Protesta paralització ICE

L’STEI-i exigeix a la Conselleria d’Educació i Cultura que posi en marxa el  

Pla de Reciclatge i de Formació Lingüística i Cultural dels docents.

 

Hores d’ara les persones que necessiten matricular-se per aconseguir l’acreditació dels coneixements lingüístics i culturals per poder formar part de les llistes de funcionaris interins docents, es troben que l’administració, a dia 6 de setembre, encara no ha obert el període de matriculació.

Altres anys per aquestes dates la matriculació ja estava en marxa. L’Administració s’excusa amb el tema de la crisi i ho justifica dient que hi ha “dificultats econòmiques i conjunturals” que l’obliguen a “ajornar l'oferta de cursos i proves lliures dels estudis conduents als certificats de capacitació en matèria de llengua catalana per al personal docent de les Illes Balears (Reciclatge de català)”.

L’STEI-i no està d’acord en aquesta “paralització momentània” i demanam celeritat a la conselleria d’educació perquè posi en marxa el pla i faci servir els recursos econòmics que ja hi ha pressupostats per dur a terme aquesta activitat.

La Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, a càrrec d’Onofre Ferrer, és responsable del funcionament d’aquest servei. L’STEI-i ja ha demanat una reunió urgent amb aquesta direcció general. S’ha de fer mans i mànigues per solucionar aquest problema com més aviat millor.

El pla de formació fa anys que està en marxa i ja ha sofert retallades importants. A l’actualitat només allà es poden fer els mòduls de didàctica, seminaris lèxics, cultura, literatura, geografia... per arribar a tenir el certificat de capacitació per a infantil i primària i per als cossos de secundària. Molta gent pot quedar al carrer sense poder aconseguir l’acreditació necessària per poder formar part de les llistes d’interins.

 

6 Setembre 2012

Secretària d’ensenyament públic i Comissió de Normalització Lingüística STEI-i