L’STEI ha fet arribar al Director Provincial de MUFACE les queixes del col·lectiu docent

Una representació de l’STEI, encapçalada pel secretari d’ensenyament públic Cosme Orell, s’ha reunit avui dia 3 de febrer amb el director provincial de MUFACE a les Illes Balears Francisco Javier Genovés. Els representants sindicals li han transmès l’elevat malestar dels mutualistes per la pèrdua de prestacions assistencials i sanitàries que es pateixen des de l’any 2005, a causa dels darrers concerts subscrits entre la mútua i les entitats asseguradores.

Aquest fet ha suposat, i suposa en aquests moments, la pèrdua de la possibilitat de triar clíniques, especialistes, centres de rehabilitació, d’anàlisis clíniques; però el més greu és que enguany es constata, amb tota la contundència, que els nous quadres mèdics són cada vegada més reduïts. Algunes assegurances, per exemple, només disposen d’un metge de família per codi postal; un fet que comportarà per a aquest facultatiu l’increment de pacients i el poc temps que podrà dedicar a cada un d’ells.  

L’STEI exigeix el dret del funcionariat de poder mantenir aquells metges i especialistes que ens prestaven molt bon servei, i amb qui teníem plena confiança per un tracte aconseguit després d’una sèrie d’anys d’atencions. Rebutjam frontalment un concert de mínims que se signa amb les entitats mèdiques, que són grans empreses que es presenten a concurs i entenen la prestació d’aquest servei com un negoci, en un afany mercantilista deplorable que juga amb la salut dels seus associats.

El director provincial s’ha compromès a fer arribar als màxims responsables de la Mutualitat de Funcionaris Civils de l’Estat, amb seu a Madrid, les queixes i les demandes del col·lectiu de les Illes Balears.

L’STEI ha iniciat una campanya, amb l’enviament d’una reclamació a tots els docents de les Illes Balears, en què se sol·licita una solució efectiva per a totes les mancances que el darrer concert subscrit amb les entitats suposa per als mestres i professors de la nostra Comunitat autònoma. Entre 2010 i 2015 l’aportació del Ministeri d’Hisenda a MUFACE ha caigut en més de cent vint milions d’euros.

Des de l’STEI seguirem vetllant per l’acompliment estricte del concert, subscrit per a l’any 2015, l’accés amb garanties de qualitat a la prestació d’assistència sanitària en el territori insular a les persones mutualistes i demés beneficiaris de MUFACE, i l’assoliment de millores en els propers anys. L’STEI reclama de l’Estat que aporti més doblers a MUFACE i que les entitats puguin oferir millors serveis.

 

Ciutat de Mallorca, 3 de febrer de 2015