Adjudicació d'interinitats 2018-19. Dubtes freqüents. El tràmit ja funciona!

Dissabte a les 21h la Conselleria va comunicar que ja estava arreglat.

Des de l'STEI n'hem fet diverses proves (amb Firefox i amb Chrome), tant a les 2 am, com a les 10 am, i, si bé es cert que ens ha costat un poc, finalment l'hem aconseguit fer.

Unes petites recomanacions

 • Abans de fer qualsevol nou intent, pensa a tancar i obrir de nou el navegador cada vegada.
 • Mai no facis servir els botons del navegador per anar endavant o endarrera. Utilitza sempre els botons de l'aplicació (Anterior, Següent, Pantalla anterior o Pantalla següent) què trobaràs abaix de cada pantalla.
 • Mai estiguis molta estona sense arribar a la passa 3 per evitar que et caduqui la sessió
 • Si has de posar moltes places, no les posis totes de cop. Per evitar que et caduqui la sessió i a la vegada anar guardant tot el que fas, segueix aquestes passes:
  1. Posa'n unes quantes
  2. Arriba a la Passa 3 Registrar (després del resum de places) sense fer cick al botó "Registrau la sol·licitud"
  3. Torna a la Passa 2 Emplenar
  4. Repeteix les 3 passes anteriors fins que tenguis totes les teves places seleccionades.
 • En acabar el tràmit, pensa a comprovar que tot es correcte. Per fer-ho, descarrega't el justificant que trobaràs a la Passa 4 Finalitzar.

També ho pots fer amb les passes detallades a "Com sé si he conclòs el tràmit correctament?"

Amb totes aquests recomanacions, t'hauria d'anar bé.


L'anirem actualitzant a mesura que es vagin presentant nous dubtes

Darrera actualització
2 d'agost de 2018


Adjudicacions i accés al tràmit

Guia d'interinitats

Com sempre, aquí tens els dubtes freqüents. Si tot i així et queden preguntes, et pots posar en contacte amb nosaltres a través de:

 • Connecta STEI (només afiliats). Servei de WhatsApp al núm. 650933510.
 • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • 971901600

Dubtes freqüents

Quan és el tràmit de selecció de places?

El tràmit d'adjudicacio de vacants és del 31 de juliol al 6 d'agost, ambdós inclosos.

Qui ha de fer el tràmit telemàtic de selecció de places?

Totes les persones admeses a la llista d'interins, encara que pensis que no obtindràs plaça. Si no el fas et posaran com a no disponible automàticament.

Si encara no l'has fet, també l'has de fer.

No hi pots participar si ets exclòs per català o màster de formació - veure-ho més avall

Quines places s'hi ofereixen?

S'hi ofereixen vacants i substitucions amb consideració de vacants:

 • Vacants: V. Són places que no tenen propietari. Acaben el 31 d'agost.
 • Substitucions amb consideració de vacants: SV. Són places que sí que tenen propietari però no està previst que s'hi incorpori en tot el curs. Acaben dia 31 d'agost, si no és que el titular s'hi reincorpora abans.

Puc afegir o llevar opcions (illa, funcions, etc.)?

No. En aquest tràmit no es pot fer, en cap cas, una modificació de les opcions que vàrem posar en el tràmit del mes de gener.

A final d'agost s'obrirà un tràmit per afegir opcions (illa, mitges jornades...), excepte funcions, que tindrà efecte a partir de l'1 de setembre. En cap cas es podran llevar opcions.

Puc aportar documentació nova?

No pots aportar cap documentació nova, excepte, de manera excepcional, el català i el màster de formació, en els terminis a continuació.

Hauré de passar per registre?

En cap cas. El tràmit és 100% telemàtic.

Exclosos per català o màster de formació pedagògica

Estic exclòs pel requisit de català o pel requisit de formació de pedagògica (màster de formació). Puc fer el tràmit?

No el pots fer - Per aportar la documentació, mira't la pregunta de més avall

Ja tenc el requisit de català i el màster de formació però encara no els he lliurats. Puc fer-ho ara? A partir de quan es tindrà en compte?

