Visites de VOX als centres escolars

El sindicat considera que les visites del partit d’ultradreta només cerquen generar polèmica i crear mala maror als centres

El partit d’extrema dreta Vox va sol·licitar en el Parlament al Govern visitar una sèrie llarga de més de cinquanta centres escolars de primària i secundària de les nostres Illes perquè, segons el seu parer, s’hi «adoctrinava». Des de l’STEI, en un primer comunicat, ja manifestàrem la nostra postura, clarament contrària en aquesta intromissió dels polítics a l’àmbit educatiu docent. És això el que manifestàrem personalment al Conseller i miràrem de gestionar amb diferents grups parlamentaris a fi de poder prendre mesures en defensa del col·lectiu docent i la comunitat educativa.

La Conselleria, basant-se en una qüestió d’empara parlamentària, permeté a Vox les visites dels diputats d’aquest partit als centres illencs amb tota una sèrie de restriccions. Les visites s’han d’efectuar fora de l’horari lectiu per no interrompre el normal desenvolupament de les aules. Evidentment, Vox ha protestat perquè el seu únic objectiu és generar crispació i crear mala maror abans, durant i després d’aquestes visites a escoles i instituts. Fer que se’n parli sense importar-los el més mínim el mal que puguin produir. Les intencions dels ultraconservadors són les d’atemorir el col·lectiu docent i qüestionar, per enèsima vegada, els projectes educatius dels centres.

En les primeres visites, els claustres estan manifestant llur rebuig en sintonia amb el que manifesta, semblantment, l’STEI, que fa costat als centres, els dona suport i es posa a llur disposició. Ells es mostren decebuts amb Conselleria i consideren que es qüestiona, de nou, la feina que fan. Els responsables de vigilar el bon funcionament dels centres són els mestres i professors, coordinats pels equips directius i supervisats pel departament d’inspecció educativa. Juntament amb infants i famílies, tots ells formen una comunitat educativa amb què l’STEI, sindicat majoritari de l’ensenyament, farà sempre pinya. Des d’aquí volem aprofitar l’avinentesa per donar suport a la feina dels nostres docents i recordar que la normalització lingüística i el foment de la coeducació als centres són dos puntals que estan més vigents que mai. No, aquest cop no passaran!