L’STEI denuncia el caos mai vist a la Conselleria d’Educació i anuncia impugnacions

La Conselleria publica llistes d’interins plenes d’errades i provoca el desconcert

La Conselleria vulnera la llei prenent decisions sobre les oposicions sense consultar

El caos

L’STEI fa públic el desconcert general que provoquen en el col·lectiu docent les contínues errades de la Conselleria d’Educació en la gestió del personal docent.

Aquesta setmana hem vist com la Conselleria ha publicat la llista d’interins admesos i exclosos per al curs 2018-2019 plena d’errades. Aquesta conselleria té el costum de publicar aquesta informació els divendres a darrera hora per a evitar un allau de consultes dels afectats. L’STEI sempre ha ajudat els docents i a la Conselleria a resoldre els dubtes dels docents però considera inacceptable que la Conselleria s’equivoqui de forma massiva.

L’STEI reclama explicacions públiques a la Conselleria i que expliquin les mesures que emprendran per a evitar que es repeteixin aquestes situacions que s’estan convertint en habituals.”

Impugnació

Aquest dilluns, la Conselleria ha publicat unes instruccions “relatives a la gestió de les absències i els permisos del personal docent que participa en el procediment selectiu”.

Aquestes instruccions excedeixen obertament les “mesures organitzatives necessàries” i passen a regular les condicions de treball dels treballadors públics, motiu pel qual la Conselleria vulnera l’article 34.2 de la llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les Administracions Públiques.

Aquest precepte d’aquesta llei diu que “Quan les conseqüències de les decisions de les Administracions Públiques que afectin les seves facultats d'organització puguin tenir repercussió sobre les condicions de treball dels funcionaris públics, procedirà la consulta a les Organitzacions Sindicals i Sindicats”.

Tot i que la llei és clara, la Conselleria March torna girar l’esquena als representants dels treballadors i decideix unilateralment, en la instrucció tercera, el règim d’absències dels interins i funcionaris que es presenten a les oposicions.

Pitjors condicions que l'any passat

Cal recordar que l’any passat –sense anar més lluny- la Conselleria acceptava que els interins en actiu que es presentaven a oposicions podien deixar d’anar al centre a partir de l’inici del procés selectiu, moment en el qual ja no hi ha alumnes als centres educatius.

 

Amb tot, vivim un retrocés evident de les relacions amb la Conselleria i un menyspreu continuat envers l’STEI.

 

Dimarts, 15 de maig de 2018