El Consell Escolar de les Illes Balears rebutja l’informe del decret i ordre de desplegament de la LOMCE per al curs 2015/2016

S’aprova un informe alternatiu en què es demana l’ajornament de l’aplicació dels nous currículums

El ple extraordinari del CEIB convocat avui ha refusat l’informe emès pel president del Consell Escolar referent als projectes i ordres de desplegament dels currículums de Secundària i Batxillerat que la Conselleria d’Educació té previst implantar a partir del curs que ve. Tots els representants de les entitats presents han anat al·legant els motius pels quals hi votarien en contra: les presses en què s’havia duit a terme el procés, la manca de consens amb la comunitat educativa, la falta de temps per presentar al·legacions…

A continuació, Vicenç Rodrigo, president de la FAPA, ha presentat un informe alternatiu, al qual ja s’havien adherit diferents organismes, entres els quals l’STEI. Aquest informe demana l’ajornament de l’aplicació de la LOMCE i, per tant, del Projecte d’ordre de desplegament dels currículums per al proper curs. L’informe al·lega que el termini de consulta a la comunitat educativa ha estat massa breu, i no ha permès l’estudi en profunditat de tots els aspectes que el conformen.

S’ha aprovat aquest informe amb 17 vots a favor i 12 en contra, i s’ha volgut incidir en el caos organitzatiu que suposaria implantar-lo amb tantes presses per al curs que ve. Els vots a favor han estat emesos per les entitats següents: UIB, STEI, FE-CCOO, FETE-UGT, Coperatives d'Ensenyament, ANPE, USO, Col·legi de Doctors i llicenciats, Consell Insular de Formentera, Escola Catòlica, CONFAECIB i COAPA.

Des de l’STEI es vol destacar que la Junta de Personal Docent ja havia apostat per l’ajornament de l’aplicació dels nous currículums. El sindicat segueix demanant la derogació de la LOMCE, i denuncia que, una vegada més, s’evidencia l’obsessió malaltissa de la Conselleria per imposar un projecte educatiu que no compta amb el suport dels membres de la comunitat educativa. Les presses electoralistes han traït el govern Bauzá, que queda tot sol a l’hora d’imposar uns currículums que, més enllà del contingut ideològic que destil·len, també són criticables per la frissor amb què es volen aprovar. Des del sindicat demanam, per enèsima vegada, que cessi la mania persecutòria contra la comunitat educativa, que es treballi per tornar a la calma i al consens dins el món educatiu, que torni el seny i que la Conselleria respecti el missatge que el Consell Escolar li ha enviat avui.