La Conselleria juga brut i canvia de criteri

La vaga indefinida a educació començarà el proper dilluns 16 de setembre. Aquesta serà la data de confluència de la vaga per part de tots els convocants.

L’STEI denuncia que l’equip de Joana Maria Camps fa parts i quarts, i canvia, segons la seva conveniència, els criteris per a l’autorització de la vaga, en unes condicions i uns terminis temporals que en altres situacions havia considerat ajustats a dret.

La Conselleria d’Educació juga d’una manera molt irresponsable a la coacció, fomenta la intoxicació, es dedica a crear confusió entre el col·lectiu docent, a escampar dubtes i temors entre la gent que vol exercir el seu dret de vaga, que és un dret fonamental.

En aquest sentit, per una banda, la conselleria ens convoca dia 6 de setembre a negociar els serveis mínims de dia 13 i, per altra banda, intoxica sobre la legalitat de la convocatòria.

Des de l’STEI es lamenta que la Conselleria faci més cas, i hagi cedit finalment, a les pressions mediàtiques i interessades de grupuscles ultres que al fet de garantir el dret de vaga del col·lectiu de l’ensenyament públic i concertat de les Illes Balears. Uns col·lectius que ara s’emparen en la defensa dels drets dels infants a començar el curs escolar, però que han callat miserablement quan s’han aplicat retalls de professorat o les ràtios estaven molt per damunt del que es recomana. 

L’STEI reitera la seva voluntat més ferma de no fer el joc ni a la Conselleria ni als interessos espuris dels col·lectius abans esmentats i es referma, una vegada més, en la convicció que el proper 13 de setembre “no tendrem un inici de curs amb normalitat”, i que serà una jornada de lluita i de denúncia d’unes polítiques educatives erràtiques, a pesar de les malifetes i el joc brut de l’equip de Camps i Estarellas.

L’STEI fa una crida a la mobilització de tota la comunitat educativa, tant dia 13 de setembre com a partir de dia 16, en què tendrà inici la vaga indefinida, en tots els actes que es convoquin, dels quals s’informarà puntualment.

Des de la fermesa i la unitat aconseguirem que aquest Govern maquiavèl·lic i insensible al clam de tota la comunitat educativa deposi la seva actitud prepotent i autoritària i rectifiqui les polítiques que du a terme en contra de la bona qualitat del nostre sistema educatiu i del foment de la nostra llengua i la nostra cultura.

Documentació relacionada