Prop d’un 70% d’afiliats de l’STEI es mostra partidari de signar l’Acord Marc amb la Conselleria

Aquest fet possibilitaria la desconvocatòria de la vaga indefinida, per part del comitè de vaga de l’STEI

 

Enquesta acord marcL’afiliació de l’ensenyament públic de l’STEI ha aprovat amb un percentatge d’un 69,37% la signatura de l’Calendari. D’acord amb aquestes dades, l’STEI signarà el document que permet dur a terme la desconvocatòria de la vaga indefinida per part del nostre comitè de vaga. La plena validesa de l’Acord es produirà quan aquest sigui ratificat a la Mesa Sectorial d’Educació, marc en el qual es concretaran i es desenvoluparan tots els apartats del seu contingut.

La decisió, que ha tengut el suport d’una àmplia majoria de l’afiliació del sector d’ensenyament públic, permet que l’STEI ratifiqui aquest Acord marc, que dóna una resposta satisfactòria a l’hora de tancar el conflicte educatiu generat per l’anterior Govern del Partit Popular.

La valoració positiva que l’STEI fa de l’Acord marc es basa en qüestions com les següents:

  • L’eliminació de mesures legislatives de caire normatiu molt lesives per al nostre sistema educatiu, com el Decret TIL o la Llei de Símbols.
  • El compromís assumit per part de la Conselleria d’Educació de minimitzar els efectes més negatius de la LOMCE, amb la paralització del seu calendari d’aplicació, com a pas previ a la derogació, si es conforma un Govern alternatiu al Partit Popular després de les eleccions generals del mes de desembre.
  • La tornada enrere, en un màxim de tres cursos escolars i en tres exercicis pressupostaris consecutius, de totes les retallades que ha patit el nostre sistema educatiu. (Veure quadre adjunt).

L’STEI reclama a la Conselleria d’Educació que l’Acord marc contengui la corresponent memòria econòmica detallada de cada una de les mesures que s’han de dur a terme, per tal d’assegurar-ne la seva execució real. Pel que fa als ajuts de menjador i de reutilització de llibres de text, el nostre sindicat assumeix el compromís al qual ha arribat la Federació de Pares i Mares d’Alumnes amb la Conselleria i demana que consti amb els termes acordats dins l’Acord marc que se subscriurà.

L’STEI manifesta que seguirà fent feina per la millora integral del nostre sistema educatiu, reclamarà que l’educació sigui una prioritat pressupostària del nou Govern i que, per damunt de tot, es dugui a terme un enfortiment del diàleg i de la negociació com a tònica d’aquesta nova legislatura.

Per altra banda, l’STEI es compromet en la lluita de la societat de les Illes Balears i de les seves entitats en el disseny d’un gran front que reivindiqui la millora del nostre sistema de finançament davant el Govern de l’Estat, sigui quin sigui el que surti elegit el proper mes de desembre. Els nostres serveis públics i la cohesió social del nostre país requereixen aquest ample i plural moviment social.

Ciutat de Mallorca, 28 de setembre de 2015

 

Calendari

Mesures de política educativa
Decret TIL Derogat. Decret de mínims i negociació del model lingüístic escolar.
Llei de símbols Inici procés d’eliminació.
Llei de convivència Aconseguit.
Llei educativa LOMCE El Govern exigirà de forma immediata la paralització del calendari d’aplicació de la LOMCE, com a passa prèvia a la derogació.
Condicions sociolaborals
  2015-16 2016-17 2017-18
Recuperació paga de Nadal 2012 75% restant    
Sou Augment de l’1%    
Sexennis   Gener 2017. Si hi disponibilitat pressupostària, setembre 2016.  
Complement de tutoria i cap de departament     Gener 2018. Si hi disponibilitat pressupostària, setembre 2017.
Baixes per contingències comuns L’any 2016    
Personal / Plantilles +375 docents Oposicions (juny-juliol 2017 i 2019)  
Ràtios (alumnes/grup)

Infantil: actuació sobre ràtios superiors a 22

Desdoblaments a mòduls pràctics d’FP

20 Infantil (P4)

25 Primària

30 ESO

35 Batxillerat

P5 i P6: actuació sobre ràtios superiors a 22

Desdoblaments a mòduls pràctics d’FP

20 Infantil

25 Primària

30 ESO

35 Batxillerat

Desdoblaments a mòduls pràctics d’FP

Hores lectives secundària 20h setmanals 19h setmanals 18h setmanals
Interins: Pagament estiu     Per totes les persones amb 165 dies de feina.
Substitucions des del primer dia Aconseguit.
Maternitat interins Aconseguit.
Ajudes de menjador i llibres de text
Beques de menjador L’STEI assumeix el compromís al qual ha arribat la Federació de Pares i Mares d’Alumnes amb la Conselleria
Reutilització de llibres