L’STEI, escoltant la voluntat majoritària del professorat interí, firmarà el pacte d’estabilitat

Després de les intenses negociacions de les darreres setmanes, la Conselleria va fer una proposta definitiva de pacte d’estabilitat per als propers 4 cursos dirigida al professorat interí. Tot seguit, l’STEI va elaborar una enquesta telemàtica per saber l’opinió dels seus afiliats respecte de les condicions en què s’emmarcava el nou pacte. Prop del 60% dels enquestats s’hi mostraren a favor.

Amb aquests resultats, el sindicat va convocar una assemblea oberta a tots els interins, afiliats i no afiliats, per conèixer el parer de tot el col·lectiu. Àmpliament, amb un 74% de vots a favor, va tornar a guanyar l’opció favorable al pacte.

Per tot plegat, i d’acord amb la voluntat majoritària, l’STEI ha manifestat avui que signaria un pacte d’estabilitat on s’incorporassin les condicions sorgides de les diverses assemblees del professorat interí:

  • Que en cap cas, places de B2 derivades del TIL, fossin de pacte.
  • Que el possible pacte d’interins fos l’inici d’un compromís negociador de la Conselleria d’Educació en relació a les condicions sociolaborals de tot el professorat.
  • Que el professorat interí desplaçat sigui recol·locat preferentment a vacants de la seva especialitat, cos i illa, i mai desplaci un interí de no pacte que tengui més puntuació.

L’acord a què s’ha arribat suposa l’establiment de dos micropactes de dos anys cada un amb 1350 places. Passat el primer micropacte, és a dir, al curs 2016-2017, es procedirà a una nova adjudicació de places amb pacte d’estabilitat per a dos cursos més, amb el mateix nombre de places que a l’inici del pacte. Tots els aspirants podran optar de bell nou al segon micropacte, d’acord amb la nova baremació de punts, i sense estar condicionats al fet d’haver tengut pacte o no per als cursos 2014-2015 i 2015-2016.

Demà, dijous dia 3 de juliol, es torna a convocar la mesa sectorial per signar el pacte.

A partir de la propera setmana, la Conselleria convocarà meses tècniques per tractar la millora de les condicions sociolaborals del professorat. Els temes que es tractaran seran les plantilles i ràtios, les substitucions i baixes, el fons social, els complements específics i singulars, les maternitats, les llicències per estudis, els pressuposts per al manteniment de centres, les ajudes de menjador i llibres de text, el pla de reducció de l’abandonament escolar, la recuperació de retribucions en cas d’IT, l’equiparació de les condicions laborals entre interins i funcionaris de carrera, el reconeixement de tots els sexennis i qualsevol altre tema relacionat amb les condicions sociolaborals dels treballadors.

L’STEI ha reiterat que els temes de la plataforma reivindicativa de la vaga siguin negociats amb els comitès de vaga, i recordat que legalment la Mesa Sectorial és la legitimada per ratificar els acords.

Amb la signatura d’aquest pacte, l’STEI respon a la voluntat de la majoria d’interins, i segueix lluitant per l’estabilitat i per la millora de les condicions sociolaborals dels treballadors de l’ensenyament.