No a les lleis que retallen drets

No podem romandre impassibles davant les forassenyades conseqüències de les modificacions en el nostre ordenament jurídic, que a través de l’antidemocràtica Llei Mordassa, de la reforma del Codi Penal, de la Llei Antiterrorista, duen a la banqueta dels acusats vuit membres del Comitè d’Empresa d’Airbus, que han mantingut cinc dies empresonats dos titellaires, que reprimeixen la protesta social en defensa del dret a una vivenda davant els desnonaments, l’ocupació de finques amb el reclam de l’explotació de les terres per a tots els jornalers sense feina, la participació en piquets informatius en les jornades de vaga, manifestar-se en contra de les retallades i en defensa d’una sanitat i una educació públiques, del transport, d’uns serveis públics de qualitat, contra la violència masclista, per un món d’iguals, amb l’exigència de Pa, Feina i Sostre, al respecte a la solidaritat de classe amb les persones immigrants i de les refugiades que fugen de les guerres.

En definitiva, es reprimeix i es criminalitza l’exigència del respecte a la dignitat del 99% de la societat davant els abusos i injustícies de l’1% que representen els rics i poderosos, les elits financeres i els seus governs titella.

La reforma del Codi Penal, d’una manera especial l’article 315.3, té en espera de judici tres-cents sindicalistes. I mentrestant, les “coaccions” per a no fer vaga semblen indemostrables en un mercat laboral amb molta mà d’obra i poca oferta de feina (por a perdre la feina, por a sofrir represàlies, por a denunciar abusos laborals: hores extraordinàries en negre, jornades laborals il·legals, subcontractació...).

La “Llei Mordassa” ha imposat polèmiques sancions econòmiques, sense cap tipus de mediació judicial, que limiten diferents drets fonamentals: el dret a la informació, a la presumpció d’innocència, a la llibertat personal i el dret a la intimitat...

Amnistia Internacional ha advertit del perill d’una Llei Antiterrorista que és fàcilment utilitzable per a qualsevol cosa, com per desgràcia han comprovat els titellaires, els piuladors al Twitter, els artistes.

La Confederació Intersindical i l’STEI exigeixen la derogació immediata de les lleis que retallen drets, i expressen la seva solidaritat amb totes aquelles persones que s’han vist afectades per l’aplicació de lleis injustes.

El nostre sindicat exigeix responsabilitats davant l’actuació judicial, policial, mediàtica i política. Identificacions indiscriminades, sospites de prevaricació, irresponsabilitat mediàtica amb una manca total de respecte als més elementals principis periodístics de veracitat i objectivitat per part dels mitjans lligats a la dreta, amb notícies que ni tan sols es molesten en contrastar les versions policial i judicial amb les d’acusats i testimonis. Irresponsabilitat política en criminalitzar la protesta, en implantar la por entre les persones. Mentrestant, la sensació d’impunitat per a delictes de corrupció, davant les amenaces i els insults, s’apodera de la gent.

L’STEI i la Confederació Intersindical no permetran, ni per acció ni per omissió, que se’ns retorni a un passat preconstitucional, ja que la regeneració democràtica és un discurs buit mentre no puguem exercir la llibertat sindical, d’expressió i manifestació, i no es castigui amb duresa la corrupció i a aquells que l’emparen o la consenten.

L’STEI fa una crida a la mobilització ciutadana en els carrers, en els mitjans, en les xarxes socials, en les institucions. Ens recorden cada dia que els drets assolits no són irreversibles. Recuperem drets. Per Dignitat.

Ciutat de Mallorca, 12 de febrer de 2016