L’STEI Pitiüses reclama inversions urgents a la Consellera d’Hisenda del Govern Balear

L’STEI Pitiüses ha assistit avui matí a la presentació als agents socials d’Eivissa i Formentera del projecte de pressupost de la CAIB per al 2016, després d’escoltar l’explicació de les línies generals, de les prioritats i de la inversió territorialitzada, li hem traslladat algunes de les nostres preocupacions i demandes.

En primer lloc la nostra preocupació per la situació financera de la CAIB, que té a veure amb l’insuficient finançament de la nostra comunitat i amb les polítiques pressupostàries del Govern Central. En aquest sentit li hem traslladat la nostra disponibilitat de fer un front comú en defensa d’un finançament just de les nostres illes per part de l’estat.

Hem traslladat la nostra valoració positiva d’algunes partides, com ara la residència per a malalts i familiars d’Eivissa Formentera i Menorca que requereixen hospitalització i tractament a Son Espases, els recursos per al nou Can Misses (centre de salut i centre sociosanitari) o la recuperació d’una partida per a normalització lingüística, tot i esser clarament insuficient.

Pel que fa al pressupost destinat a Educació, consideram que es produeix un augment molt petit que no dóna respostes a l’urgent necessitat de nous centres educatius a Eivissa; en concret hem demanat partides pressupostàries per a una escola a la zona de Cala de Bou, una altra a Santa Eulària, a més d’un nou institut a Vila. Cal incrementar el pressupost de l’IBISEC per fer front a les reformes urgents dels centres educatius, com ara l’escola de Sant Ciriac o la de Sant Jordi.

Així mateix pel que fa a la política fiscal valoram positivament la progressivitat impositiva per a les rendes mes altes i el projecte d’implantar una taxa sobre estades turístiques (l'anomenada «ecotaxa»), que ha de tenir finalitat mediambiental i respondre a les aportació de cada illa i les seves necessitats.

Eivissa a 9 de novembre de 2015.

STEI Pitiüses