de feina i anàlisi d'informació.
- Mercat de treball, competències professionals i itineraris professionals i formatius.
- Habilitats de treball en equip i negociació de conflictes.
- Aplicació de drets i deures laborals bàsics i normativa relacionada.
- Interpretació dels diferents tipus de contractació i les seves característiques.
- Anàlisi de les modificacions dels contractes de treball i les seves conseqüències.
- Anàlisi i coneixement de diferents entitats gestores de la Seguretat Social, serveis i prestacions.
- Gestió de conflictes col·lectius i conflictes individuals en les relacions laborals.
- Innovació empresarial. Actituds i habilitats emprenedores i valoració d'un projecte empresarial.
- Previsions de tresoreria i pressupostos. Interpretació de comptes anuals.
- Anàlisi i característiques de diferents formes jurídiques d'una empresa.
- Anàlisi de l'entorn laboral, els factors de risc i la seva relació amb la salut.
- Identificació de riscos, avaluació, danys derivats i mesures de prevenció i protecció aplicables.
- Drets i deures, participació dels treballadors i organismes relacionats amb l'activitat preventiva.
- Mesures i pla d'autoprotecció i pla d'actuació. Primers auxilis.
Especialitat: Informàtica
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Anàlisi de tecnologies d'interconnexió, configuració de l'estructura de la xarxa telemàtica i avaluació del seu rendiment.
- Disseny i implementació de xarxes locals tant des del punt de vista lògic com físic.
- Desenvolupament, implantació i manteniment d'aplicacions web, amb independència del model emprat utilitzant tecnologies específiques client/servidor.
- Desenvolupament de programari específic per a la gestió i explotació de bases de dades.
- Desenvolupament, implantació i manteniment d'aplicacions multiplataforma amb independència del model emprat utilitzant tecnologies específiques client/servidor i garantint l'accés a les dades de forma segura.
- Aplicació de tècniques de protecció contra amenaces externes, tipificant-les i avaluant-les per assegurar el sistema.
- Aplicació de tècniques de protecció contra pèrdues d'informació, analitzant plans de seguretat i necessitats d'ús per assegurar les dades.
Especialitat: Intervenció sociocomunitària
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Elaboració d'un programa de promoció de la igualtat de gènere, a partir d'un supòsit.
- Plantejament d'un projecte de mediació comunicativa, a partir d'un supòsit.
- Elaboració d'un programa d'animació cultural i/o turística, a partir d'un supòsit.
- Elaboració d'un programa de desenvolupament comunitari, a partir d'un supòsit.
- Plantejament d'un projecte de dinamització d'un espai de lleure, prèviament definit.
- Simulació de tècniques d'intervenció social en un àmbit prèviament definit.
- Simulació de tècniques per al desenvolupament d'habilitats bàsiques necessàries per a l'autonomia personal i social.
- Elaboració d'un programa d'intervenció social, a partir d'un supòsit.
- Elaboració d'un programa de desenvolupament i adquisició d'hàbits d'autonomia personal, a partir d'un supòsit.
- Elaboració d'un projecte de col·laboració entre les famílies i l'escola infantil.
- Plantejament d'un projecte educatiu per a un centre d'educació formal o d'educació no formal, adreçat a infants.
- Elaboració d'una programació d'intervenció educativa, referida a la pràctica psicomotriu.
- Elaboració d'un programa d'intervenció educativa, a partir d'un supòsit.
Especialitat: Organització i projectes de sistemes energètics
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb un dels àmbits següents:
- Anàlisi de les característiques i del funcionament dels equips per a instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
- Càlcul de paràmetres i la configuració d'instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
- Planificació i execució dels processos de manteniment, muntatge i modificació d'instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
- Elaboració i execució de projectes d'instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
- Gestió de la qualitat en el sector de les instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
- Gestió de la seguretat en el sector de les instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
- Protecció del medi ambient en el sector de les instal·lacions de fluids, tèrmiques, frigorífiques, de climatització, de ventilació i de manutenció.
Especialitat: Processos sanitaris
l tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Realització de diferents tècniques de gestió administrativa d'una consulta i/o unitat.
- Realització de diferents tècniques d'educació per la salut i vigilància epidemiològica adaptades a casos simulats.
- Identificació de diferents mostres tissulars i citològiques.
- Elaboració de dietes adaptades a diferents situacions individuals i col·lectives.
- Identificació, i codificació de dades clíniques i no clíniques de la documentació sanitària.
- Determinació de paràmetres necessaris per exploració, detecció i enregistrament de l'estat de salut/malaltia bucodental.
Especialitat: Sistemes electrònics
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb un dels àmbits següents:
- Disseny i desenvolupament de productes electrònics analògics.
- Disseny i desenvolupament de productes electrònics digitals i microprogramables.
- Disseny, implantació i manteniment de sistemes informàtics monousuari, multiusuari.
- Disseny, implantació i manteniment de sistemes telemàtics.
- Organització, gestió, execució i manteniment de sistemes de telecomunicació i informàtics.
- Qualitat i seguretat en les instal·lacions de telecomunicació i informàtica.
Cos de professors tècnics de formació professional
Característiques comunes de la part pràctica
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Els tribunals informaran oportunament als aspirants sobre els mitjans tècnics, la documentació i els aspectes concrets del desenvolupament dels exercicis pràctics que composen la prova.
El tribunal podrà demanar la justificació del treball des del punt de vista tècnic i didàctic.
La justificació didàctica es pot referir a: la ubicació del contingut pràctic en el currículum; la interrelació amb altres continguts; els coneixements o capacitats prèvies que ha de tenir l'alumnat pel desenvolupament de l'activitat; els recursos necessaris; els criteris i instruments d'avaluació.
El tribunal valorarà el resultat de la prova, el procediment seguit, les capacitats instrumentals manifestades, i les capacitats de l'aspirant pel que fa a l'organització del treball, la gestió del temps, l'adaptació a les característiques de l'alumnat, la resolució de problemes, la iniciativa i la disposició a la innovació.
La comissió de valoració o el tribunal únic determinarà el temps per a la realització de la prova pràctica, que com a màxim serà de quatre hores.
Especialitat:Cuina i pastisseria
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Processos d'aprovisionament, manipulació en cru, preelaboració i conservació de tot tipus d'aliments.
- Tècniques de preparació, realització i presentació d'elaboracions culinàries, de pastisseria, rebosteria i forneria.
- Tècniques de preparació i presentació de plats a la vista del client.
- Tècniques de preparació i presentació de diferents tipus de plats de la cuina regional, nacional i internacional.
- Realització de càlculs i mesures de diferents magnituds relacionades amb els productes culinaris.
- Planificació d'un servei de bufet.
- Identificació, característiques i valor nutricional dels aliments.
- Representació gràfica de les zones de la cuina i de l'obrador, equipaments i circuits dels gèneres, productes i residus.
- Aplicació dels manuals de bones pràctiques.
Especialitat:Equips electrònics
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Càlcul i disseny d'instal·lacions d'infraestructures comuns de telecomunicacions, segons la normativa i reglamentació vigent, a partir de propostes de dades d'un projecte.
- Configuració i elaboració de prototips de sistemes de producció i emissió de senyals de televisió i de ràdio, recepció de senyals de televisió i de ràdio, telefonia i dades, així com diagnòstic i localització d'avaries en aquests sistemes.
- Configuració, disseny i programació de sistemes controlats amb microcontroladors a partir de dades d'un projecte.
- Configuració i manteniment de sistemes de xarxes inalàmbriques locals i d'àrea extensa.
- Configuració, disseny i creació de prototips i de connexions de caràcter general a l'àmbit de les telecomunicacions i so. Comprovació del funcionament mitjançant instrumentació electrònica de laboratori.
- Disseny, configuració i manteniment d'infraestructures de telefonia integral, dades i serveis de comunicacions en instal·lacions.
Especialitat:Estètica
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Resolució d'exercicis relacionats amb l'aparatologia, materials i productes emprats a l'especialitat, incloent-hi la identificació del principi de funcionament, utilització, contraindicacions, manteniment i control de qualitat.
- Aplicació de tècniques i tractaments de manicura i pedicura.
- Realització d'escultura d'ungles.
- Aplicació de tècniques de depilació i tècniques d'higiene, facial i corporal.
- Elaboració de protocols dels tractaments a realitzar utilitzant tècniques d'electroestètica i aplicació d'aquestes tècniques.
- Elaboració de protocols per a la tècnica de microimplantació de pigments i aplicació de la tècnica.
- Aplicació de tècniques de maquillatge.
- Disseny del maquillatge de caracterització d'efectes especials, seleccionant procediments, tècniques i recursos.
- Disseny del tipus de pròtesi que cal utilitzar en funció del resultat del procés de caracterització que cal obtenir. Identificació del tipus de material adient i selecció de les tècniques més idònies per a la fabricació de les pròtesis, a partir del disseny del personatge i del procés de caracterització.
