La Conselleria segueix discriminant el professorat de matèries lingüístiques

L’STEI torna a impugnar la convocatòria d’interinitats i les bases.

Un professor o professora amb una dilatada experiència (en alguns casos, de més de 20 anys), quedarà relegat a triar darrere de persones sense experiència docent.

La Conselleria torna a marcar els interins i interines que fins fa ben poc havien impartit matèries lingüístiques amb una titulació d’humanitats o socials i el nivell corresponent de l’EOI i els obliga a passar un nou via crucis.

L’annex de titulacions per poder impartir les diferents funcions docents pot patir modificacions, de manera que algunes titulacions ja no permetin accedir a determinades funcions. Fins el curs passat, quan algun interí o interina perdia una funció per aquest motiu, si demostrava tenir experiència docent prèvia en aquesta funció, podia seguir exercint la seva tasca. Si no tenia l’experiència que determinava la convocatòria, ja no podia accedir a la funció de cap manera.

El curs passat, però, la Conselleria va decidir, unilateralment, que l’experiència docent prèvia només era vàlida si no s’impartia una matèria lingüística. Si es tenia la desgràcia d’haver impartit una matèria lingüística, ja no importava l’experiència docent prèvia. Ja no importava que fins aquell moment s’hagués impartit aquesta matèria, potser durant anys, perquè de cop i volta ja no s’era vàlid per seguir-la impartint, tot i que no hi havia hagut cap raó pedagògica ni cap canvi en el currículum que justificàs aquesta decisió.

L’actuació habitual, i la que es pot considerar lògica, havia estat sempre que les persones noves haguessin de complir el nou requisit, però tothom qui hagués demostrat que sabia fer la seva feina la pogués seguir fent.

Dia 17 de juny, s’iniciarà el judici que l’STEI va interposar contra aquesta discriminació.

La nova normativa, que es va publicar dia 2 de maig, torna a castigar aquest col·lectiu, i l’obligarà a patir un nou estiu de calvari, com ja va ser l’estiu passat, amb una marató de reclamacions i recursos.

La normativa relega aquestes persones a la darrera posició de la llista, obviant tota la seva experiència docent. Una persona afectada, que pot arribar a tenir més de vint anys d’experiència, triarà per darrere de persones que s’acaben d’apuntar a la llista, és a dir, sense experiència. Tota la seva trajectòria quedarà en paper banyat, podria no obtenir cap plaça i veure’s obligat a canviar de feina.

L’STEI mai s’ha oposat a canvis justificats dels requisits de titulacions, sempre que es respectin els drets de les persones que fins ara havien fet feina.

Aquest canvi de normativa ha obligat la Conselleria a modificar a les bases que regulen les interinitats des del curs 2014-15 fins al 2017-18.

Per tot això, el sindicat es veu obligat a recórrer de nou la convocatòria d’interinitats i la modificació de les bases.


Les persones afectades per aquesta normativa, us podeu posar en contacte amb nosaltres per indicar-vos quines passes ha de seguir cadascú per poder reclamar els vostres drets. Les primeres passes s'han de fer abans del 2 de juny.

Si compliu amb els requisists indicats als articles 3.1.5.4 o 3.1.5.5 de la convocatòria, enviau un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant la vostra situació i vos informarem de les passes que heu de seguir.