L'STEI vota en contra del nou centre de formació per a equips directius

A la mesa Sectorial de 13 d'abril, l’STEI ha votat en contra de la creació del Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears

Ha criticat que la Conselleria fa parts i quarts a l’hora de facilitar la concessió de segons quines comissions de serveis

A la Mesa Sectorial del 13 d'abril, l’STEI ha votat en contra de la creació del Centre de Formació, Innovació i Recerca per a l’exercici de la Direcció Escolar de les Illes Balears, ja que considera que no cal disposar d’una mena de centre de professorat específic per a les persones que formen part dels equips directius.

Ha posat de manifest que, actualment, l’Administració ja organitza aquests cursos a través dels centres de professorat, des de l’entrada en vigor de la LOE l’any 2006; i que, per tant, no entén per què no pot continuar així. El que cal és garantir que des dels CEP de les quatre illes tothom pugui tenir accés a la formació per a la funció directiva.

El sindicat ha expressat el seu rebuig frontal a la proposta de model de direcció professional que recull la normativa presentada per la Conselleria i ha apostat, una vegada més, per la constitució d’un cos únic docent.

També ha recordat que l’STEI Intersindical propugna l’elecció democràtica de la direcció per part del Claustre i del Consell Escolar de cada centre i que, dins el model de selecció que contempla la LOMLOE i l’avantprojecte de la LEIB, els equips directius han de ser ratificats per aquests dos òrgans.

Pel que fa a les comissions de serveis per a camps d’aprenentatge i dels serveis educatius especialitzats, l’STEI ha posat de manifest que quan es tracta d’una comissió de serveis per necessitats del servei, és a dir, per un interès de l’Administració tot són facilitats; cosa que no es dona quan la sol·licitud de la comissió és a petició de l’administrat. També ha reclamat que si les places que es donen en comissió de serveis són per a 4 anys, cosa que dona continuïtat i una major qualitat al servei que es presta, han de formar part de la plantilla orgànica del centre, tal com marquen els criteris de quota en el cas de les places habilitades durant més de 3 anys.