- Realització de l'obtenció dels motlles, les tècniques de modelat o escultura, i les tècniques del buidat amb destresa i seguretat, en funció del personatge que s'ha de realitzar.
- Selecció de la tècnica de massatge o drenatge o altres, en funció dels diferents tipus d'alteracions estructurals o funcionals detectades en la circulació sanguínia, de la presència d'estats de tensió psicològica o neuromuscular, de la tipologia de les anomalies estètiques i dels criteris del facultatiu en tractaments estètics pre i postoperatoris, i també de les demandes/necessitats o preferències del client.
- Aplicació de les tècniques de massatge facial i corporal, drenatge limfàtic manual, massatge circulatori manual, reflexologia podal, aromateràpia, cromoteràpia i d'altres segons les demandes/necessitats o preferències del client i en funció del protocol establert.
L'aplicació de qualsevol de les tècniques s'ha de realitzar de forma destra i en les condicions de seguretat i higiene adequades.
Especialitat:Instal·lacions i manteniment d'equips tèrmics i fluids
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Diagnòstic, localització i reparació d'avaries en instal·lacions tèrmiques i de fluids.
- Muntatge, ubicació i adaptació dels diferents elements d'instal·lacions tèrmiques i de fluids.
- Procediments de posada en funcionament, regulació i/o manteniment d'instal·lacions tèrmiques i de fluids.
- Obtenció de dades crítiques a una instal·lació.
- Configuració, càlculs i/o mesuraments en instal·lacions tèrmiques i de fluids.
- Disseny i/o muntatge de quadres elèctrics.
Especialitat:Instal·lacions electrotècniques
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Càlcul i disseny d'instal·lacions d'infraestructures comuns de telecomunicacions, segons la normativa i reglamentació vigent, a partir de propostes de dades d'un projecte.
- Configuració i disseny d'instal·lacions domòtiques a partir de propostes de dades d'un projecte.
- Configuració, disseny i implementació d'instal·lacions
Especialitat:Manteniment de vehicles
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Verificacions, controls i reparacions del motor tèrmic i els seus sistemes auxiliars.
- Verificacions, controls i reparacions dels sistemes de transmissió, frenada i trens de rodatge.
- Verificacions, controls i reparacions dels sistemes de seguretat i confortabilitat del vehicle.
- Processos de mecanització.
- Processos de reparació i substitució d'elements fixes i amovibles de la carrosseria del vehicle.
- Processos de preparació i aplicació de productes per a la protecció i preparació de superfícies de la carrosseria.
- Processos de preparació i aplicació de productes per a l'acabat i l'embelliment de carrosseries.
- Seguretat en el manteniment de vehicles.
- Verificacions, controls i reparacions de noves tecnologies de propulsió.
- Verificacions, controls i reparacions dels accessoris de maquinària.
- Verificacions, controls i reparacions de sistemes de bogie, frenada, tracció i xoc i sistemes de confortabilitat del material rodant ferroviari.
Especialitat:Perruqueria
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Tècniques de canvis de color temporal, semipermanent o permanent en funció de les característiques del cabell del client i de l'estil desitjat, de forma seqüenciada segons el protocol de treball establert.
- Tècniques de tallada del cabell de forma seqüenciada segons el protocol de treball establert, en funció de les característiques del cabell, de les característiques morfològiques i de l'estil desitjat.
- Tècniques de rasurat i afaitat de la barba i bigoti del client, en funció de les característiques anatòmiques i morfològiques de la seva cara.
- Tècniques de canvi de forma permanent i/o temporal segons el protocol de treball establert, en funció de les característiques del cabell, de les característiques morfològiques i de l'estil desitjat.
- Selecció del tipus de pentinat, acabament o recollit més adequat a les característiques del client a partir de les seves demandes/necessitats o preferències i de la identificació de les característiques del seu cabell i la seva fisonomia.
- Tècniques de pentinat, acabaments o recollits a partir del protocol realitzat juntament amb les operacions prèvies necessàries: rentat, raspallat o marcatge, en funció del tipus de pentinat, acabament o recollit seleccionat.
- Tècniques de confecció i/o col·locació de perruques, postissos o extensions en funció de les necessitats/demandes o preferències del client i a partir de les característiques del cabell i de la seva fisonomia.
- Tècniques de manicura i/o pedicura en funció de les característiques del client.
L'aplicació de qualsevol de les tècniques s'ha de realitzar de forma destra i en les condicions de seguretat i higiene adequades.
Especialitat:Procediments sanitaris i assistencials
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Planificació, preparació i aplicació de cures auxiliars d'infermeria a pacients simulats.
- Preparació i aplicació de tècniques de neteja, desinfecció i esterilització d'instrumental i equips sanitaris.
- Identificació i manipulació de materials, instruments i equips d'odontoestomatologia.
- Identificació dels processos, instruments i materials per al processament de mostres de teixits i citopreparats.
- Elaboració de dietes adaptades a diferents situacions individuals i col·lectives.
- Identificació i realització de processos de control de qualitat higiènica i dietètica dels aliments.
- Gestió de documentació sanitària.
- Realització de tècniques de prevenció bucodental.
Especialitat:Processos comercials
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Realització d'activitats de promoció del punt de venda.
- Planificació d'actuacions de marxandatge a l'establiment comercial: promoció del producte, organització del punt de venda, i comunicació i informació.
- Definició i muntatge d'un aparador.
- Organització de campanyes de promoció i publicitat.
- Organització, gestió i control del procés de logística comercial: emmagatzematge, i distribució, nacional i internacional, de mercaderies.
- Distribució del magatzem, funcionament, control d'inventaris i expedició de mercaderies.
- Anàlisi, selecció i càlcul de costos en el transport internacional de mercaderies.
- Definició de rutes de transport internacional de mercaderies.
- Formalització de la documentació de transport i assegurança en el transport, nacional i internacional, de mercaderies.
- Gestió administrativa de les operacions de transport de mercaderies i de viatgers.
- Organització del sistema informàtic, i dels procediments de protecció de la informació.
- Manteniment operatiu dels elements informàtics, operativitat en un sistema de xarxa i en un sistema de teleprocés.
- Creació de documents amb mitjans informàtics, disseny de fulls de càlcul, bases de dades, generació de gràfics i integració entre aplicacions i documents.
- Transmissió i obtenció d'informació mitjançant Internet.
- Eines de comerç electrònic, administració de pàgines web, botigues virtuals i sistemes de comunicació digital.
- Disseny i elaboració de materials publicitaris i informatius.
- Disseny i elaboració de sistema d'informació per al servei d'atenció al consumidor, i utilització de tècniques estadístiques i tractament informàtic.
Especialitat:Processos de gestió administrativa
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Elaboració i formalització de documentació amb equips ofimàtics.
- Sistemes d'arxivament manuals i automatitzats.
- Tractament informàtic de dades, manteniment de dades i informació, i manteniment operatiu dels equips.
- Instal·lació de programes informàtics, organització del sistema informàtic i dels procediments de salvaguarda de la informació. Manteniment operatiu dels elements informàtics i operativa en un sistema de xarxa.
- Creació de documents amb mitjans informàtics: disseny de full de càlcul i bases de dades: generació de gràfics i integració entre aplicacions i documents.
- Tecnologia i comunicacions digitals: maquinari, perifèrics, accessoris, connectivitat, sincronització i interacció. Gestió de correu electrònic i agenda electrònica.
- Eines d'internet per a l'empresa. Administració d'espais web, blogs i plataformes corporatives. Gestors de continguts.
- Producció i formalització de cartes, comunicacions i altra documentació comercial, quantificació d'operacions comercials, liquidació fiscal.
- Valoració d'ofertes de proveïdors, producció i formalització de documents relacionats amb el procés d'aprovisionament i emmagatzematge, i procés de control dels processos administratius de compra.
- Operacions administratives de compra venda i el seu tractament fiscal.
- Problemàtica de control d'existències i la seva valoració.
- Procés de negociació de la venda, establiment de condicions de contractació del producte o servei, formalització de documents relacionats amb el procés de venda, obtenció d'informació sobre la clientela i procés de control dels processos administratius de venda.
- Seguiment, atenció i assessorament al client, resolució d'incidències i reclamacions.
- Formalització de contractes de personal i altres relacionats amb la retribució dels treballadors, quantificació de retribucions i de cotitzacions a la Seguretat Social, i gestió de la documentació de personal en els organismes públics. Control horari i gestions de no-presència.
- Formalització de documentació d'impresos oficials de l'Administració pública i de procediments de registre.
Especialitat:Serveis a la comunitat
El tribunal proposarà dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en triarà una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consistirà en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Simulació/disseny d'una intervenció integral (sociofamiliar, educativa i comunitària) a un centre educatiu com a PTSC (Professor tècnic de serveis a la comunitat).