El pots dur al registre de la Conselleria a partir de la publicació definitiva de l'adjudicació (al voltant del 8 d'agost) i fins a l'inici de la propera convocatòria per formar part de les llistes. Tot d'una que el lliuris, seràs admès a la llista i hauries d'estar ja disponible per a la primera adjudicació de substitucions que es faci. La primera serà, previsiblement, la primera setmana de setembre, si no és que aconseguim que torni a ser a final d'agost i, així, tothom podria començar dia 1 de setembre i no perdre sou.

Ja vaig lliurar els requisits de català o màster de formació fa poc. Puc fer aquest tràmit?

No. Si no els vares lliurar abans del 15 de gener, no se't tindrà en compte fins a la primera adjudicació del mes de setembre.

Estic obligat a fer el tràmit de selecció de places?

No, no hi estàs obligat. És voluntari.

Què passa si no faig el tràmit telemàtic? Té cap conseqüència?

Si no fas el tràmit d'adjudicació de vacants o si el fas però no selecciones cap plaça, la Conselleria et situarà automàticament com a no disponible. Hi hauràs de romandre, com a mínim, tot el primer trimestre -pots conèixer més sobre la disponibilitat a l'article Disponibilitat a la llista d'interins.

Si no hi ha cap plaça de les teves funcions, fes el tràmit, si no vols estar com a no disponible i tenir dret a atur.

A més, si no fas el tràmit i et cessen el 31 d'agost, la teva baixa es considerarà voluntària i no podràs demanar el subsidi de desocupació.

He de posar totes les places?

No.

Com he de fer tràmit?

El tràmit és telemàtic. Com sempre, el pots fer de tres maneres:

 1. Amb DNI electrònic.
 2. Amb usuari i contrasenya.
 3. Anònimament. En aquest cas et demanarà, del tràmit del mes de gener, el número de registre (si el vares concloure telemàticament) o de preregistre (si l’havies conclòs presencialment). Cerca-ho al PDF del tràmit del mes de gener, a dalt a la dreta de la primera plana.

Em surt una errada al principi del tràmit, quan introdueixo usuari i contrasenya.

Podria ser la contrasenya caducada. Mira-ho a https://www.caib.es/Intranet/canviapassword.do

Faig el tràmit anònimament i em demana un número d'enviament o de preregistre. Quin és?

Si fem el tràmit anònimament, el programa necessita saber quines són les nostres opcions. Per això, ens demana el número de registre o de preregistre del tràmit del mes de gener. Quan l'introduïm ens recuperarà totes les nostres opcions (illes, mitja jornada, etc.).

Faig el tràmit anònimament i i he perdut el número de registre o preregistre. Què he de fer?

El tràmit incorporarà l'opció de recuperar-lo. Et demanarà el DNI i la data de naixement i te l'enviaran al correu electrònic que vares posar al tràmit del mes de gener.

Em surt un número molt llarg que em diu que el desi. Per a què serveix?

Aquest número, amb una forma similar a Q2CXF2HG-HUDZGDT8-T8XRO1YU, és especialment important si fas el tràmit anònimament. És el que et demanaran per poder continuar amb el tràmit inacabat o per recuperar el justificant d'enviament més endavant -veure-ho més avall.

Es torna a fer una adjudicació per cossos o es fa una adjudicació cremallera?

Malauradament, tot i que l’STEI-i ja va presentar la proposta per poder fer una adjudicació cremallera, és a dir, poder alternar places dels cossos que vulguem, l’adjudicació es torna a fer per cossos.

Les places s’adjudicaran amb el següent ordre:

 1. Grup A: places del cos de mestres.
 2. Grup B: places del cos de professors d’ensenyament secundari.
 3. Grup C: places del cos de professors tècnics de formació professional.
 4. Grup D: places dels cossos de règim especial: cos de professors de música i arts escèniques, cos de professors d’arts plàstiques i disseny i cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

Encara que no ordenis així les places, el tràmit les reordenarà automàticament, d’acord amb aquest ordre, tot respectant l'ordre intern de cada grup que hagis posat al teu tràmit. L'ordre final es veurà al PDF que genera el tràmit com a justificant.

Què passa si tenc una funció validada per l'article 3.1.5.1, 3.1.5.2 o 3.1.5.3 de la convocatòria?

