L'STEI presenta recurs contra l'ordre que regula l'ocupació de llocs de treball d'inspectors

L’STEI ha presentat davant el jutjat contenciós administratiu un recurs contra l’Ordre de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats per la qual es regula el procediment per a l’ocupació de llocs de treball d’inspectors d’educació en comissió de serveis i demana la seva suspensió cautelar.

L’STEI ha presentat davant el jutjat contenciós administratiu un recurs contra l’Ordre de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats per la qual es regula el procediment per a l’ocupació de llocs de treball d’inspectors d’educació en comissió de serveis i demana la seva suspensió cautelar.

L’STEI planteja al Tribunal la nul·litat de la norma perquè la Comissió de selecció i valoració per elegir els inspectors està formada per cinc membres tots ells triats a dit pel Secretari Autonòmic d’Educació i la Directora General de Funció Pública.

L’STEI considera que aquesta normativa vulnera el Reial Decret 276/2007 que a l’article 7 diu:

“La designació dels presidents dels tribunals la fa lliurement l’òrgan convocant. Els altres membres es designen per sorteig, ...”

i també el Decret 36/2001 de la Comunitat Autònoma que diu, a l’article 16.5:

“...llevat del president, que serà designat lliurement per l’òrgan convocant... La resta dels membres seran designats per sorteig...”

L’STEI demana la nul·litat d’aquesta ordre i la SUPENSIÓ CAUTELAR DE LA SEVA APLICACIÓ.

Per l’STEI la Conselleria d’Educació amb aquesta convocatòria vol nomenar els inspectors a dit per poder tenir un servei d’inspecció al servei de les seves polítiques i no un cos tècnic i professional al servei de l’educació, en definitiva, intenta construir un cos paral·lel d’inspectors.

Cal recordar que les places que ara es convoquen corresponen  a les vacants dels 17 inspectors que la Conselleria d’Educació va treure defora el mes de juny de l’any passat.

El sindicat ha presentat recurs convençut que el tribunal li donarà la raó perquè convocatòries d’altres comunitats autònomes similars a aquesta han estat invalidades pels tribunals:

  • A la Comunitat Valenciana, el TSJ va invalidar el nomenament de 34 inspectors que havien estat seleccionats per un tribunal designat a dit.
  • A Extremadura, el TSJ va invalidar una convocatòria semblant i va criticar amb duresa “prescindir de los servicios de todos los inspectores accidentales que había para pasar a nombrar a otros inspectores accidentales, no sabemos por qué motivo ni razón”, i va anular el nomenament de 15 inspectors.

L’STEI es mostra molt preocupat per la deriva que està agafant l’educació a les Illes Balears. Lluny del pacte educatiu pregonitzat pel president Bauzá, la Conselleria d’Educació dedica totes les seves forces a intentar aniquilar la llengua pròpia del territori i a fer callar les veus de dissens que dia a dia estan augmentant dins la comunitat escolar i ho fa promulgant lleis o decrets lleis amb aquesta finalitat i vol posar els serveis tècnics de la Conselleria (com el cas de la inspecció) al servei de les seves polítiques espúries.