- Elaboració d'un programa d'animació d'oci i temps de lleure a partir d'un supòsit.
- Simulació de tècniques d'intervenció davant un grup.
- Elaboració d'un programa pel desenvolupament i adquisició d'hàbits d'autonomia personal en infants.
- Desenvolupament d'un projecte d'intervenció educativa utilitzant el joc com a recurs.
- Organització d'un racó d'expressió.
- Utilització de recursos d'expressió i comunicació en la intervenció amb infants.
- Plantejament del projecte d'intervenció en una unitat de convivència prèviament definida.
- Identificació de carències i alteracions en el supòsit d'unitats de convivència i plantejament de projectes d'intervenció.
- Disseny de l'organització del domicili d'una persona amb discapacitat prèviament definida.
- Desenvolupament d'un projecte d'inserció ocupacional.
Especialitat:Sistemes i aplicacions informàtiques
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de prova consisteix en el plantejament i/o anàlisi d'activitats d'ensenyament aprenentatge, i en la realització de proves pràctiques o simulacions i/o resolució d'exercicis i supòsits, en qualsevol cas relacionats amb els àmbits següents:
- Interpretació d'informació continguda en la documentació tècnica relativa a equips i les seves característiques. Configuració de components de maquinari. Elecció de components, a partir de la seva compatibilitat.
- Utilització i aplicació de la informació continguda en la documentació d'aplicacions informàtiques i llurs entorns de treball.
- Instal·lació, configuració, utilització i aplicació de funcions i gestió de recursos en un sistema operatiu monousuari.
- Instal·lació, configuració, administració i explotació d'un sistema operatiu multiusuari.
- Instal·lació, configuració, administració i explotació d'un sistema de xarxa d'àrea local.
- Desenvolupament, manteniment i verificació de programes en llenguatge de programació estructurada. Gestió d'estructures de dades internes. Fitxers. Base de dades relacionals.
- Disseny i realització d'interfícies gràfiques d'usuari. Eines multimèdia.
- Desenvolupament, manteniment i verificació de programes en un llenguatge de programació orientat a entorns gràfics. Fitxers. Bases de dades relacionals.
Cos de professors d'escoles oficials d'idiomes
Característiques comunes de la part pràctica
Els tribunals formulen dues opcions als participants perquè n'elegeixin una.
Els tribunals han d'informar oportunament als aspirants sobre els mitjans tècnics, la documentació i els aspectes concrets del desenvolupament dels exercicis pràctics que composen la prova.
El tribunal pot demanar la justificació del treball des del punt de vista tècnic i didàctic.
La justificació didàctica es pot referir a: la ubicació del contingut pràctic en el currículum; la interrelació amb altres continguts; els coneixements o capacitats prèvies que ha de tenir l'alumnat pel desenvolupament de l'activitat; els recursos necessaris; els criteris i instruments d'avaluació.
El tribunal valora la comprensió oral de l'aspirant; la capacitat per analitzar i descriure el sistema lingüístic i l'ús de la llengua (lèxic, discurs, gramàtica, fonètica i fonologia), emprant la correcta terminologia lingüística i metalingüística; la capacitat de proporcionar explicacions didàctiques a fenòmens lingüístics d'especial dificultat en l'aprenentatge de l'idioma estranger; la fluïdesa en la traducció directa e inversa; el domini del llenguatge específic en l'anàlisi de text i en l'ús de la llengua; l'expressió escrita de l'aspirant.
També es valora el resultat de la prova, el procediment seguit, les capacitats instrumentals manifestades, i les capacitats de l'aspirant pel que fa a l'organització del treball, la gestió del temps, l'adaptació a les característiques de l'alumnat, la resolució de problemes, la iniciativa i la disposició a la innovació.
La comissió de selecció o el tribunal determinarà el temps per a la realització de la prova pràctica, que com a màxim serà de 4 hores. En funció del tipus de prova pràctica el tribunal pot distribuir el temps de la realització de la prova en diferents dies.
Especialitat: Alemany
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica consta de tres parts:
1. A partir d'un text oral en alemany, respondre al que el tribunal plantegi sobre l'audició. El text escoltat tindrà una durada màxima de cinc minuts i s'escoltarà dues vegades.
2. Realitzar activitats de competència lingüística: emplenar buits (amb resposta múltiple o sense), transformar frases o textos breus o relacionar elements lingüístics.
3. A partir d'un text escrit en alemany redactat en prosa actual de caràcter no exclusivament literari i d'una extensió aproximada de 700 paraules s'ha de realitzar una anàlisi en la qual s'ha de tenir en compte, el tipus i gènere textual, les funcions comunicatives (principals i secundàries), els recursos estilístics i també s'ha de respondre a les qüestions que el tribunal plantegi al respecte.
Especialitat: Francès
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica consta de tres parts:
1. A partir d'un text oral en francès, respondre al que el tribunal plantegi sobre l'audició. El text escoltat tindrà una durada màxima de cinc minuts i s'escoltarà dues vegades.
2. Realitzar activitats de competència lingüística: emplenar buits (amb resposta múltiple o sense), transformar frases o textos breus o relacionar elements lingüístics.
3. A partir d'un text escrit en francès redactat en prosa actual de caràcter no exclusivament literari i d'una extensió aproximada de 700 paraules s'ha de realitzar una anàlisi en la qual s'ha de tenir en compte, el tipus i gènere textual, les funcions comunicatives (principals i secundàries), els recursos estilístics i també s'ha de respondre a les qüestions que el tribunal plantegi al respecte.
Especialitat: Anglès
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova pràctica consta de tres parts:
1. A partir d'un text oral en anglès, respondre al que el tribunal plantegi sobre l'audició. El text escoltat tindrà una durada màxima de cinc minuts i s'escoltarà dues vegades.
2. Realitzar activitats de competència lingüística: emplenar buits (amb resposta múltiple o sense), transformar frases o textos breus o relacionar elements lingüístics.
3. A partir d'un text escrit en anglès redactat en prosa actual de caràcter no exclusivament literari i d'una extensió aproximada de 700 paraules s'ha de realitzar una anàlisi en la qual s'ha de tenir en compte, el tipus i gènere textual, les funcions comunicatives (principals i secundàries), els recursos estilístics i també s'ha de respondre a les qüestions que el tribunal plantegi al respecte.
Cos de professors de música i arts escèniques
En funció del tipus de prova pràctica el tribunal pot distribuir el temps de la realització de la prova en diferents dies
Especialitat: Fonaments de composició
La prova pràctica consta de quatre parts:
1. Realització d'un exercici combinat de Baix-Tiple per cor a 4 veus mixtes d'una longitud d'entre 16 i 24 compassos proposat pel tribunal. El Baix-Tiple serà tonal i pot contenir tots els continguts de l'harmonia tonal. Temps de realització: 6 hores com a màxim.
2. Realització d'una invenció escolàstica per a piano a 2 o 3 veus (segons indiqui el tribunal) en estil Barroc a partir d'un inici proposat pel tribunal. Longitud mínima de 36 compassos. Temps de realització: 8 hores màxim.
3. Composició d'una obra musical per a una plantilla instrumental de màxim 5 instruments i longitud mínima de 40 compassos. El tribunal proposa tres inicis diferents. L'aspirant triarà un d'ells i desenvoluparà l'obra seguint l'estil Clàssic o Romàntic del tema proposat. Temps de realització: 10 hores màxim.
El tribunal podrà donar totes les pautes i indicacions que consideri oportunes per a la realització de cada exercici.
Per a la realització d'aquestes tres parts cada aspirant tindrà a la seva disposició un piano o teclat.
4. Anàlisi formal, harmònica, contextual i didàctica d'una obra o fragment facilitat pel tribunal, que inclourà els aspectes tècnics propis de l'anàlisi musical (la forma musical a tots els nivells: anàlisi estructural, melòdica i temàtica, anàlisi harmònic i contrapuntístic, textura, elements i característiques rítmiques, tímbriques, dinàmiques i de creixement formal, estil i període històric de l'obra o fragment,...) així com aspectes de caràcter pedagògic d'aplicació pràctica a l'aula (curs en què es podria incloure l'obra per ser treballada amb els alumnes; objectius i continguts del currículum als quals cal referir-la; proposta metodològica sobre el treball a realitzar; criteris i elements per a la seva avaluació i mínims exigibles a l'alumnat en la realització de la mateixa). Aquest exercici s'ha de realitzar per escrit i ha de ser el mateix per a tots els aspirants. El tribunal facilita una partitura de l'obra o fragment, per analitzar, a cada aspirant. L'obra o fragment s'escoltarà dues vegades. El temps màxim per realitzar aquesta part és de 3 hores.
