Convocatòria d'interins 2018-19: la Conselleria incompleix els seus compromisos

No vol aplicar la baremació universal

Vol avançar la convocatòria quasi mig any, al mes de novembre

Puja el barem de l'apartat 2 de 30 a 35 punts

 

Resum de la mesa tècnica de 26 d'octubre de 2017

Ara fa una setmana es va fer una reunió on s'informà als sindicats i se'ls demanà l'opinió sobre un possible esborrany.

A la mesa tècnica d'ahir, on es presentà de manera oficial l'esborrany de la convocatòria, no s'havia recollit cap de les aportacions dels sidicats.

Per altra banda, per sorpresa de tots els assistents, la Conselleria va decidir amb el seus compromisos adquirits. Concretament, s'havia compromès a baremar a totes les persones de la llista i, tirant pilotes fora, ha decidit fer uns mitges tintes que no fa content a ningú.

La proposta de la Conselleria és decebedora:

  • No es contempla la baremació universal de tots els interins amb tots els ítems del barem, tal i com es va comprometre ja fa més d’un any i mig i com es recull a la base novena de l’annex de les bases generals (BOIB 11 de març de 2016). Les persones no tutoritzades segueixen sense tenir els punts que els pertoca.
    Al punt 9 de l’esborrany (ordre dels aspirants a les borses), es diu que els aspirants no tutorizats, els de la llista “S”, els que encara no havien estat puntuats, s’ordenaran segons la puntuació que resulti d’aplicar els apartats relacionats amb l’experiència docent a l’administració educativa (apartat 1) i amb la seva formació acadèmica, excepte els cursos de formació (apartats 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 i 2.5).
    Tothom que hagués estat tutpritzat no veurà cap modificació a la seva puntuació: tot segueix com sempre.
    Per veure cada apartat del barem fes clic aquí.
  • S’avança el termini de la convocatòria al mes de novembre, previsiblement de 13 de novembre a 15 de gener, amb el greuge que això suposa respecte dels mèrits a presentar i el termini per fer la tutorització.
  • Formació, de 30 a 35 punts. Aquesta mesura ja estava anunciada, però el canvi de normativa de la formació permanent (la nova regulació és més restrictiva que l’anterior) i l’avançament del termini, fan que aquest increment de 5 punts sigui un problema afegit. Suposa haver de fer 250 hores de formació en molt menys d’un any.
  • Una altra novetat significativa és l’eliminació de la data de l’1 de setembre de 2008, a efectes de delimitar qui ha de passar el procés de tutorització i qui no. Aquesta mesura ens sembla positiva.

L’STEI s’oposa frontalment a aquest avanç del termini de la convocatòria i reclama que la Conselleria faci efectiva la baremació universal, prevista a les bases generals. Així ho vàrem expressar ahir a la Mesa tècnica i així ho expressarem a la sectorial del proper dijous.

L’STEI, davant la convocatòria massiva d’oposicions, també reclama la negociació d’un nou pacte d’estabilitat del professorat interí, imprescindible per una negociació real i efectiva de la convocatòria d’interinitats.