Argumentari per a docents i famílies contra la segregació lingüística de PP-VOX

Ja tenim aquí l'argumentari elaborat des de la comissió de la Xarxa Educativa per la Llengua, de la qual l'STEI Intersindical en forma part molt activa.


«La Xarxa Educativa per la Llengua està integrada per representants de tota la comunitat educativa de les Illes Balears i treballa de manera coordinada i constant, des del moment que el PP i VOX començaren a executar les seves polítiques d’atac contra la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l’àmbit educatiu. D’aquesta manera, el govern del Partit Popular, amb el suport de VOX, ha trencat el model lingüístic, fruit del consens polític, que durant vint-i-cinc anys s’hi havia aplicat i que no suposava cap conflicte als centres educatius.

Xarxa Educativa per la Llengua es reuneix periòdicament, a Can Alcover, per coordinar les tasques dels grups de treball que segueixen les estratègies marcades en comú, amb l’objectiu de minimitzar els atacs que PP-VOX han decidit emprendre contra l’ús de llengua catalana en els centres educatius de les nostres illes.

Entre aquestes línies estratègiques d’actuació, marcades per reduir l’impacte de les polítiques agressores contra el català, s’han elaborat diversos documents: un, destinat a les famílies i un altre per als docents de les Illes Balears, que tenen la finalitat d’oferir-los arguments jurídics, pedagògics i tècnics per defensar la presència del català a l’escola i rebatre’n els discursos hostils contra el model actual. A més a més, també s’ofereix protecció jurídica als docents que es puguin veure amenaçats, en l'exercici de la seva professió, per defensar el model lingüístic vigent.»

Illes Balears, 13 de febrer 2024
Xarxa Educativa per la Llengua

Argumentari Docents:     

01 ARGUMENTARI LLENGUA DOCENTS XARXA EDUCATIVA PER LA LLENGUA petita                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Decàleg famílies (tots els idiomes):

 Famílies color petita