Especialitat: Arpa, guitarra, guitarra flamenca, percussió, piano, violí, violoncel
1. Presentació d'un programa de concert elegit per l'opositor, amb un mínim de 4 obres representatives dels principals estils de la literatura de l'instrument, totes elles publicades. D'aquest programa, l'opositor interpretarà les obres que el tribunal seleccioni durant un temps mínim de trenta minuts. Es valorarà la dificultat tècnica, la qualitat i la destresa de la interpretació i l'interès artístic del programa presentat. En els casos en els quals sigui necessari l'aspirant aportarà el seu acompanyant.
2. Exercici escrit sobre una anàlisi formal, estètica i didàctica d'una obra o fragment pròpia del repertori de l'especialitat facilitat pel tribunal que inclourà els aspectes harmònic, formal, estilístic, estètic i didàctic. L'opositor disposarà d'un màxim de dues hores per a la seva realització.
Especialitat: Dansa espanyola
Entre diverses propostes d'exercicis proporcionats pel tribunal, l'opositor n'elegirà una per al desenvolupament del muntatge d'una classe de dansa espanyola d'un nivell mitjà avançat i realitzarà una anàlisi tècnica dels distints elements que la composen. L'opositor plantejarà els cursos en els qual es podria fer el muntatge, objectius i continguts curriculars relacionats amb una proposta metodològica per a la seva presentació.
L'exposició i defensa d'aquest muntatge, que tindrà una durada màxima de 30 minuts, permetrà comprovar la pràctica docent de l'opositor, així com el coneixement de la matèria que impartirà (folklore, escola bolera, flamenca o dansa estilitzada) i la seva capacitat per a transmetre els coneixements als alumnes.
L'opositor disposarà de 60 minuts per a la preparació d'aquesta prova, i podrà preparar la prova conjuntament amb el pianista aportat per ell mateix.
Especialitat: Dansa clàssica
Entre vàries propostes d'exercicis proporcionats pel tribunal, l'opositor n'elegirà una per al desenvolupament del muntatge d'una classe de dansa clàssica d'un nivell mitjà avançat i realitzarà una anàlisi tècnica dels distints elements que la composen. L'opositor plantejarà els cursos en els qual es podria fer el muntatge, objectius i continguts curriculars relacionats amb una proposta metodològica per a la seva presentació.
L'exposició i defensa d'aquest muntatge, que tindrà una durada màxima de 30 minuts, permetrà comprovar la pràctica docent de l'opositor, així com el coneixement de la matèria que impartirà i la seva capacitat per a transmetre els coneixements als alumnes
L'opositor disposarà de 60 minuts per a la preparació d'aquesta prova, i podrà preparar la prova conjuntament amb el pianista aportat per ell mateix.
Especialitat: Llenguatge musical
La prova pràctica consta de quatre parts:
1. Entonació a primera vista d'una lliçó de llenguatge musical proposada pel tribunal i repentització i transport a la distància intervàlica que determini el tribunal del seu acompanyament pianístic.
2. Lectura rítmica d'un fragment musical a primera vista.
L'aspirant disposarà de 30 minuts per a la preparació d'aquestes dues primeres parts.
3. Realització de dos exercicis de dictat musical; un a una veu i un altre a dues veus, de caràcter contrapuntístic. El tribunal determina el nombre de vegades que repetirà cada un dels dictats.
4. Composició d'una lliçó de llenguatge musical amb acompanyament pianístic, a partir d'un tema proporcionat pel tribunal, que establirà el curs dels ensenyaments de música a què ha de fer referència la composició. Amb independència d'altres aspectes que es considerin procedents, s'hauran d'assenyalar els objectius i continguts del currículum a què cal referir la lliçó que compongui, propostes metodològiques sobre el seu ensenyament, criteris i elements per a la seva avaluació i mínims exigibles a l'alumnat en la realització de la mateixa. Per a la preparació de l'exercici es disposarà d'un màxim de quatre hores, tenint un piano o teclat a la seva disposició i un temps màxim de vint minuts per a la seva exposició i interpretació, en la qual haurà de contestar a totes les preguntes que li formuli el tribunal.
Cos de professors d'arts plàstiques i disseny
Característiques comunes de la part pràctica
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Els tribunals informaran oportunament als aspirants sobre els mitjans tècnics, la documentació i els aspectes concrets del desenvolupament dels exercicis pràctics que composen la prova.
El tribunal podrà demanar la justificació del treball des del punt de vista tècnic i didàctic.
La justificació didàctica es pot referir a: la ubicació del contingut pràctic en el currículum; la interrelació amb altres continguts; els coneixements o capacitats prèvies que ha de tenir l'alumnat pel desenvolupament de l'activitat; els recursos necessaris; els criteris i instruments d'avaluació.
El tribunal valorarà el resultat de la prova, el procediment seguit, les capacitats instrumentals manifestades, i les capacitats de l'aspirant pel que fa a l'organització del treball, la gestió del temps, l'adaptació a les característiques de l'alumnat, la resolució de problemes, la iniciativa i la disposició a la innovació.
La comissió de valoració o el tribunal únic determinarà el temps per a la realització de la prova pràctica, que com a màxim serà de 3 dies, excepte per l'especialitat d'Història de l'art que serà de quatre hores com a màxim.
Especialitat: Dibuix artístic i color, disseny d'interiors
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
La prova consistirà en la resolució d'un exercici d'aplicació de coneixements relacionat amb les habilitats instrumentals o tècniques de l'especialitat, amb especial atenció a les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
L'exercici podrà tenir parts de resposta escrita, altres materialitzables en un procediment o tècnica propi de l'especialitat, o ser mixtes.
Especialitat: Història de l'art
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà de dues parts:
1. Realització d'un comentari escrit de tres imatges de contextos estètics i artístics significatius, al mateix temps que es dugui a terme l'anàlisi multidisciplinari dels llenguatges artístics i de les qualitats plàstiques que hi intervinguin.
2. Realització d'un comentari sobre un text relacionat amb el temari directament vinculat amb les arts plàstiques i disseny.
Cos de mestres
Característiques comunes de la part pràctica
Els tribunals formularan dues opcions als participants perquè n'elegeixin una.
Els tribunals informaran oportunament als aspirants sobre els mitjans tècnics, la documentació i els aspectes concrets del desenvolupament dels exercicis pràctics que composen la prova.
El tribunal podrà demanar la justificació del treball des del punt de vista tècnic i didàctic.
La justificació didàctica es pot referir a: la ubicació del contingut pràctic en el currículum; la interrelació amb altres continguts; els coneixements o capacitats prèvies que ha de tenir l'alumnat pel desenvolupament de l'activitat; els recursos necessaris; els criteris i instruments d'avaluació.
El tribunal valorarà el resultat de la prova, el procediment seguit, les capacitats instrumentals manifestades, i les capacitats de l'aspirant pel que fa a l'organització del treball, la gestió del temps, l'adaptació a les característiques de l'alumnat, la resolució de problemes, la iniciativa i la disposició a la innovació.
La comissió de selecció o el tribunal únic determinarà el temps per a la realització de la prova pràctica, que com a màxim serà de 2 hores i 30 minuts.
Especialitat: Educació infantil
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic, relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat d'educació infantil. L'aspirant, a partir de l'anàlisi de la situació plantejada, dissenya una intervenció raonada i fonamentada, tenint en compte els aspectes didàctics i organitzatius, les estratègies educatives i la seva implicació en el procés d'ensenyament aprenentatge en un context escolar ordinari, en el marc del currículum vigent de l'especialitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Especialitat: Llengua estrangera: anglès
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic, relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat de llengua estrangera: anglès. L'aspirant, a partir de l'anàlisi de la situació plantejada, dissenya una intervenció raonada i fonamentada, tenint en compte els aspectes didàctics i organitzatius, les estratègies educatives i la seva implicació en el procés d'ensenyament'-aprenentatge en un context escolar ordinari, en el marc del currículum vigent de l'especialitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquesta prova pràctica s'ha de realitzar en llengua anglesa.
Especialitat: Educació física
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic, relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat d'educació física. L'aspirant, a partir de l'anàlisi de la situació plantejada, dissenya una intervenció raonada i fonamentada, tenint en compte els aspectes didàctics i organitzatius, les estratègies educatives i la seva implicació en el procés d'ensenyament aprenentatge en un context escolar ordinari, en el marc del currículum vigent de l'especialitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Especialitat: Música
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat de música. L'aspirant, a partir d'un text o poesia tradicional aportat pel tribunal, realitzarà una composició vocal i instrumental, posant-li la melodia, la seva harmonització i instrumentació. Posteriorment, utilitzant la composició, dissenyarà una intervenció raonada i fonamentada, tenint en compte els aspectes didàctics i organitzatius, les estratègies educatives i la seva implicació en el procés d'ensenyament aprenentatge en un context escolar ordinari, en el marc del currículum vigent de l'especialitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Especialitat: Pedagogia terapèutica
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic, relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat de pedagogia terapèutica. Aquesta prova consistirà en l'anàlisi d'una situació d'ensenyament aprenentatge descrita en un supòsit i la concreció de l'actuació docent oportuna a una aula on hi hagi alumnat de necessitats específiques de suport educatiu.
