Eleccions sindicals. 1 de desembre 2022

ELECCIONS SINDICALS 2022       

 

L’STEI Intersindical torna a guanyar les eleccions a ensenyament públic

La participació del professorat només arriba al 43,53% del total

El sindicat obté el 31% dels vots a les quatre illes

Per desena vegada l’STEI Intersindical ha estat la primera força en el sector d’ensenyament públic de les Illes Balears, amb majoria de delegats i delegades a les Juntes de Personal Docent no Universitari de Menorca, Mallorca i Eivissa i Formentera. D’aquesta manera, revalida un cop més la seva condició de primera força entre el professorat.

El sindicat lamenta la baixa participació que s’ha produït en la jornada electoral, que ha passat del 56% de fa quatre anys al 43% d’enguany. Un dels motius d’aquesta davallada es pot atribuir al fet que els docents no disposaven d’una llicència en el seu horari laboral per exercir el seu dret a vot. La proposta de meses que l’STEI va lliurar a la Conselleria d’Educació i Formació Professional es va fer abans que l’Administració canviàs les regles del joc i decidís no donar aquesta llicència.

Malgrat la victòria a les urnes, amb deu punts de diferència respecte de la segona força, l’STEI ha perdut nou delegats en el conjunt de les tres Juntes de Personal, un fet que suposarà una anàlisi interna dels resultats i un replantejament, si cal, de l’estratègia per a recuperar la confiança d’aquells votants que no l’han votat. El descens de la participació és també motiu de preocupació i de reflexió, ja que afebleix la força de la part social davant l’Administració.

L’STEI Intersindical agraeix el suport rebut en aquestes eleccions a tot el professorat que ha elegit la seva opció i es referma en el compromís de seguir sent la veu dels docents a la Mesa Sectorial d’Educació, al Consell Escolar de les Illes Balears i a tots aquells àmbits en què es decideix el futur de l’educació de les Illes Balears.

L’aposta pel català, per la igualtat entre dones i homes, per una educació pública, inclusiva i de qualitat i per la dignificació de la tasca docent tenen avui més sentit que mai.

#seguimfentxarxa
#ambtu

1

diagrama2

Programa electoral

 

Mallorca Menorca Eivissa i Formentera

 

 On i quan puc votar?

Les votacions són dijous, 1 de desembre, de les 13h a les 18h. Cerca el teu centre per saber la mesa on et pertoca votar.

També pots mirar la teva mesa al portal del personal > Cens electoral > Mesa electoral

Si estic de baixa puc anar a votar?

Efectivament. Pots anar a votar, sense cap problema

Dubtes freqüents

Si tens cap dubte respecte a com anirà el dia, t'hem preparat la resposta a les preguntes més freqüents