El sindicat STEI, juntament amb l’Assemblea de Docents, hem convocat una nova jornada de vaga

El sindicat STEI, juntament amb l’Assemblea de Docents, hem convocat una nova jornada de vaga de l’ensenyament públic i concertat de l’illa de Mallorca el proper divendres, dia 8 de novembre, amb motiu de la celebració de l’Assemblea de batles de Mallorca que s’ha de celebrar el proper divendres dia 8 de novembre, a la seu de la FELIB, de Palma. Aquesta nova jornada de lluita inclou el professorat de la xarxa pública i el de la concertada.

En aquesta assemblea de batles, s’ha de debatre una moció de suport a la comunitat educativa i, en ella, els representants dels municipis de Mallorca han d’expressar el seu recolzament o el seu rebuig al Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Per aquest motiu, a les 10 del matí, hi ha una concentració prevista a les portes de l’edifici del Consell Insular de Mallorca, on té la seu la FELIB, en què el sector educatiu expressi el seu rebuig a la política educativa del Govern de José Ramón Bauzá.

La de divendres serà la dissetena jornada de vaga, després de les tres setmanes de vaga indefinida que vàrem dur a terme a partir del 16 del passat mes de setembre, i de la jornada de vaga puntual que es va fer dia 24 d’octubre a l’àmbit estatal contra la LOMCE.

L’equip de Camps i Estarellas, tancat en el seu aïllament i ofuscat en l’aplicació d’un Decret antipedagògic i inviable que no fa altra cosa que crea el caos als centres, atia el foc de la confrontació i de la crispació de la comunitat educativa. Després d’haver-se negat a donar la més mínima passa a la negociació amb els comitès de vaga, al llarg dels darrers dies hem sabut que s’han produït fets molt greus com el dels canvis sobrevinguts en l’acusació dels directors expedientats de Menorca, o l’entrada avui mateix en el Parlament de la tramitació de la Llei de Símbols.

Les jornades de vaga que es faran a les illes Pitiüses i a Menorca seran el proper dia 11, amb motiu de l’inici de l’avaluació mostral de diagnòstic que s’ha de fer a primer, tercer i cinquè de primària. Per la seva banda, la FAPA impulsa concentracions a diferents indrets de Mallorca davant els ajuntaments el proper dijous, dia 7; en el cas de Cort, a les 19 hores.

Totes aquestes mobilitzacions són per a donar suport a les mocions contràries al TIL i per reclamar un procés de negociació real a la Conselleria que desencalli les negatives que fins ara la part social ha rebut, i se solucionin els greus problemes que pateix l’ensenyament a les Illes Balears.