Especialitat: Audició i llenguatge
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic, relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat d'audició i llenguatge. Aquesta prova consistirà en l'anàlisi d'una situació d'ensenyament aprenentatge descrita en un supòsit i la concreció de l'actuació docent oportuna a una aula on hi hagi alumnat de necessitats específiques de suport educatiu.
Especialitat: Educació primària
El tribunal proposa dues opcions de prova pràctica de les quals l'aspirant en tria una.
Cadascuna de les dues opcions de la prova constarà d'un supòsit pràctic, relacionat amb l'activitat docent pròpia de l'especialitat d'educació primària. L'aspirant, a partir de l'anàlisi de la situació plantejada, dissenya una intervenció raonada i fonamentada, tenint en compte els aspectes didàctics i organitzatius, les estratègies educatives i la seva implicació en el procés d'ensenyament aprenentatge en un context escolar ordinari, en el marc del currículum vigent de l'especialitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Fase de concurs
Barem
Barem d'ingrés
1. Procediment d'ingrés. Torn lliure
2. Procediment d'ingrés. Torn de reserva per a aspirants amb discapacitat
Barem d'accés
3. Accés a altres cossos docents inclosos en un subgrup superior
4. Accés a altres cossos del mateix subgrup i nivell de complement de destinació
Full de barem i nova documentació
- El bull de barem s'activa durant dos dies a partir de l'endemà de la publicació de la llista defiinitiva de persones que han superat la fase d'oposició.
- Si estàs d'acord amb la puntuació, indica-ho al tràmit i envia'l telemàticament.
- Si no hi estàs d'acord, indica-ho els mèrits amb la puntució dels quals no estàs d'acord o afegeix-hi els que consideris. Indica la documentació justificativa que aportaràs per justificar-ho.
En aquest cas, en enviar el tràmit obtindràs un número de preregistre. El tribunal et convocarà, en un termini no superior a 24h per presentar:- Preregistre
- Full de barem
- Còpia compulsada dels documents justificatius (duguès original i còpia i el tribunal ho compulsarà)
- Declaració jurada dels documents justificatius que presentes - està inclosa en el pdf que es genera en el tràmit del full de barem, només si has marcat que no estàs d'acord.
Qualificacions i reclamacions
- Només es puntuaran els mèrits perfeccionats fins dia 16 de març de 2020.
- Les comissions de valoració publicaran les puntuacions i obriran un termini de dos dies hàbils per a la presentació de reclamacions.
- A les reclamacions, en cap cas es poden al·legar nous mèrits ni presentar la documentació acreditativa dels mèrits al·legats però no acreditats en el moment oportú.
- Un cop estimades o desestimades les reclamacions presentades, les comissions de valoració faran públics la puntuació definitiva dels mèrits de tots els aspirants que hagin superat la fase d'oposició.
- Es pot interposar recurs d’alçada.
Superació del procés selectiu, vacants, adjudicació, presentació de documentació, presa de possessió
Adjudicació i presentació de documentació
Tothom que hagi obtingut plaça ha de seguir les següents passes:
- Adjudicació de places.
- Presentació de documents que indica la base novena de la convocatòria i altra documentació, quan s'hagi publicat al BOIB la llista de persones que han obtingut plaça.
Adjudicació de places
Del 26 de juliol a les 12.01 h, al 28 de juliol a les 11.59 h
Documentació a presentar
Termini de presentació de la documentació
del 30 de juliol al 12 d'agost, ambdós inclosos
S'ha de presentar presencialment (mitjançant instància adreçada a la Direcció General de Personal Docent), al registre de Conselleria o qualsevol dels indicats a la xarxa de registres.
Documentació del torn lliure i del torn de reserva per a aspirants amb discapacitat
- Fotocòpia compulsada del títol exigit per a l'ingrés al cos o de la certificació acadèmica acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris per a la seva expedició, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar, o del rebut acreditatiu del pagament corresponent dels drets d'expedició del títol.
Si la titulació ha estat obtinguda a l'estranger, cal adjuntar-hi la corresponent homologació o bé la credencial de reconeixement de la titulació per a l'exercici de la professió en el cos corresponent. - Titulació de català
Fotocòpia compulsada del certificat que acrediti el domini de la llengua catalana segons el que determina l'article segon del Decret 115/2001.
L'acreditació és efectiva si es posseeixen les titulacions que s'especifiquen als annexos 4 i 5 de l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats, de 21 de febrer de 2013. - Fotocòpia del document nacional d'identitat vigent
En el cas de tenir la nacionalitat d'un altre estat membre de la Unió Europea, cal presentar una fotocòpia del certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea, juntament amb la fotocòpia del passaport o document d'identitat en vigor.
ATENCIÓ Alerta amb la data de caducitat del DNI. - Fotocòpia compulsada del títol de formació pedagògica i didàctica o, si s'escau, la documentació justificativa acreditativa de l'exempció d'aquest requisit segons el que s'estableix en la base 2.3 d'aquesta convocatòria.
No ho han de presentar les persones del cos de mestres ni del cos de música i arts escèniques.
Quan, en substitució del títol de formació pedagògica i didàctica, s'al·legui haver prestat serveis docents durant dos cursos acadèmics complets o, si no, dotze mesos en períodes continus o discontinus, amb anterioritat a l'1 d'octubre de 2009 o a l'1 de setembre de 2014, segons pertoqui, a centres públics o privats d'ensenyament reglat degudament autoritzats, en els nivells i ensenyaments les especialitats docents dels quals es regulen en el Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, s'ha d'acreditar aquest fet mitjançant la documentació següent:- Si l'experiència docent que s'acredita correspon a un centre públic, s'ha d'aportar un certificat original de vida laboral i un certificat expedit pel secretari del centre amb el vistiplau del director del centre o un full de serveis expedit per l'Administració educativa, que indiqui expressament el nivell, les especialitats que s'han impartit i la data d'inici i final del període que s'acredita.
- Si l'experiència docent que s'acredita correspon a un centre privat o privat concertat, s'ha d'aportar un certificat original de vida laboral i un certificat expedit pel director del centre (excepte que s'acrediti la impossibilitat d'aportar el certificat per desaparició de l'empresa), amb el vistiplau del Departament d'Inspecció Educativa, en què s'indiquin expressament el nivell i les especialitats que s'han impartit i la data d'inici i final del període que s'acredita.
- Certificat mèdic oficial acreditatiu de "no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física ni psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i l'especialitat per als quals ha estat seleccionat."
ATENCIÓ El certificat ha de posar exactament el text anterior o molt similar. Sinó, no serà acceptat per la Conselleria. - Declaració jurada, o promesa (annex 8), de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a annex 8 de la convocatòria.
Els aspirants que no posseeixin la nacionalitat espanyola han de presentar declaració jurada, o promesa, de no estar sotmesos a sanció disciplinària ni condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen, segons el model que figura com a annex 8 en aquesta convocatòria.
- Aspirants amb discapacitat. Han de presentar fotocòpia compulsada del dictamen establert en la base 2.1.3.3, excepte que l'hagin presentat dins el termini de presentació de sol·licitud o hagin autoritzat l'Administració per sol·licitar-ho.
- Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Els aspirants de nacionalitat espanyola que no hagin autoritzat a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca perquè sol·liciti aquesta certificació i la consulta de les dades del document nacional d'identitat, en el cas de ser inclosos en la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu, han de presentar aquesta certificació.
Els aspirants que no posseeixen la nacionalitat espanyola, o que en posseeixen una altra a més de l'espanyola, a més de la documentació o autorització indicada en el paràgraf anterior han de presentar alguna certificació negativa de condemnes penals expedida per les autoritats del seu país d'origen o del qual siguin nacionals respecte dels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i de tràfic d'éssers humans, traduïda i legalitzada d'acord amb els convenis internacionals existents.
No és necessari si jo autoritzares al tràmit de selecció de places. - Ajornament. Sol·licitud d'ajornament de la fase de pràctiques, si s'escau.
- Incompatibilitat. Declaració jurada (annex 9) de no trobar-se en cap de les causes d'incompatiblitat establertes en la Llei 53/1984, de 26 desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i en el Reial decret 598/1985.
Documentació per als que ja tenien la condició de personal funcionari públic de carrera
- Fotocòpia compulsada del títol exigit per a l'accés al cos o de la certificació acadèmica original acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris per a la seva expedició, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar, o del rebut acreditatiu del pagament corresponent dels drets d'expedició del títol.
