L'STEI ha convocat assemblees per decidir si signa o no el pacte d’estabilitat del professorat inter

L’STEI ha convocat demà assemblees a les illes per saber l’opció sobre la signatura del pacte d’estabilitat del professorat interí que proposa la Conselleria d’Educació, o la negativa a aquest. A Palma i a Eivissa, serà a les 10.30 hores, a les seus de l’STEI; i a Menorca, al centre de convencions d’Es Mercadal, a les 17 hores. És un procés de presa de decisions que el sindicat ha engegat, que compta també amb una consulta telemàtica per al personal afiliat.

L’STEI ha valorat, en les distintes signatures de pactes d’estabilitat que s’han duit a terme des de l’any 1998, un sistema per a afavorir i garantir la continuïtat laboral del professorat interí, un col·lectiu que ha hagut de fer feina en unes condicions precàries.

L’STEI considera que la signatura del pacte d’estabilitat, en tot cas, ha d’anar lligada a un veritable increment de plantilles i, també, a la recuperació dels programes i del professorat de suport i d’atenció a la diversitat. Una altra qüestió que es considera imprescindible és que el pacte no ha d’incloure cap plaça docent relacionada amb la implantació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL).

En tot cas, qualsevol presa de decisions se sotmetrà a l’aprovació de les respectives assemblees d’interins, tenint en compte la consulta telemàtica de l’afiliació del sector.

  • Mallorca: seu de l'STEI de Palma, a les 10.30
  • Eivissa: seu de l'STEI d'Eivissa, a les 10.30
  • Menorca: centre de convencions des Mercadal, a les 17.00