Interinitats. Atur i liquidació de vacances

A totes les persones que hagin fet substitucions i no tenguin l’estiu pagat, els correspon cobrar la part proporcional de les vacances d’estiu, a raó de 2,5 dies per mes treballat. A més, si es vol, es pot sol·licitar l'atur.

Aquesta part proporcional de les vacances es cobra en concepte de liquidació dins la darrera nòmina. Els dies de corresponen a les vacances cotitzen a la Seguretat Social, per la qual cosa no es pot sol·licitar l’atur fins que acabi el gaudi d’aquestes vacances. S’ha de començar a comptar des del dia després del cessament.

Des del dia de finalització d’aquest període de vacances, es disposa de 15 dies hàbils per a sol·licitar la prestació d’atur. Si se sol·licita l’atur més tard, es perdran dies de prestació.

Per sol·licitar l'atur, heu de seguir les passes següents:

1. Certificat d’empresa

Heu de sol·licitar a la Conselleria el certificat d’empresa, just després del cessament. Ho podeu fer al Portal del Personal à Documents à Sol·licitud de documents à Certificat d’empresa per l’atur à Tramita la sol·licitud.

La Conselleria s’encarregarà de trametre aquest certificat al SOIB. Podreu comprovar al mateix Portal l’estat de la vostra sol·licitud (Documents à Consulta estat sol·licituds). Quan digui “enviat al SOIB”, ja podreu anar a l’oficina corresponent a tramitar l’atur (amb cita prèvia).

2. SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears):

Us faran la targeta de demanda de feina, imprescindible per tramitar el cobrament de l’atur.

Heu de demanar cita prèvia per esser atesos, ja sigui per internet (www.soib.es ) o per telèfon (012).

3. SEPE (Servei d’ocupació estatal):

Us demanaran la documentació següent per tramitar l’atur:

  • Certificat d’empresa.
  • DNI.
  • Llibreta d’estalvis o certificat on consti que sou el titular del número de compte on voleu que se us faci l’ingrés.
  • Llibre de família si teniu fills a càrrec (i si qualque fill té més de 16 anys, heu de dur també el seu DNI).

Heu de sol·licitar cita prèvia per internet (www.sepe.es) o per telèfon (971 98 07 79).

Es disposa de 15 dies hàbils des de la finalització del temps de vacances, per anar al SOIB i al SEPE. Si se sol·licita l’atur més tard, es perdran dies de prestació.