L’STEI abandona la mesa sectorial d’educació davant la manca de negociació de la Conselleria

Els representants de l’STEI a la Mesa han abandonat la reunió d’avui, davant la negativa del director general Antoni Vera a tractar qüestions molt importants relacionades amb la convocatòria d’interinitats per al proper curs 2015-2016.

La intenció dels responsables de la Conselleria, a la Mesa d’avui, era tractar tan sols aspectes de tipus tècnic relacionats amb les situacions que es pugin donar amb el professorat de pacte que sigui desplaçat per un funcionari amb més drets administratius. Segons l’Acord de Pacte d’estabilitat signat amb la consellera Camps el passat mes de juliol, l’Administració es compromet a garantir un nomenament com a interí a partir de l’1 de setembre de 2014 fins al 31 d’agost de 2018 per tot el curs escolar a un total de 1.350 docents. S’havia acordat, també, per part dels sindicats signants de l’Acord i de la consellera Camps, a la Mesa Sectorial de dia 2 de juliol de 2014, i així es recull a l’acta, que els interins de pacte desplaçats no podran triar plaça per davant d’una persona sense pacte amb major puntuació a les llistes d’interinitats.

L’STEI ha recordat al director general que aquestes situacions, que afecten el professorat de pacte desplaçat, les ha de resoldre l’Administració, i en tot moment ha de vetllar pel compliment estricte i fidel del pacte que en el seu moment va subscriure amb els representants del professorat.

L’STEI ha demanat al director general Antoni Vera si es tractarien a la Mesa Sectorial d’avui aspectes relacionats amb la convocatòria d’interinitats per al proper curs 2015-2016, i si s’havien tengut en compte les esmenes que des de l’STEI s’havien presentat a l’esborrany de la convocatòria, tant a la mesa tècnica com a la mesa sectorial convocada a aquest efecte. Aquestes són qüestions molt importants que afecten el propi pacte d’estabilitat i a totes aquelles persones interines que han de participar a la propera convocatòria.

El director general s’ha negat a parlar de totes aquestes qüestions, i ha donat per tancada la negociació de la convocatòria d’interinitats, impedint cap tipus d’opció de fer noves aportacions en relació a aquest tema. En qüestions tan sensibles com la impartició de les matèries lingüístiques de llengües estrangeres per part del professorat interí, ha dit que les persones titulades en filologia tendran preferència davant els titulats en humanitats amb un nivell de C2, C1 i B2. Aquesta decisió de l’Administració, que l’STEI rebutja i deplora totalment, obvia per complet l’experiència docent de moltes persones que durant anys han impartit aquestes àrees amb una professionalitat i una dedicació que no s’havia qüestionat en cap moment, i és una mostra inadmissible d’una greu discriminació per part dels responsables de l’Administració.

Davant la manca de diàleg de la Conselleria i la seva nul·la voluntat d’arribar a acords i d’escoltar les propostes que des de l’STEI li plantejàvem hem decidit abandonar la Mesa Sectorial d’avui. Els representants de l’Administració s’han excusat amb l’argument pobre i mesquí que només s’havien de tractar aspectes de tipus tècnic relacionats amb els professorat de pacte desplaçats i les situacions que aquest fet genera.