El govern del PP durà el caos total als centres educatius si elimina professorat interí

Assemblees

Acord de govern

El Consell de Govern de les Illes Balears, ara en mans del Partit Popular (PP) ha aprovat un acord, que no ha estat negociat, per deixar en suspensió la contractació d’interins a les administracions públiques. En aquest mateix acord es fixa un termini màxim d’un mes perquè la Conselleria d’Educació proposi les mesures equivalents per al personal docent.

Ja s’ha publicat al BOIB aquest acord. La conselleria d’educació convocarà els sindicats, representants dels treballadors públics docents, per explicar-los com preveu aplicar l’acord al sector docent.

Tal com queda redactat al BOIB, és necessari donar una resposta contundent al govern i fer-li saber que els serveis públics no es poden desmantellar, ni tampoc generar més atur entre la població. L’STEI-i no permetrà que es redueixi el nombre de professorat que necessiten els centres per educar i satisfer les necessitats de formació dels infants i joves i de les seves famílies.

En conseqüència, a més dels drames personals de milers de treballadors, hi haurà altres efectes devastadors per a tot el sistema educatiu públic: augment de ràtios, d’hores lectives, eliminació de coordinacions, baixes i permisos sense cobrir, etc.

És per tot això que l’STEI-i convoca urgentment assemblees a Mallorca, Menorca i les Pitiüses. Analitzarem l’abast de les mesures i proposarem la resposta que conjuntament podem donar en aquest atac tan greu al servei públic d’educació.