L'STEI demana un Pla Integral de Millora amb dotació de recursos i personal per a tots els centres docents

L'STEI reclama un pla integral de millora amb dotació de recursos i de personal que es faci extensiu a tots els centres escolars de les Illes Balears, que garanteixi una educació de qualitat i una bona atenció a la diversitat per al conjunt de tots els alumnes de la nostra Comunitat autònoma.

La Intersindical denuncia, per tant, les falses expectatives creades, i ara malauradament confirmades, en relació als Plans de millora dels centres per part dels responsables de la Direcció General de Planificació i Centres, que havien manifestat en moltes ocasions en el si de la Mesa Sectorial que els centres que posassin en marxa aquests Plans disposarien d'una dotació de professorat més que adequada. Una de les propostes “estrella” de la Direcció General de Planificació i Centres que ha quedat molt per davall de les expectatives creades al llarg d'aquest passat curs escolar. La proposta de l’STEI, reiterada en nombroses ocasions, és la posada d’un pla integral de millora que abasti tots els centres escolars de les Illes Balears, sense que cap d’ells en quedi exclòs.  

Per altra banda, l'STEI posa de manifest que el 69% de les places destinades als centres que fan Plans de millora són de pacte. Per aquest motiu, a la darrera Mesa Sectorial d'Educació va sol·licitar un reequilibri entre les places de professorat interí que es reservaven per als Plans de millora.

La Intersindical va expressar que aquests Plans no podien ser sostinguts de manera majoritària pel personal interí i que a l’oferta de places de professorat la proporció entre vacants de pacte i de no pacte destinades als Plans havia de ser, com a molt, del 50%.    

Secretaria d'Ensenyament Públic