L'STEI presenta contenciós contra l'ordre de desplegament de TIL

Els serveis jurídics de l’STEI, conjuntament amb els de FETE UGT,
han presentat avui recurs contenciós administratiu
contra l’ordre de desplegament del TIL

Tal com es va acordar al Grup de treball unitari (GTU) el serveis jurídics de l’STEI i de FETE UGT,  han presentat recurs contenciós administratiu d’acord amb les entitats i plataformes de la comunitat educativa. Es demana la suspensió cautelar de l’ordre  per diversos motius. Molts d’ells són els mateixos que es varen presentar contra el decret TIL perquè va en contra de la constitució, de l’estatut, de la llei de normalització lingüística i fins i tot en contra de la LOMCE.

La LOMCE, aprovada el desembre de 2013, a una de les disposicions finals dóna cobertura al fet que l’Administració pugui implantar projectes per fer assignatures no lingüístiques en anglès. No diu, però, que hagin de ser obligatoris a tots els centres, ni que s’hagin d’implantar a deu cursos en dos anys. Aquesta no seria una fórmula d’implantació progressiva, sinó que seria una implantació invasiva.

I a més a més el calendari d’aplicació d’aquestes noves mesures que preveu la LOMCE per al curs vinent, el 2014-2015, marca que només es poden implantar a 1r, 3r i 5è i per tant no donaria cobertura legal per fer aprenentatges d’assignatures no lingüístiques en anglès a 2n, 4t i 6è de primària, ni tampoc a 1r i 2n d’ESO.

És la segona vegada que l’STEI demana una suspensió cautelar de la normativa no consensuada del TIL. Ja ho va fer amb l’annex del decret TIL que regulava el calendari d’aplicació per al curs 2013-2014 i el tribunal superior de justícia de les illes balears (TSJIB) ja va donar la raó a l’STEI, i a FETE UGT, el 6 de setembre de 2013. El govern va respondre amb un decret llei el mateix dia, una mesura que va ser vista per la ciutadania com una vulneració de l’estat de dret i que va suposar un element més d’indignació que va afegir molta gent a secundar la vaga indefinida i a fer costat als mestres i professors a la manifestació de dia 29 de setembre.

En aquesta ocasió hem argumentat i explicat tots els projectes que hi ha en marxa per incrementar l’aprenentatge de l’anglès (Seccions europees, plans plurilingües, conveni MEC British Council... ), argumentació necessària per a la ponderació d’interessos i perquè la justícia pugui valorar els elements a favor i en contra de la suspensió cautelar.

Estam cansats de veure com el govern que presideix José R. Bauzá, ens fa perdre el temps amb normatives ideològiques, imposades i no consensuades, que no tenen encaix pedagògic, que creen caos i són inaplicables als centres, que perjudiquen el sistema educatiu, l’estabilitat i l’harmonia que els centres necessiten per ajudar a créixer com a persones els infants i joves de les illes.