Si tens una funció validada per l'article 3.1.5.1, 3.1.5.2 o 3.1.5.3 de la convocatòria, hauràs de posar primer totes les places de les funcions validades per l'annex 4. Si és el teu cas, no dubtis a telefonar-nos al 971901600 per aclarir aquesta qüestió.

Curiosament, tot i obligar-te a posar l'ordre que diu, l'adjudicació es farà d'acord amb l'ordre del punt anterior. Una altra contradicció dins d'aquesta adjudicació. Això tindrà conseqüències només si pots triar places de diferents cossos.

He de seguir un ordre específic a l'hora de posar les places (per illes, per tipus, per jornada sencera o mitja)?

No. Només ho has d'ordenar per grups, d'acord amb l'ordre esmentat dos punts més amunt. A part d'això, pots ordenar le places com vulguis, mesclant jornades senceres i mitges (si tens marcades mitges jornades, és clar). Això no afectarà a les teves opcions de feina.

L'adjudicació, per cossos, es fa per estricte ordre de punts. És a dir, quan arribi el teu torn, t'intentaran adjudicar la teva primera plaça. Si no està lliure, passaran a la segona. Si aquesta tampoc està lliure, passaran a la tercera. I així successivament, fins arribar a la primera plaça sense adjudicar.

Estic obligat a posar totes les places a les quals puc optar?

No. Basta que posis una plaça d'un dels grups als quals podem optar (excepte les persones afectades per l'excepció 3.1.5.1, la 3.1.5.2, 3.1.5.3 -veure-ho més amunt).

Si no pos totes les places a les quals puc optar, se me n'adjudicarà una altra que no hagi posat?

No. Només t'adjudicaran les places que seleccionis.

Puc mesclar places d'infantil i primària indiscriminadament?

Efectivament. Pots mesclar places de qualsevol funció mentre siguin del mateix grup. En aquest cas, infantil i primària són dues funcions del cos de mestres i, per tant, del mateix grup.

Puc fer una renúncia justificada quan m'ofereixen una plaça?

Actualment hi ha molt pocs motius de renúncia justificada. Només són la maternitat, adopció, acolliment... i la baixa. Si et trobes en qualsevol d'aquestes situacions, hauràs de sol·licitar la renúncia justificada i la reserva de plaça. La reserva es mantindrà fins que s'acabi el motiu de la renúncia.

De fa uns cursos ençà, no hi ha cap altre motiu de renúncia justificada, excepte els del paràgraf anterior. Ja no hi ha renúncia justificada per tenir una feina a la concertada, per estudis universitaris o per projectes de cooperació. Si t'adjudiquen una plaça i no tens cap dels motius actuals de renúncia justificada, la renúncia serà considerada injustificada i seràs exclòs per al curs en vigor i per al següent.

Per evitar tot això, et pots situar com a no disponible - veure-ho més avall

Puc desar el tràmit telemàtic per acabar-lo més tard?

Per guardar tot el que has introduït i poder continuar més tard, has d'arribar a la Passa 3. En cas que no ho facis, perdràs totes les dades introduïdes fins en aquell moment.

Si estàs molta estona sense arribar a la Passa 3 i no fas res, et pot caducar la sessió i perdràs tot el que no estigui desat.

Com sé si he conclòs el tràmit correctament?

El tràmit és 100% telemàtic i es conclou després de pitjar el botó d'enviar a la Passa 3. A la Passa 4 et podràs imprimir el justificant, que consta d'un número de registre al cantó superior dret.

Si tens usuari i contrasenya, pots entrar al portaldelpersonal.caib.es > Les meves gestions > Gestions telemàtiques, i comprovar si la teva sol·licitud figura a «Tràmits enviats». Aquí també pots imprimir el justificant.

Si has fet el tràmit anònimament, trobaràs «Les meves gestions» a la seu electrònica. Necessitaràs la referència que has guardat al principi del tràmit, just en accedir-hi (similar a Q2CXF2HG-HUDZGDT8-T8XRO1YU)

Què passa si m'he errat i ja he enviat el tràmit? I si vull baratar alguna cosa?

No passa res. Si necessitam fer qualque modificació, pots tornar a enviar un nou tràmit. El que es tindrà en compte és el darrer que hagis enviat.

