Els retalls a l'Ensenyament públic a les comunitats on governa el PP

A més a més de la retallada del 5% dels funcionaris que es fa a tot l’Estat,  els docents de Múrcia cobraran 1050€ menys anuals.

 El passat 23 de desembre el Govern Regional de Múrcia i el grup parlamentari del PP tornà a carregar contra els empleats públics. Va intensificar les mesures de retall proposades pel Govern de l’Estat per afrontar les conseqüències de la mala gestió de la crisi financera actual, producte de les polítiques d’especulació i una mala gestió dels responsables polítics. 

 A Múrcia s´ha aprovat una Llei de mesures extraordinàries per a la sostenibilitat de les finances públiques. L’aplicació suposa greus retrocessos en els drets laborals:

-        Es dinamiten 12 anys d’acords i millores per a tot el col·lectiu d’empleats públics, sense possibilitat de negociació col·lectiva.

-        Suspensió de l’oferta pública d’ocupació en tots els sectors, en conseqüència els docents es queden sense oposicions.

-        Dins el camp de l’educació: un complement salarial acordat en Mesa Sectorial d’Educació el 28 de febrer de 2008 que era de 175 euros s´ha reduït a 100€.  

Encara que la llei es publicàs malintencionadament dia 31 de desembre, per evitar mobilitzacions, els empleats públics de Múrcia s’han alçat amb intenses protestes.

Davant aquestes noves retallades fetes pel PP que governa a Múrcia, convé mantenir-se alerta i actuar en conseqüència per fer front a les retallades de drets socials i laborals.                                                                                  

 

Palma, 14 de gener de 2011