El sindicalisme alternatiu, contra la repressió i per les llibertats

sindicats

A Barcelona, ahir, ens tornàrem trobar centrals sindicals de tots els pobles i nacions de l’Estat espanyol, convocades per a assistir i acompanyar la posada en marxa del repte que el poble català s’ha marcat: defensar el dret a decidir el seu futur, sense demanar ni permís ni perdó, en el marc de l’exercici i l’ús d’estratègies pròpies des d’ara mateix com un exemple internacional de democràcia popular.

No podem sinó celebrar, en primer lloc, l’alegria, la determinació, la intel·ligència política i la dignitat amb què un poble que va dir que votaria ha duit a terme el seu objectiu. La mobilització de milions de persones convocades per a expressar la seva voluntat no pot passar desapercebuda. Entre el sotmetiment a un tauler de joc imposat o la llibertat, el poble català ha elegit aquesta darrera opció. 

L’estratègia fracassada del Règim espanyol de sotmetre la voluntat del poble català, traduïda en un assetjament permanent policial i judicial que es va cobrar ahir centenars de persones ferides i el segrest de prop de 400 col·legis electorals i més de 700.000 veus callades a la força, requereix la nostra ferma condemna. Però aquest fet no pot, en cap cas, enfosquir que ahir el poble català va vèncer una batalla determinant i, amb ell, la classe treballadora de tots els pobles i nacions de l’Estat vàrem poder fer una passa endavant.

A més de fer palès, amb aquest procés, que l’actual model territorial està esgotat, a la fi es posa contra les cordes el Règim del 78 i amb això es qüestiona la legitimitat que les institucions hereves d’aquest Règim tenen per a administrar els nostres destins. El dret d’autodeterminació i el dret a decidir es plantegen com una sortida per a una experiència democràtica real. El desbordament democràtic és tan gran que ara és el poble organitzat al carrer qui dicta el ritme d’un procés d’autorealització popular que suscita el nostre recolzament.

Amb aquesta declaració, conscients de que els recursos amb els quals l’Estat espanyol vol dificultar aquest procés són molts i de que els seus cossos repressius encara estan allotjats a Catalunya, volem transmetre el nostre recolzament a la vaga general de dia 3 d’octubre, i animar en els seus anhels tot un poble i tota una classe treballadora a la qual, malgrat totes les dificultats, ja només l’espera la victòria.

Palma, 3 d’octubre de 2017