L'STEI i la Confederació d'STEs es concentraran davant el Ministeri d’Educació per a reclamar més negociació sobre l’accés a la funció docent i estabilitat per als interins

Davant la manca de negociacions del Ministeri d’Educació sobre processos d’estabilització del professorat interí, l’STEI Intersindical i la Confederació d’STEs es concentraran dia 20 davant la seu del Ministeri. Aquest mateix dia, el ministre Méndez de Vigo ha convocat tots els consellers d’Educació a una reunió sobre les oposicions del 2018.

Comunicat de la Confederació d'STEs-i

El Sectariat de STEs-i es concentrarà davant del MECD per reclamar la reobertura de la negocació sobre l'accés docent

Els processos d'estabilitat de l'ocupació docent no poden suposar l'acomiadament de milers de professors interins

El dimecres 20 desembre, a partir de les 12:30 h, el Secretariat de STEs-i es concentrarà davant el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per reclamar la tornada de les negociacions sobre la modificació del RD 276/2007 que regirà el procediment d'ingrés derivat dels processos d'estabilització d'ocupació temporal prevists en la Llei 3/2017 de les previsions econòmiques de l’Estat. El Ministeri va tancar la negociació el 30 de novembre sense gaires canvis en el projecte de RD d'ingrés en la docència, la qual cosa va provocar la protesta de la majoria sindical i el tancament a la sala de reunions de STEs-i, FE-CCOO i FeSP-UGT.

Aquests processos d'estabilització d'ocupació temporal es deriven de l'Acord per a la Millora de l'Ocupació Pública, signat el 20 de març a la Mesa General de les Administracions Públiques entre el Ministeri d'Hisenda i els sindicats CCOO, FeSP-UGT i CSI-F. STEs-i ha mostrat d’ençà del primer moment el seu desacord amb aquest document, entre altres coses, perquè no ofereix garanties d'una autèntica consolidació d'ocupació del professor interí que exerceix a l'Educació Pública.

Les altes taxes d'interinitat docent, augmentades en aquests darrers anys de retallades, són producte de la pèssima gestió del personal de les administracions educatives i constitueixen un autèntic frau de Llei al que estipula a l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. La solució en aquest problema ha de tenir caràcter extraordinari, i és per això que defensam un Accés Diferenciat a la Docència que pot acollir-se també a l'Article 61.6 de l'EBEP, a través del concurs i llei prèvia que ho autoritzi.

Davant la manca de voluntat política i els límits imposats en la negociació haguda, que impedien aquesta possibilitat, STEs-i va optar per fer força juntament amb la majoria de les altres organitzacions sindicals per a, almanco, aconseguir un sistema d'accés transitori similar a l'habilitat amb la LOE, però l’entossudiment del Ministeri ha impedit que ni tan sols això s'hagi assolit. Animam, doncs, els sindicats signataris de l'Acord per a la Millora de l'Ocupació que es desmarquin d’aquest i participin de la mobilització.

STEs-i, per evitar que aquestes mesures suposin un ERE massiu entre els professors interins, exigeix al MECD la reobertura immediata de la negociació i fa una crida al col•lectiu afectat perquè augmenti la pressió als carrers i als centres educatius en defensa de l'estabilitat laboral i la consolidació de llurs ocupacions.


Secretariat de STEs-intersindical
18 de desembre de 2017