Si la titulació ha estat obtinguda a l'estranger, cal adjuntar-hi la corresponent homologació o bé la credencial de reconeixement de la titulació per a l'exercici de la professió en el cos corresponent. - Titulació de català Fotocòpia compulsada del certificat que acrediti el domini de la llengua catalana segons el que determina l'article segon del Decret 115/2001.
L'acreditació és efectiva si es posseeixen les titulacions que s'especifiquen als annexos 4 i 5 de l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats, de 21 de febrer de 2013. - Fotocòpia del document nacional d'identitat vigent. En el cas de tenir la nacionalitat d'un altre estat membre de la Unió Europea, cal presentar una fotocòpia del certificat de registre de ciutadà de la Unió Europea, juntament amb la fotocòpia del passaport o document d'identitat en vigor.
ATENCIÓ Alerta amb la data de caducitat del DNI. - Fotocòpia compulsada del títol de formació pedagògica i didàctica o, si s'escau, la documentació justificativa acreditativa de l'exempció d'aquest requisit segons el que s'estableix en la base 2.3 de la convocatòria.
- Certificació o full de serveis de l'organisme del qual es depengui,
Els seleccionats que tinguin la condició de funcionaris docents de carrera en situació de servei actiu de les Illes Balears estan exempts de presentar aquest certificat.
S'han de consignar expressament les dades següents:- Indicació del cos al qual es pertany, especialitat, número de registre personal assignat i si es troba en servei actiu.
- Nombre d'anys com a funcionari de carrera.
- Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física ni psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i l'especialitat per als quals han estat seleccionats.
- Declaració jurada, o promesa, de no haver estat separats mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a annex 9 en aquesta convocatòria.
- Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals. Els aspirants de nacionalitat espanyola que no hagin autoritzat la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca perquè sol·liciti aquesta certificació i la consulta de les dades del document nacional d'identitat, en el cas de ser inclosos en la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu, han de presentar aquesta certificació.
Els aspirants que no posseeixen la nacionalitat espanyola, o que en posseeixen una altra a més de l'espanyola, a més de la documentació o autorització indicada en el paràgraf anterior han de presentar alguna certificació negativa de condemnes penals expedida per les autoritats del seu país d'origen o del qual siguin nacionals respecte dels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i de tràfic d'éssers humans, traduïda i legalitzada d'acord amb els convenis internacionals existents.
Tota la documentació emesa en llengua diferent al castellà o català ha de venir acompanyada de la corresponent traducció oficial en una de les dues llengües oficials de les Illes Balears, realitzada per un traductor jurat.
Causes d'exclusió
Els qui dins el termini fixat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació requerida, o bé els aspirants en els quals s'observi, a partir de la revisió de la documentació, que els manca algun dels requisits assenyalats en la base segona d'aquesta convocatòria, no seran nomenats funcionaris en pràctiques, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud inicial de participació.
Meses sectorials i història de l'ajornament
Mesa sectorial de 17 de maig - El protocol Covid de les oposicions no garanteix el dret de tots els aspirants
L’STEI Intersindical ha demanat que si una persona es contagia de Covid durant les proves pugui examinar-se mentre dura el procés
Ha reclamat mesures de seguretat sanitària per a garantir la protecció dels aspirants i dels tribunals
Covid
A la Mesa Sectorial de 17 de maig, l’STEI Intersindical ha demanat algunes propostes de millora per a les persones aspirants a les oposicions, com per exemple que si una persona ha de fer quarantena mentre duren les proves, que es pugui examinar en qualsevol moment del procés, com està regulat al País Valencià o Cantàbria. La Conselleria s’ha negat a admetre aquest supòsit amb l'excusa que les oposicions han d’acabar el 31 de juliol.
Hem expressat el nostre desacord absolut amb aquesta negativa, ja que impedeix d’acabar el procés d’oposicions a una persona que es pugui contagiar de Covid-19 o que hagi de fer quarantena.
A més, cal que es desinfectin tots aquells estris que s’han de compartir, com passa en determinats casos d’FP o amb els instruments de certes especialitats del Conservatori.
Hem recordat que encara hi ha els col·lectius de les EOI i CEPA que no han estat vaccinats i que també tenen oposicions. També hem sol·licitat que s’elabori un protocol per als exàmens de l’EOI.
També ha demanat que la declaració responsable es pugui enviar de manera telemàtica amb 24 hores d’antelació, com les programacions,
Mares lactants
L’STEI Intersindical ha reclamat també un protocol complet pel que fa a les mares lactants, i que es permeti l’accés al lloc dels exàmens a una persona que es quedi amb l’infant. La Conselleria ha manifestat que les mares podran alletar i que s’habilitarà un espai per a aquest efecte.
Problemes de mobilitat a altres illes
Hem transmès els problemes de mobilitat que pot suposar la distribució de seus als opositors que vinguin d’altres illes per arribar al lloc de les proves.
Mesa Sectorial de 17 de març
L’STEI Intersindical demana màximes condicions de seguretat i salut a les oposicions docents a les oposicions
Ha expressat el seu desacord amb l’actual model d’oposicions
El sindicat reclama una solució per al col·lectiu interí en frau de llei
A la Mesa Sectorial de dia 18 de març, l’STEI Intersindical ha fet arribar a la Conselleria les propostes per a la millora del procés selectiu.
Proves
- Inici: dissabte 19 de juny.
- 2a part de la primera prova: s’iniciarà diumenge 20 de juny.
Màximes garanties sanitàries
- L’STEI Intersindical ha reclamat unes proves amb màximes garanties de salut per als aspirants i tribunals amb l’aplicació dels protocols sanitaris pertinents: ventilació d’espais, distància de seguretat, màscares, etc.
Tribunals
- N’hi haurà 130 (95 a Mallorca, 16 a Menorca i 19 a Pitiüses).
- Fora de Mallorca, només n’hi haurà de mestres i secundària. La resta, FP i règim especial, s’hauran de desplaçar a Mallorca.
- Els tribunals es formen a partir de 10 aspirants i fins un màxim de 60.
- Lletra de tribunal: no canvia.
- Per l’STEI Intersindical, la selecció dels tribunals ha de ser realment rotativa. Per al concurs-oposició del 2022, s’hauria de començar a triar a partir del darrer membre del tribunal.
- L’STEI Intersindical ha insistit en la necessitat d’augmentar les causes d’exclusió dels tribunals i la constitució d'aquests a totes les illes per evitar els desplaçaments dels aspirants.
- La Conselleria ha anunciat que, per mor de l’augment de tribunals (a causa de les mesures de salut), les persones que examinaren el 2019 seran de nou tribunables enguany. L’STEI Intersindical s'hi ha manifestat en desacord.
Model d’oposicions i persones interines en frau de llei
- La UE condiciona els fons europeus al fet que l’Estat espanyol solucioni la situació de la fixesa del personal interí. S’ha fet palès que l’Acord per a la millora de l’Ocupació Pública de 2017, -signat per UGT, CCOO i CSIF amb el PP- no soluciona el frau de llei.
- L’STEI Intersindical ha reclamat l’aplicació de l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic amb la doble via d’accés a la funció docent.
- També hem reclamat que les proves del procés selectiu no siguin eliminatòries.
Transparència
Reclamam:
- L’homogeneïtzació entre illes i més concreció quant als criteris dels tribunals.
- L’aplicació d’un veritable concurs-oposició.
Programacions didàctiques (PD) i cas pràctic
- La Conselleria ha reiterat que les PD han d’estar basades en el curs 2019-20 (és a dir, sense tenir en compte la LOMLOE) i no han de fer cap referència a la Covid.
- En el cas pràctic (2a part de la primera prova) o a la PD, tanmateix, el tribunal sí que podrà formular preguntes contextualitzades en la situació Covid. Però l’STEI Intersindical ha expressat la seva disconformitat, ja que això generarà una allau de reclamacions.
Usuari i contrasenya, Cl@ve
- Cap tràmit (portal de l’opositor, presentació de la PD, barem) no es podrà fer anònimament.
Des de l’STEI et recomanam que et treguis el sistema Cl@ve.
Mesa Sectorial de 4 de febrer: calendari, lletra dels tribunals, ordre d'actuació, programacions...
Dia 4 de febrer estàvem convocats a les 9 h a Conselleria a la Mesa Sectorial d’Educació.
Termini de sol·licituds
Les inscripcions s'efectuaran entre el 26 de febrer i el 16 de març, ambdós inclosos
Tribunals
Finalment, la demanda de l'STEI ja ha estat acceptada i enguany el sorteig del tribunal serà per número i no per lletra. S’assignarà a cada funcionari de carrera un número i es farà el sorteig.
El sorteig d’ordre d’actuació seguirà essent per lletra.
