L’STEI Intersindical i la COAPA Balears presenten un recurs contenciós administratiu contra el Decret d'escolarització

El nou decret d’escolarització que s’aplicarà el curs 2025-2026 introdueix substancials modificacions en el barem que la majoria de la comunitat educativa considera discriminatòries i que signifiquen un retrocés en l’equitat que ha de vertebrar el sistema educatiu.

Cal recordar que, en la seva tramitació al Consell Escolar de les Illes Balears, la comunitat educativa, excepte els representants dels centres privats concertats, en va emetre un informe contrari. A més, el dictamen del Consell Consultiu va ser qüestionat amb el vot particular de 4 magistrats sobre 9.

El recurs es presenta contra la puntuació que el Consell Escolar de cada centre pot afegir als criteris prioritaris i complementaris, que són ser fill d'antic alumne del centre i, per al primer cicle d'educació infantil, que els dos progenitors treballin.

El punt per ser fill d’antic alumne, que ja va ser retirat fa anys precisament pel seu caràcter segregador, és discriminador i entra en contradicció amb la LOMLOE. Aquest és un punt dinàstic, atès que facilita que siguin sempre les mateixes famílies les que puguin accedir a determinats tipus de centres i promou la reproducció social de les desigualtats educatives. Així, la suposada llibertat d’elecció de centre de la que tant es vanta Educació es converteix en la possibilitat de què alguns centres puguin escollir les seves famílies.

Fer front a les desigualtats entre l’alumnat per millorar la qualitat del nostre sistema educatiu és un dels punts claus que els experts varen referenciar en el seu informe recentment publicat. Si els mecanismes d’assignació de places i la planificació escolar no s’ajusten a les propostes de millora continuaran sent un factor de segregació i discriminació i, per tant, de desigualtat.

Ara Balears

arabalears

 

Diari de mallorca

Diario de Mallorca

 

Ultima Hora

Última hora