L'STEI-i rebutja les sentències del tribunal suprem contra la immersió lingüística a Catalunya.

La Intersindical aposta pel català com llengua vehicular de l'ensenyament

El Sindicat de Treballadores i Treballadors – Intersindical de les Illes Balears manifesta el seu rebuig més absolut a les tres sentències del  Tribunal Suprem  de l'Estat, que ataquen d’una manera frontal  la immersió lingüística i el model lingüístic en català.

Per l’STEI-i, aquestes sentències pretenen acabar amb un model que ha demostrat la seva eficàcia en el procés de recuperació i normalització lingüística. A més, posa en evidència el desconeixement de la realitat educativa i lingüística catalana ja que l'alumnat català, com també passa amb l'alumnat de les Illes Balears, té uns coneixements de castellà superiors al d’aquelles comunitats autònomes monolingües i que, com diversos informes i estudis indiquen, tenen una major facilitat per adquirir terceres i quartes llengües. Aquesta situació òptima no seria possible sense l'experiència de la immersió lingüística; que a més, des d'un punt de vista estrictament tècnic, ha estat la millor de les solucions possibles, l'única que permetria aquests resultats.

Per això, l’STEI-i vol mostrar la seva solidaritat i suport al poble català i al seu professorat davant d'unes sentències que suposen un retrocés democràtic, una agressió a l'escola catalana i una ofensa al treball de tots els docents que al llarg dels anys s'han deixat la pell a l'aula. En aquest sentit, considera que s'utilitza la llengua, com passa al País Valencià o a les Illes Balears, com un camp de batalla per interessos partidistes. 

Finalment, l’STEI-i considera que, per avançar en el procés de recuperació lingüística, cal que la llengua catalana sigui la llengua vehicular de tot el sistema educatiu.