La Junta de Personal Docent enfront de la situació dels directors expedientats

La Junta de personal docent no universitari de les Illes Balears - STEI, FETE-UGT, ANPE i FE CCOO, representants de tot el col·lectiu de treballadors docents-, considera inadmissible i injustificat l’inici d’un expedient sancionador amb la suspensió cautelar de càrrec i de sou a tres directors de tres instituts de Menorca. El consideram un acte repressiu, que pretén infondre por al col·lectiu docent i que crearà encara més confrontació i malestar dins la comunitat educativa.

{youtube}AoBrtgKcvA0&feature=youtu.be{/youtube} 

Defensam la feina feta pels directors i directores dels centres de les illes Balears. Sabem que han aplicat la normativa vigent i demanam un reunió amb caràcter d’urgència amb la consellera d’educació, cultura i universitats per tractar aquest tema i per exigir la retirada immediata del procediment sancionador.

Consideram que mesures com aquesta no beneficien el normal funcionament dels centres, ja prou carregats de responsabilitats i de falta d’ajuda per part del govern Bauzá. En una època de crisi no és gens intel·ligent crispar el dia a dia de les escoles i resoldre diferències en la interpretació de la llei a cop d’expedients sancionadors amb l’afegit de suspensió cautelar de sous als directors. Mesures totalment excessives, inadmissibles, impròpies d’un govern responsable i assenyat.

 El president Bauzá i la seva mà dreta en aquests moments, la consellera d’educació, cultura i universitats Juana María Camps, continua exercint la repressió al col·lectiu docent. Allà on hi hauria d’haver grans dosis d’equanimitat, diàleg, llibertat d’expressió, respecte, democràcia o consens hi ha nerviosisme, silenci, negació, repressió, actituds superbes, autoritarisme i càstig.  Tot el contrari del que hauria de ser. És com un cop d’estat a la democràcia interna dels centres.

El president Bauzá i la nova consellera d’educació, cultura i universitats, continuen la persecució als qui defensen la llengua i la cultura dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs. Un acte que provocarà encara més confrontació entre la conselleria i la comunitat educativa. Consideram que hi ha indicis d’un possible abús de poder, per tant estudiarem des dels respectius serveis jurídics emprendre les accions judicials corresponents, cas que no es retiri el procediment sancionador als tres directors i no descartam proposar a la comunitat educativa altres mesures de protesta i de mobilització.

Per tot això demanam una reunió urgent amb la consellera d’educació, cultura i universitats per tractar aquestes qüestions i demanar la retirada del procediment sancionador i per obrir una via de diàleg i negociació del conflicte així com per tractar tota una sèrie de qüestions que han quedat pendents de negociar a la Mesa Sectorial d’Educació com són les plantilles docents, la llei de símbols, el cobrament de l’estiu per part dels interins... etc.

La inaplicabilitat pedagògica del TIL, la falta de consens amb la comunitat educativa, així com la precipitació amb la seva aplicació ja comença a donar els fruits negatius.