Què vol dir V? i SV?  I RESULTA?

V vol dir vacant. Són les places que no tenen propietari.

SV vol dir substitució amb consideració de vacant o substitucions previstes per a tot el curs escolar. Són aquelles places que són propietat d'algú però que durant tot el curs estaran a un altre lloc i, per tant, els substituirem.

RESULTA indica si la plaça està lliure de resultes d'algun tràmit anterior (comissions de serveis, per exemple). Les resultes solen ser SV.

Com puc saber si un centre té jornada partida o continuada?

Pots mirar la oferta educativa 2018-19.

Quina diferència entre una plaça compartida i itinerant?

La compartida (per dos centres) no toca coincidir cap dia en el mateix centre. La itinerant, sí.

Quin és el perfil 500?

Són les places amb reserva per a discapacitat. Només les toquen veure les persones amb discapacitat reconeguda. Si no s'adjudiquen, queden disponibles per a substitucions.

Han desaparegut places que sortien a la llista de vacants disponibles. Com així?

Com cada any pot passar que algun equip directiu informi que alguna plaça no té bé el perfil que volen, o que està duplicada o altres qüestions. La Conselleria no pot fer canvis de places o afegir-ne a mitjan tràmit, ja que les persones que han fet el tràmit al principi no les podrien triar. Per això, aquestes places passen a estar disponibles a partir del setembre.

En qualsevol cas, com cada any, et demanam que ens informis de cada una de les places que han desaparegut i farem les gestions oportunes per aclarir-ne el motiu.

Pensa, a més, que en aquest tràmit d'adjudicació de vacants del mes de juliol ja no hi ha totes les places adjudicades als funcionaris en pràctiques o als interins de pacte no desplaçats, així com les que es varen adjudicar a principi de mes per comissions de servei o a funcionaris de carrera sense destinació definitiva.

Quan em cessaran? Cobraré l'estiu?

Totes les places oferides durant aquest tràmit telemàtic, són vacants V o substitucions amb consideració de vacant SV. Les V tenen data de cessament a 31 d'agost del 2018. Les SV acaben quan s'incorpora el titular i, si no s'incorpora, el 31 de d'agost, baldament en molt poques ocasions hagin acabat abans.

El pacte d'interins va evitar la pèrdua de l'estiu per a tots els interins durant la crisi, cosa que passà a altres comunitats. No només les persones de pacte van cobrar l'estiu, sinó que ho van fer totes les persones amb una vacant o una substitució prevista per a tot l'any, a més de la gran majoria de vacants sobrevingudes durant el curs, és a dir, devers 2900 persones.

En cas que t'adjudiquin una SV i finalment fossis cessat abans del 31 d'agost, t'haurien de pagar, coma mínim, la indemnització que la Parlament ha articulat, tot obviant el compromís de la Conselleria de nomenar tot l'estiu a les persones amb 165 dies de feina o més

I si m'adjudiquen una mitja jornada, cobraré l'estiu?

Efectivament, també cobraràs l'estiu amb les mateixes condicions de la pregunta anterior, però a mitja jornada.

No he obtingut plaça en el procés d’adjudicació. Què passarà a partir d’ara?

Si no has obtingut plaça, restarem disponibles per a substitucions.

A partir del mes de setembre podràs participar en el procés telemàtic d’adjudicació de substitucions.

M'han adjudicat una plaça

Què he de fer ara?

El mes d'agost s'habilitarà el tràmit previ a la presa de possessió. Si t'han adjudicat plaça l'has de fer, prèviament a la presa de possessió de l'1 de setembre.

És un tràmit telemàtic, no fa falta que t'imprimeixis res.

Quan vagis al centre, dia 1 de setembre (en aquest cas, dia 3 de setembre, ja que dia 1 és dissabte), hauràs de presentar només el DNI i el director tindrà constància de si has fet el tràmit previ a la presa de possessió.

Subsidi de desocupació

Em cessen a 31 d'agost. Per tenir dret a atur he de posar un mínim de places al tràmit telemàtic del juliol o seguir un ordre concret?

No has de seguir cap ordre i basta posis una sola plaça.

