Oposicions

STEs vota en contra del projecte del RD d'oposicions

El sindicat vota en contra En la Comissió Permanent del Consell Escolar de l’Estat

El projecte de Reial Decret d’Accés no introdueix modificacions per garantir la consolidació i estabilitat dels interins i ignora la sentència del TJUE

El Projecte de Reial Decret que el Ministeri ha presentat a la Mesa Sectorial d’Educació (20 de març) i el Consell Escolar de l’Estat no soluciona el problema de més de cent mil interins. El Tribunal Suprem i el Tribunal de Justícia Europeu han manifestat en mantes ocasions que el personal interí de llarga durada està en situació d’il·legalitat, en frau de llei. Enfront d’aquesta situació, el govern de Rajoy va signar amb CCOO, UGT i CSIF el mal anomenat “Acord per la millora de l’ocupació pública” el 2017, que pretenia, amb la finalitat de reduir la taxa d’interinitat, treure a Oferta d’Ocupació Pública totes les places ocupades durant més de tres anys per interins. Aquest Acord ha estat una important garrotada per a aquests per tal com ha pretès estabilitzar les places, però no les persones que les ocupen, la qual cosa ha suposat i suposarà l’acomiadament de milers de persones. La majoria de les milers de places que s’estan oferint ja estan essent ocupades per interins que, si no superen els processos selectius, poden veure’s al carrer després de molts anys de prestació de serveis.

Llegeix més...

Temaris d'oposicions dels cossos docents

Necessites algun temari que no hi ha aquí? Envia'ns un Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Oposicions 2020. 8 d'abril: oposicions ajornades al 2021

8 d'abril: Oposicions ajornades al 2021

Avui la portaveu del Govern ha confirmat -en línia amb la informació que havia anat facilitat l'STEI- la decisió del Govern d'ajornar de les oposicions docents que s'havien de celebar enguany. Acaba així la incertesa que s'havia instal·lat en el col·lectiu afectat, tant opositors com possibles tribunals.

Quan aquesta decisió es publiqui en el BOIB sabrem els detalls, com per exemple el procediment per a la devolució de les taxes.

Restarà saber com es redistribueixen les places 2020 en la propera o properes convocatòries. Aquesta qüestió, però, segurament s'aclarirà més endavant.

4 d'abril: La Conselleria reconeix oficialment que ja no podrà fer les oposicons en el calendari previst

Avui s'ha publicat al BOIB dues modificacions de la convocatòria d'oposicions 2020:

  1. Suprimeix la referència a què tot el procés ha de finalitzar el mes de juliol. La Conselleria admet que no hi ha temps material per a organitzar-les en el temps previst. Fer-les durant el mes d'agost no és possible perquè és el període de vacances dels docents que haurien de formar part dels tribunals.
  2. Diu que la Conselleria publicarà una nova data de finalització del termini d'inscripció. Accepta així una reclamació que feia l'STEI: atès que el RD de declaració de l'estat d'alarma va interrompre els terminis dels procediments administratius, cal que la Conselleria publiqui els nous terminis.

Amb aquesta resolució la Conselleria deixa clar que les oposicions ja no seran el juny, però no esvaeix la incertesa dels opositors, ja que no tanca la porta que siguin el 2020.

Seguim pensant que finalment no hi haurà oposicions l'any 2020, tal com vàrem explicar fa uns dies.

Per altra banda, pensam que és necessari que el Ministeri digui finalment si autoritza o no la pròrroga del RD 8/2015 fins al 2021.

Us mantindrem informats de qualsevol novetat.


Termini de sol·licituds suspès

>> accés al tràmit >>


Vols rebre tota la informació de les oposicions al teu mòbil?
Apunta't al Connecta STEI

 

Llegeix més...

Supòsits pràctics

Pàgina 1 de 12