L'STEI assisteix a la MSE per tractar el CGT i emplaça el Govern a negociar amb els comitès de vaga

A la Mesa Sectorial d’Educació que s’ha celebrat dia 23 d'octubre a les 10.30 h, l'STEI ha comunicat a l’administració que l’àmbit de negociació de la plataforma reivindicativa de la vaga indefinida s’ha de produir amb els comitès de vaga. Aquesta exigència és compartida per la resta de sindicats de la Mesa Sectorial i per l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, la qual avui formava part de les delegacions sindicals.

Com a qüestió prèvia, l’STEI ha reclamat les actes de les darreres meses sectorials, havent-n’hi una de pendent des de juny i les dels dies 2, 12 i 25 de setembre, plenament relacionades amb el conflicte educatiu. En aquest sentit, la Conselleria manté la pràctica a la qual ens ha sotmès als comitès de vaga de no lliurar les actes de les distintes reunions.

També denunciam que no ha lliurat la documentació del segon punt de l’ordre del dia, referit a les substitucions del professorat.  És poc seriós plantejar una qüestió d’aquesta importància i que els representants dels treballadors no hagin tingut l’oportunitat de llegir-la ni estudiar abans de la reunió. Aquesta circumstància converteix aquest punt de la reunió en explicatiu –per part de la conselleria-, no en una negociació, tot i que hem reiterat que es tracta d’una qüestió que correspon a l’àmbit de negociació amb els comitès de vaga.

Sembla que la Conselleria hagi oblidat que hi ha un conflicte obert i, per tant, volem que la prioritat sigui la plataforma reivindicativa.

L’STEI ha decidit no prendre en consideració els punts de l’ordre del dia d’aquesta MSE que han de ser tractats entre la Conselleria i els Comitès de vaga. Volem que els punts de la plataforma reivindicativa -dels comitès de vaga- es tractin a les sessions negociadores amb els comitès de vaga.

Tanmateix, l’STEI, davant el que ha expressat el director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans respecte la urgència de tractar el tema de les substitucions de treballadors, ha reclamant la convocatòria urgent dels comitès de vaga per la negociació com a qüestió prioritària i no així el calendari d’aplicació del TIL, que sembla l’única obsessió de la Conselleria d’Educació. Al respecte, els hi hem sol·licitat resposta com a sindicat a les mateixes qüestions i preguntes que ja els havia adreçat en un document l’Assemblea de Directors d’Infantil i Primària sobre els dubtes a nivell pedagògic i organitzatius respecte l’aplicació del TIL.

Tot plegat, aquest és un altre menyspreu del Govern cap als treballadors i treballadores que han fet vaga i cap a les més de 100.000 persones que sortiren al carrer exigint-li diàleg.