L’STEI Intersindical rebutja que el PP hagi claudicat a les exigències de Vox

Dins el 2024 es dedicaran 20 milions d’euros a la segregació escolar

Amb aquesta mesura, es trenca la convivència i la cohesió social

L’STEI Intersindical considera del tot inadmissible el suport del PP a l’esmena de Vox a les previsions econòmiques del 2024, per la qual es destinaran 20 milions d’euros a la lliure elecció de llengua per als quatre primers mesos del curs 2024-2025. Una xifra que arribaria a 60 milions si hom compta tot el curs escolar.

Aquesta decisió és un atac directe no només contra la llengua catalana a l’ensenyament sinó també contra la ciutadania de les Illes, a la qual es pretén de dividir i confrontar. El sindicat considera que l’estratègia de Vox, a la qual s’ha sotmès el PP, és un perill per a la convivència i la cohesió social a les Balears amb la creació de dues poblacions escolars separades en funció de la llengua d’aprenentatge.

L’STEI lamenta profundament que es destinin milions d’euros a un experiment que no té cap base pedagògica i que només obeeix als deliris de l’extrema dreta per esborrar la presència del català a l’ensenyament i, per extensió, a la societat illenca amb la creació de dues comunitats lingüístiques separades. No tot s’hi val per a aprovar les previsions econòmiques de l'any després de les propostes rebudes per part dels partits de l’oposició perquè no s’acceptés el xantatge de Vox.

També rebutja que es destinin 200.000 euros per a reforçar la plantilla del Departament d’Inspecció per lluitar contra un «adoctrinament» inexistent a les aules. Una altra manera de tudar uns recursos del tot necessaris per al sistema educatiu.

El sindicat lluitarà amb totes les eines que tingui a l'abast per a aturar aquest desgavell antipedagògic fomentador de la segregació lingüística i escolar i expressa un cop més el suport al model lingüístic actual, als docents i a les famílies que l’han triat d’una manera molt majoritària.