Retallada a la Universitat

Pròrroga o retallada pressupostària?

Des del sindicat STEI-i volem expressar la nostra preocupació davant el fet que les transferències nominatives a la UIB per part del Govern de les Illes Balears es veuran reduïdes en més d’un 7,5%. Si tenim en compte la reducció del 4,4% de l’anterior exercici pressupostari (2010), resulta que en dos anys consecutius la UIB ha patit una minva de quasi un 12% dels fons aportats per la CAIB, i que en xifres es traduiria en uns 7,49 milions d’Euros menys per a la nostra universitat.

Això posa de manifest que més que una pròrroga el que realment ha dut a terme aquest govern ha estat una retallada de pressupostos. Davant aquesta línia clarament involutiva del Govern en relació a les inversions en educació no podem descartar una possible repercussió d’aquesta política de retallades en l’àmbit de l’ensenyament no universitari.

Altrament hem de lamentar el fet que el Consell Escolar de les Illes Balears no hagi estat degudament assabentat d’aquesta decisió presa pel govern, fet que posa de manifest una certa opacitat informativa en relació a aquesta qüestió.