- 6 de març a les 10 h: sorteig dels membres del tribunal
- 6 de març a les 10.30 h: sorteig de l’ordre d’actuació
Hem demanat que es convoquin el màxim nombre possible de tribunals a Menorca i Eivissa per evitar els desplaçaments dels aspirants.
Igualment, hem defensat que tots els membres dels tribunals han de conèixer la nostra llengua i han de ser de l’especialitat corresponent (o estar-hi habilitats).
Quant a les causes exclusió es mantindran les del curs anterior (tribunal a l'anterior convocatòria, equips directius, etc.) si bé Conselleria es compromet a dur-ho a una mesa a posta amb els sindicats en què des de l'STEI es reclamarà l'exempció de presentar-s'hi els que hi han anat un parell d'anys abans, membres de famílies monoparentals o amb fills amb un determinat grau de discapacitat, entre d'altres.
Desenvolupament de les proves
Les proves tindran inici en dissabte, dia 20 de juny, amb l’acte de presentació i realització de la part A de la primera prova (temari).
Es duran a terme al llarg de tot el juliol.
Les principals novetats d'enguany és que les programacions es lliuraran en PDF, un cop superada la primera fase i només aquells que hagin d'intervenir a la segona.
Les reclamacions es mantenen a final de casa fase.
Hem demanat que les proves no siguin eliminatòries.
Barem
Ens hem mostrat contraris a reduir en els annexos 2 i 3 els punts que es donen per la possessió del títol de C2 de català. També demanam el requisit de català per als funcionaris exactament com es demana per als interins.
Doble via d’accés
L’STEI ha seguit defensant l’aplicació de l'article 61.6 de l’EBEP sobre el concurs de mèrits i hem reivindicat la doble via d’accés.
Històric
20 de juny 2020
Es reprèn el tràmit de participació, possibilitat desisitiment i devolució de taxes
>> tràmit de sol·licitud de participació >>
29 i 30 de juny
tràmit conclòs
Resolució de la directora general de Personal Docent de 17 de juny de 2020
Calendari
- Les oposicions es faran de l'1 de juny al 31 de juliol de 2021.
Tràmit de sol·licituds de participació
- Nou termini. S'obri un nou termini per acabar el que es va interrompre per mor del confinament. Seran dos dies, 29 i 30 de juny.
- Tràmit telemàtic. El tràmit serà estrictament telemàtic, també l'abonament de taxes.
- Si feres el tràmit i l'acabares, no cal que el tornis a fer.
- Si no acabares el tràmit però havies fet el pagament (tenies el núm de PREregistre i et faltava anar a registre a dur documentació i la sol·licitud de participació), pots fer dues coses (la Conselleria recomana la 1a opció, així no hem d'anar a cap registre):
- Torna a fer el tràmit de nou (recomanat). El tràmit et demanarà el justificant del pagament anterior.
- Anar a registre amb la sol·licitud i la documentació corresponent (abonament de taxes, justificant de l'excempció) en el termini corresponent. Tens els registres a www.stei.cat/registres
- Si encara l'has de començar, fes-ho en el termini corresponent.
Desisitiment i sol·licitud de devolució de taxes
- Si feres la sol·licitud i decideixes que no vols participar-hi, pots desisitir-ne i et retornaran les taxes que hagis pagat.
- Termini. del 22 de juny al 6 de juliol, ambdós inclosos.
- S'habilitarà un tràmit a tal efecte.
Què no aclareix
- No se sap si hi haurà un nou termini el curs que ve per poder apuntar-s'hi.
- No se sap si hi haurà noves places o només les places actuals, definides a la convocatòria actual.
8 d'abril
Oposicions ajornades al 2021
Avui la portaveu del Govern ha confirmat -en línia amb la informació que havia anat facilitat l'STEI- la decisió del Govern d'ajornar de les oposicions docents que s'havien de celebar enguany. Acaba així la incertesa que s'havia instal·lat en el col·lectiu afectat, tant opositors com possibles tribunals.
Quan aquesta decisió es publiqui en el BOIB sabrem els detalls, com per exemple el procediment per a la devolució de les taxes.
Restarà saber com es redistribueixen les places 2020 en la propera o properes convocatòries. Aquesta qüestió, però, segurament s'aclarirà més endavant.
4 d'abril: La Conselleria reconeix oficialment que ja no podrà fer les oposicons en el calendari previst
Avui s'ha publicat al BOIB dues modificacions de la convocatòria d'oposicions 2020:
- Suprimeix la referència a què tot el procés ha de finalitzar el mes de juliol. La Conselleria admet que no hi ha temps material per a organitzar-les en el temps previst. Fer-les durant el mes d'agost no és possible perquè és el període de vacances dels docents que haurien de formar part dels tribunals.
- Diu que la Conselleria publicarà una nova data de finalització del termini d'inscripció. Accepta així una reclamació que feia l'STEI: atès que el RD de declaració de l'estat d'alarma va interrompre els terminis dels procediments administratius, cal que la Conselleria publiqui els nous terminis.
Amb aquesta resolució la Conselleria deixa clar que les oposicions ja no seran el juny, però no esvaeix la incertesa dels opositors, ja que no tanca la porta que siguin el 2020.
Seguim pensant que finalment no hi haurà oposicions l'any 2020, tal com vàrem explicar fa uns dies.
Per altra banda, pensam que és necessari que el Ministeri digui finalment si autoritza o no la pròrroga del RD 8/2015 fins al 2021.
Us mantindrem informats de qualsevol novetat.
2 d'abril: Aclariment en relació a les oposicions
És important assenyalar que la decisió de suspendre les oposicions 2020 només és oficial quan es publica al BOIB.
Des de l'STEI, estam convinçuts que se suspendran les oposicions 2020 per dues raons: amb les circumstàncies actuals, la Conselleria NO TÉ CAPACITAT per organitzar les oposicions amb el calendari que tenia previst inicialment (abans de dia 16 d'abril s'ha de publicar la llista d'admesos!); alhora, la Conselleria també HA DESCARTAT fer-les amb el curs ja començat, més enllà de setembre.
L'únic dubte pendent, ara per ara, és si les places que s'havien de treure a oposició el 2020 -i que no s'hauran tret- s'afegiran íntegrament a l'oferta de places de les oposicions dels propers anys. S'ha creat un grup de treball de les distintes comunitats autònomes amb el ministeri per modificar -o no- la normativa que permetria aquesta acumulació. La conclusió no serà immediata però tanmateix no canvia el fet concret: ja és pràcticament impossible organitzar unes oposicions l'any 2020.
El neguit general ha estat causat per les declaracions de la Conselleria de supeditar l'ajornament de les oposicions a 2021 al fet que el ministeri ho autoritzi amb la totalitat de les places ofertades a la convocatòria actual.
Ànims a tots i totes!
27 de març: La Conselleria ajorna les oposicions 2020
En la Mesa Sectorial d'avui, la Conselleria ens ha anunciat la seva intenció d'ajornar les oposicions del 2020, sempre i quan es compti amb la garantia del Ministeri que les places no es perdin.
La posició de l'STEI ha estat ferma: la seguretat dels opositors i dels tribunals és innegociable.
Aquests dies l'STEI ha recollit les opinions dels docents per tots els canals disponibles i, a més a més, ha fet una enquesta en la qual han participat més de 3.500 persones. Els resultats han estat força clars: més del 75% de les respostes es decanten per ajornar les oposicions i acumular les places en front del prop de 25% de les respostes que es decantaven per mantenir les oposicions del 2020.
Continuam exigint allò que sempre demanam: cal avançar cap a un sistema selectiu més pedagògic, amb convocatòries anuals més estables i no tan massives i resoldre l'abús de la temporalitat dels interins, en especial al col·lectiu de llarga durada que ha patit la no convocatòria durant anys i que el TJUE considera abusiu.
26 de març
Davant la insostenible situació d'incertesa existent en relació amb les Oposicions 2020, des de l'STEI Intersindical, com a sindicat més representatiu a l'Ensenyament Públic, volem saber la teva opinió.
Ens acaben de convocar a la Mesa Sectorial per demà dia 27 a les 12 h
LA TEVA OPINIÓ ÉS MOLT IMPORTANT!
PARTICIPA-HI I DIFON-LA!
Accés a l'enquesta http://www.stei.cat/publica/enquestaoposicions - enquesta tancada
25 de març
Avui matí s'ha reunit la Conferència Sectorial d'Educació (un òrgan de coordinació format pel ministeri d'Educació i tots els consellers i conselleres d'Educació de l'Estat).
Entre d'altres coses, s'ha parlat de les oposicions 2020 però, en això, no hi ha hagut cap consens. A falta d'acord, cada comunitat autònoma prendrà la seva pròpia decisió.
La Conselleria d'Educació de les les Illes Balears no ha pres cap decisió definitiva sobre mantenir o ajornar totalment o parcial les oposicions 2020.
