L’STEI dóna suport a les accions unitàries que els centres educatius decideixin per dia 19 de maig

Des de l’STEI consideram que són molts els motius que ens han duit a oposar-nos a la LOMCE, d’ençà de la seva elaboració. En el nostre àmbit, des del Consell Escolar, fa poques setmanes, l’STEI i moltes altres entitats demanàrem a la Conselleria que ajornàs l’aplicació dels nous currículums previstos per al curs 2015-2016.

La jornada del proper 19 de maig, amb la realització de les proves a tercer de primària, suposarà un nou desgavell als centres docents en molts de nivells: per una banda, per l’estrès que crearà als alumnes; per l’altra, perquè no són unes proves que tenguin cap tipus de caràcter formatiu, sinó que l’únic que fomenten és la competitivitat entre escoles i l’elaboració de rànquings que faran encara més grossa la fractura social dels nostres entorns.

L’STEI recorda les avaluacions que en el seu moment es varen fer per a valorar la implantació del TIL, mancades del més mínim rigor científic, de les quals no es va treure cap tipus de valoració ni d’aplicació en l’àmbit pedagògic i didàctic.

L’STEI manté l’oposició a la LOMCE i dóna suport a les accions unitàries que els centres puguin decidir per al proper dia 19 de maig. L’STEI aposta per un rebuig frontal a la LOMCE des de la unitat d’acció de tota la comunitat educativa i amb la participació de les famílies, ja que els infants i joves són els més perjudicats.

L’STEI recorda que han estat quatre anys de retallades i d’atacs a l’educació i a la nostra llengua per part dels governs autonòmic i central. Tots aquests atacs han estat contestats fermament i s’ha de tenir present que la legislatura acabarà amb una vaga indefinida sense desconvocar per la manca de voluntat de consens i negociació del govern Bauzá.

Tot i això, l’STEI manifesta que la mobilització determinant per capgirar aquestes polítiques antisocials, educatives, ultraliberals i lingüístiques serà diumenge 24 de maig. Aquest dia, el col·lectiu docent i la resta de la societat tendrà l’oportunitat de capgirar aquesta situació.