La presó no soluciona el que ha de resoldre la política

Davant la sentència condemnatòria de polítics i representants de la societat catalana, STEI Intersindical considera que avui és un dia trist per a la Democràcia, perquè el que pensa una majoria política i una gran massa social de Catalunya no es reconduirà empresonant els seus portaveus o representants.

La Democràcia es basa en el diàleg, el respecte en la diversitat d’opinions i en cercar la inclusió i la convivència dins la diversitat. Ni les Lleis ni les sentències judicials poden acotar els pilars de la Democràcia.

Podem convenir que amb aquesta sentència no es resol de manera satisfactòria el “procés” català, que accentuarà el conflicte entre ambdues parts i que totes les entitats i persones que apostam per la Democràcia no podem quedar al marge de la situació.

STEI Intersindical expressa, una vegada més, el seu compromís per la Democràcia i la llibertat d’opinió; i fa una crida a la resolució dels conflictes des de la no-violència, el civisme i la participació ciutadana, i mai des de la repressió.

 

Palma, 14 d’octubre de 2019

Miquel Gelabert, secretari general de l’STEI Intersindical