Ara fa quatre anys que vàrem aconseguir que el nombre de places que posem no condicioni l'atur. Com el curs passat, basta que posis una plaça, de qualsevol funció, de qualsevol cos, de qualsevol opció (mitja jornada o sencera...) i, en cas de no obtenir cap vacant, podràs sol·licitar el subsidi.

Has de tenir en compte que si no participes del tràmit del 31 de juliol al 6 d'agost o no tries cap plaça, no hi tindràs dret. Evidentment, si no pots posar cap plaça perquè no n'hi ha de les teves funcions, sí que hi tens dret. En aquest cas, participa al tràmit i acaba'l, encara que no puguis posar cap plaça.

Es poden donar diverses situacions:

Fas el tràmit Tens places per triar En tries una o més Disponible Subsidi
No -  - No No
No No No
Sí, però no ens adjudiquen res
No  -

 

I per completar una mitja jornada amb atur?

Tampoc fa falta que posis primer les senceres i després les mitges. Posis el que posis, ho facis amb l'ordre que ho facis, si finalment t'adjudiquen una mitja jornada, tindràs dret a completar-la amb l'atur.

L'única cosa que has de tenir en compte és que l'atur es consumeix igual, el gaudeixis a mitja jornada o sencera. En qualsevol cas, cada cas és diferent ja que depèn del que havies cotitzat prèviament, sempre és millor anar al SEPE perquè t'informin de com quedaria exactament el teu cas.

A mi em varen cessar a 30 de juny o abans? També he de fer alguna cosa per tenir atur?

No. Si vares acabar dia 30 de juny o abans, la Conselleria no pot condicionar-te l'atur. Facis el que facis, tens dret a atur.

Jo no faig feina per a la Conselleria. Em poden condicionar l'atur?

No. Si no tens cap relació amb la Conselleria, no te'l poden condicionar, facis el que facis.

Disponible / no disponible

Pots conèixer més sobre la disponibilitat a l'article Disponibilitat a la llista d'interins.

Què és la situació de no disponible?

Si no tens cap motiu de renúncia justificada et pots posar en situació de no disponible. Aquest situació és útil en el cas que enguany no vulguis fer feina per a la Conselleria, però no vols perdre la teva posició a la llista.

Em poden cridar o enviar un correu electrònic si estic en situació de no disponible?

No. Si estàs en situació de no disponible la Conselleria no t'adjudicarà ni oferirà cap plaça.

Com em puc posar en situació de no disponible?

Ho pots fer de dues maneres:

 • Si no participes en el tràmit d'adjudicació de vacants del mes de juliol, o hi participes però no poses cap plaça, la Conselleria et situarà automàticament com a no disponible. En aquest cas, no tindràs dret a cobrar el subsidi.
 • Mitjançant el tràmit habilitat a tal efecte, que estarà actiu a partir de mitjan mes d'agost, després de l'adjudicació definitiva de vacants.

Puc situar-me com a no disponible en qualsevol moment?

Ho pots fer en qualsevol moment si el tràmit està habilitat. El tràmit no estarà habilitat durant el tràmit setmanal d'adjudicació de substitucions.

IMPORTANT Si ja t'han adjudicat una plaça en aquest tràmit d'adjudicació de vacants del mes de juliol o en el d'adjudicació de substitucions, no podràs situar-te com a no disponible. Si no vols incorporar-te a la plaça, t'exclouran per al curs en vigor i per al següent. El mateix passarà si t'han telefonat o enviat un correu electrònic en el tràmit d'adjudicació de substitucions, i no contestes abans d'un dia hàbil, o no acceptes cap de les places oferides sense un motiu de renúncia justificada (malaltia o maternitat).

Com puc tornar a la situació de disponible? Puc fer-ho en qualsevol moment?

Per tornar a estar disponible has de fer el tràmit corresponent, però només ho pots fer per trimestres. Ho has de sol·licitar, com a tard, 10 dies abans que acabi el trimestre actual. Només a aquests efectes, s'entén que el trimestre acaba quan s'inicien les vacances escolars.

Tens més dubtes?

Demana'ns tot el que necessitis saber:

 • Connecta STEI (només afiliats). Servei de WhatsApp, al núm 650933510.
 • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • 971901600