Tanmateix, la Conselleria ens ha traslladat la seva intenció de convocar la Mesa Sectorial d'Educació per parlar-ho amb els representants dels treballadors abans de prendre una decisió definitiva. Encara no sabem quan serem convocats.
24 de març
La decisió de continuar o no amb les convocatòries d'oposicions 2020 hauria de ser comuna a tot l'Estat.
El Ministeri d'Educació i totes les comunitats autònomes ho parlaran en una reunió dia 25 de març. Demanam que informi al més aviat possible de les decisions que es prenguin.
S'ha de garantir la salut de tots i totes.
Oferta de places
Oferta de places
Oferta de places per illes, especialitats i tipus d'ingrés o accés
- accés als supòsits pràctics -
- Procediment d'ingrés. Torn lliure.
- Procediment d'ingrés. Torn de reserva per a aspirants amb discapacitat.
- Accés a altres cossos docents inclosos en un subgrup superior.
- Accés a altres cossos del mateix subgrup i nivell de complement de destinació.
- Adquisició de noves especialitats. No ocupa plaça.
Les places que quedin desertes dels procediments 2, 3 i 4, s'acumulen al torn lliure.
Pri
Mestres 410 places |
Ma | Me | Ei | Fo | T | ||||||||
1 | 2 | T | 1 | 2 | T | 1 | 2 | T | 1 | 2 | T | ||
Anglès | 24 | 2 | 26 | 26 | |||||||||
Audició i Llenguatge | 14 | 1 | 15 | 5 | 5 | 5 | 5 | 25 | |||||
Educació Física | 11 | 1 | 12 | 12 | |||||||||
Educació Infantil | 64 | 6 | 70 | 6 | 6 | 18 | 2 | 20 | 96 | ||||
Educació Primària | 92 | 8 | 100 | 11 | 1 | 12 | 33 | 3 | 36 | 7 | 1 | 8 | 156 |
Música | 9 | 1 | 10 | 9 | 1 | 10 | 20 | ||||||
Pedagogia Terapèutica | 54 | 6 | 60 | 9 | 1 | 10 | 5 | 5 | 75 | ||||
TOTAL | 268 | 25 | 293 | 31 | 2 | 33 | 70 | 6 | 76 | 7 | 1 | 8 | 410 |
Sec
Secundària 558 places |
Ma | Me | Ei | Fo | T | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | T | 1 | 3 | T | 1 | 2 | 3 | 4 | T | 1 | 3 | T | ||
Administració d'Empreses | 4 | 1 | 5 | 4 | 4 | 9 | |||||||||||
Alemany | 7 | 1 | 8 | 2 | 2 | 1 | 1 | 11 | |||||||||
Anglès | 35 | 4 | 4 | 2 | 45 | 4 | 1 | 5 | 17 | 2 | 1 | 1 | 21 | 2 | 1 | 3 | 74 |
Assessoria i Processos d'Imatge Personal | 4 | 4 | 1 | 1 | 1 | 1 | 6 | ||||||||||
Biologia i Geologia | 16 | 2 | 2 | 20 | 2 | 2 | 5 | 5 | 1 | 1 | 28 | ||||||
Dibuix | 5 | 5 | 2 | 2 | 7 | ||||||||||||
Economia | 4 | 1 | 5 | 1 | 1 | 6 | |||||||||||
Educació Física | 16 | 2 | 2 | 20 | 2 | 2 | 4 | 1 | 5 | 27 | |||||||
Filosofia | 6 | 1 | 1 | 8 | 1 | 1 | 2 | 2 | 11 | ||||||||
Física i Química | 16 | 2 | 2 | 20 | 5 | 5 | 6 | 6 | 31 | ||||||||
Formació i Orientacio Laboral | 9 | 1 | 1 | 11 | 2 | 2 | 1 | 1 | 14 | ||||||||
Francès | 4 | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 2 | 8 | |||||||||
Geografía i Història | 26 | 3 | 3 | 32 | 2 | 2 | 6 | 1 | 7 | 1 | 1 | 42 | |||||
Informàtica | 21 | 2 | 2 | 25 | 2 | 1 | 3 | 2 | 1 | 3 | 31 | ||||||
Inervenció Sociocomunitària | 11 | 1 | 1 | 13 | 3 | 3 | 16 | ||||||||||
Llatí | 7 | 1 | 8 | 1 | 1 | 2 | 2 | 1 | 1 | 12 | |||||||
Llengua Castellana i Literatura | 15 | 2 | 3 | 1 | 21 | 4 | 1 | 5 | 9 | 1 | 1 | 1 | 12 | 2 | 2 | 40 | |
Llengua i Literatura Catalanes | 20 | 2 | 2 | 1 | 25 | 1 | 1 | 8 | 1 | 1 | 1 | 11 | 2 | 2 | 39 | ||
Matemàtiques | 33 | 4 | 4 | 41 | 5 | 5 | 13 | 2 | 1 | 16 | 1 | 1 | 63 | ||||
Música | 4 | 1 | 5 | 1 | 1 | 3 | 3 | 9 | |||||||||
Organització i Projectes de Sistemes Energètics | 3 | 3 | 1 | 1 | 4 | ||||||||||||
Orientació Educativa | 14 | 2 | 5 | 21 | 3 | 1 | 4 | 4 | 1 | 5 | 2 | 1 | 3 | 33 | |||
Processos Sanitaris | 4 | 1 | 5 | 2 | 2 | 1 | 1 | 8 | |||||||||
Sistemes Electrònics | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | ||||||||||||
Tecnologia | 16 | 2 | 2 | 20 | 1 | 1 | 4 | 4 | 25 | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | T | 1 | 3 | T | 1 | 2 | 3 | 4 | T | 1 | 3 | T | ||
TOTAL | 302 | 32 | 38 | 5 | 377 | 39 | 4 | 43 | 105 | 7 | 7 | 3 | 122 | 14 | 2 | 16 | 558 |
FP
Formació Professional 115 places |
Ma | Me | Ei | Fo | T | |||||
1 | 2 | T | 1 | T | 1 | T | 1 | T | ||
Cuina i Pastisseria | 5 | 1 | 6 | 1 | 1 | 4 | 4 | 2 | 2 | 13 |
Equips electrònics | 2 | 2 | 2 | |||||||
Estètica | 2 | 2 | 2 | |||||||
Instal·lacions i Manteniment d'Equips Tèrmics i Fluids | 6 | 1 | 7 | 1 | 1 | 8 | ||||
Instal·lacions electrotècniques | 7 | 1 | 8 | 2 | 2 | 10 | ||||
Manteniment de vehicles | 6 | 6 | 1 | 1 | 2 | 2 | 9 | |||
Perruqueria | 4 | 4 | 2 | 2 | 3 | 3 | 9 | |||
Procediments Sanitaris i Assistencials | 9 | 1 | 10 | 3 | 3 | 13 | ||||
Processos Comercials | 5 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 7 | |||
Processos de Gestió Administrativa | 13 | 1 | 14 | 2 | 2 | 1 | 1 | 17 | ||
Serveis a la Comunitat | 7 | 1 | 8 | 2 | 2 | 1 | 1 | 11 | ||
Sistemes i Aplicacions Informàtiques | 7 | 1 | 8 | 2 | 2 | 4 | 4 | 14 | ||
TOTAL | 73 | 7 | 80 | 17 | 17 | 16 | 16 | 2 | 2 | 115 |
EOI
EOI 15 places |
Ma | Me | Ei | Fo | T | ||||||
1 | 4 | T | 1 | 4 | T | 1 | T | 1 | T | ||
Alemany | 4 | 1 | 5 | 1 | 1 | 2 | 5 | ||||
Francès | 1 | 1 | 1 | ||||||||
Anglès | 4 | 1 | 5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 9 | |||
TOTAL | 8 | 2 | 10 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | 15 |
Conser.
Música i Arts Escèniques 36 places |
Ma | Me | Ei | T | ||||||
1 | 4 | T | 1 | 4 | T | 1 | 4 | T | ||
Arpa | 1 | 1 | 1 | |||||||
Fonaments de Composició | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | |||||
Guitarra | 1 | 1 | 1 | |||||||
Guitarra Flamenca | 1 | 1 | 1 | |||||||
Percussió | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 3 | |||
Piano | 2 | 1 | 3 | 5 | 1 | 6 | 3 | 1 | 4 | 13 |
Violí | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | |||||
Violoncel | 1 | 1 | 1 | |||||||
Dansa Espanyola | 2 | 2 | 2 | |||||||
Dansa Clàssica | 2 | 2 | 2 | |||||||
Llenguatge Musical | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 2 | 6 |
TOTAL | 15 | 2 | 17 | 8 | 2 | 10 | 6 | 2 | 8 | 35 |