Revàlides LOMCE

Informació de la reunió amb el Conseller

El passat divendres, dia 23 de setembre, a les 17.00 hores, va tenir lloc una reunió entre el Conseller i els sindicats presents a la Mesa Sectorial, en la qual ens va informar de la situació en que es troben les revàlides de 4t d’ESO i de 2n de batxillerat.

L’STEI valora de manera positiva la decisió del Govern de les Illes Balears d’interposar un recurs contenciós administratiu contra el Reial Decret 310/2016, pel qual es regulen les revàlides de l’educació secundària i del batxillerat. Pel que suposen d’invasió de les competències autonòmiques en matèria educativa, pel seu caràcter segregador i classista, i perquè qüestionen l’avaluació que el professorat fa als centres docents, amb el posterior establiment de rànquings entre centres docents.

L’STEI rebutja de manera frontal la implantació de les revàlides i demana al Govern de les Illes Balears polítiques actives per a aturar-les en l’àmbit de la Conferència Sectorial i de manera coordinada amb les comunitats autònomes no governades pel Partit Popular.

Finalment, vàrem anunciar al conseller Martí March accions unitàries, si és possible, de tota la comunitat educativa de rebuig a la LOMCE i a les proves de revàlides.