Cal mantenir les ràtios del curs actual i augmentar el nombre de docents

L'STEI Intersindical ha reclamat mesures de conciliació efectives i permisos retribuïts per si un docent ha de quedar a casa amb un fill positiu

A més, cal rumiar en quin moment es podria eliminar l'obligatorietat de les màscares a primària

A la Mesa Sectorial de 4 de juny, s’ha tractat la resolució i les instruccions per a l’organització del curs 21-22.

Màxima presencialitat

L’STEI Intersindical ha manifestat que la prioritat és la màxima presencialitat i que els criteris sanitaris són els que han de marcar el retorn en aquesta.

Ràtios i quotes

L’STEI ha expressat el desacord en què es torni a les ràtios anteriors a la pandemia, el fet de reduir la distancia d’1,5 a 1,2 m determina el nombre de grups dels centres educatius, fet que afectarà els criteris de quota, que encara no han passat per Mesa. Hauria estat molt millor negociar-les amb anterioritat a la reunió d’avui per tal de saber les ràtios dels centres i l’horari lectiu dels docents per al curs pròxim.

Mesures de conciliació efectives

També ha reclamat mesures de conciliació efectives, que l’escola no sigui l’únic espai de conciliació i l’aplicació de permisos retribuïts per a aquells casos en què un alumne ha de fer quarantena i els pares han de quedar amb ell a casa, sense que això suposi cap mena de reducció del salari.

Cal evitar l'estrès tèrmic

Si bé és cert que les evidències científiques han demostrat que una bona qualitat de l’aire és un factor essencial per a la prevenció de la Covid-19, aquest fet ha provocat «estrès tèrmic», és a dir, fer classe a temperatures extremes. Es va passar fred a les aules.

Canvis de jornada als centres

El sindicat ha demanat aclariments pel que fa a la possibilitat de canvis de jornada que preveu la Resolució. Des de Conselleria s’ha explicat que això succeiria si es passàs de l’escenari de presencialitat previst a un de més complicat, a causa de la situació sanitària, amb els canvis organitzatius pertinents.

Adquisició de Chromebooks

L’STEI Intersindical ha reclamat que la digitalització de què parla la Conselleria, això és, l’adquisició de Chromebooks a partir de quart de primària, no suposi un augment de la bretxa digital entre alumnes. Ha de ser la mateixa Administració la que ha de garantir l’accés  a tots els alumnes  en aquest material i que no siguin les famílies que hagin de fer-hi front.

Mascaretes

Davant la possibilitat de reduir en un parell de mesos l´ús de la màscara en espais exteriors seguint recomanacions sanitàries, hem demanat que es prevegi la possibilitat de no emprar-les a l’etapa de primària.

Altres qüestions

Finalment, valoram de manera positiva que hom mantingui l’augment de 600 docents que s’ha produït enguany per al curs 2021-22, així com també la «brigada Covid» per a les substitucions immediates dels docents contagiats.