L'STEI dóna suport als encausats de Bunyola.

El passat 17 de març es va fer públic als mitjans de comunicació que les quatre persones detingudes a Bunyola el 28 de maig del 2012 serien jutjades per la via penal el pròxim 15 de setembre. Ara nosaltres, com a col·lectiu afectat, Solidaris Encausats Bunyola, volem fer la següent manifestació:

 

Ens enfrontam a una petició per part de la fiscal de 4 anys de presó (un per a cada una de les persones detingudes) per resistència i desobediència greus a l’autoritat, i d’una multa de 700€ a un dels encausats per una suposada agressió lleu a un agent antiavalots de la Guàrdia Civil. A part, de la resolució d’aquest judici depèn també el posterior tràmit de la multa administrativa, a hores d’ara suspesa a espera de resolució judicial, de 12.000€ (3.000€ per cada una de les persones detingudes).

El nostre cas havia estat qualificat per la jutgessa d’instrucció com a possible cas de faltes, i ha estat la fiscal la que hi ha insistit fins a aconseguir passar-lo a la via penal. Nosaltres consideram aquest procés judicial com una pura justificació de l’operació política i policial repressiva de la GC amb acusacions falses, dins l’estratègia de repressió que inicià amb les seves declaracions l’ex-delegat del govern espanyol, Sr. Rodríguez, el qual ens utilitzà com a caps de turc per a frenar la onada de protestes populars de caire espontani que havien generat les diverses visites de Bauzá pels pobles de Mallorca.

Nosaltres no és que considerem la petició d’un any desmesurada: vàrem considerar desmesurada la presència a Bunyola de la GC i inacceptable la seva intervenció contra els manifestants, d’entre els quals ens varen triar a nosaltres com a víctimes simbòliques de la seva operació de càstig exemplar; consideram desmesurat el procés penal i considerarem desmesurada i injusta qualsevol resolució que no sigui l’absolució.

Finalment, volem cridar l’atenció a tothom sobre el fet que aquest judici, a celebrar passats tres anys i més dels fets jutjats, no és més que la culminació d’una època, la més desafortunada de la història recent de les Balears, en què des de les institucions controlades pel Partido Popular s’ha fomentat l’enfrontament entre els ciutadans, s’ha intentat esborrar de manera descarada els senyals d’identitat més característics del nostre poble (la cultura i la llengua), s’ha mantengut i augmentat l’espoliació dels nostres recursos econòmics i l’explotació dels treballadors, i s’ha imposat la forta repressió policial com a resposta a les nombroses protestes dels qui han volgut denunciar aquesta penosa, miserable i desastrosa situació.

A Bunyola, a 18 de maig de 2015

Solidaris Encausats de Bunyola