L’STEI reivindica la lluita per la democràcia i les llibertats cíviques a la Mesa Sectorial d’Educació

Mesa sectorial de 17 d'octubre de 2017

Els representants de l’STEI Intersindical a la Mesa Sectorial han manifestat, a l’inici de la reunió, que avui era un dia de reivindicació de la democràcia i una jornada de lluita per les llibertats cíviques d’expressió, de manifestació i de reunió, entre d’altres; després que ahir vespre una jutgessa de l’Audiència Nacional decretàs presó sense fiança per als presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural.

En senyal de protesta contra la situació d’excepció que estam vivint arreu de l’Estat, tot reconeixent que ni el Govern de les Illes Balears ni la Conselleria d’Educació ni cap direcció general hi tenen res a veure, els membres de l’STEI Intersindical han abandonat la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació avui. Una Mesa que, a més, era de caire informatiu i sense cap punt a tractar que suposàs una presa de decisions important. Aquesta actitud de l’STEI Intersindical ha estat seguida pels membres de la UOB presents a la Mesa que, en la seva intervenció inicial, s’havien limitat a expressar la seva protesta pels fets ocorreguts ahir a l’Audiència Nacional.  

Des de l’STEI Intersindical, però, hem fet arribar als responsables de l’Administració les nostres propostes i al·legacions per escrit, pel que fa a les següents qüestions:

Oferta pública d’oposicions per al 2018, 2019 i 2020

Pel que fa a les futures convocatòries d’oposicions, des de l’STEI Intersindical ja vàrem manifestar que, mentre no coneguéssim els termes del nou Pacte d’estabilitat o d’altres mesures per a la continuïtat laboral del professorat interí, no podíem aprovar l’oferta pública de les oposicions prevista per al 2018 i per als propers anys. Així ho vàrem manifestar a la passada Mesa Sectorial i el conseller d'Educació es va comprometre a negociar mesures d'estabilitat per al professorat interí i, també, el calendari d'aplicació i la proposta de les ofertes d'ocupació.

Dades de les places per a les properes oposicions

L’oferta per a l’any 2017 és la ja coneguda de 1.007 places (que surten de les 901 places de la taxa addicional + 106 places de la taxa de reposició a la qual li apliquen el 50% del total de 212). També estan pendents d’executar, per als anys 2018 i 2019, 1.802 places de la taxa addicional, a les quals cal afegir les taxes de reposició del 2018 i del 2019.

Concurs General de Trasllats

Enguany el concurs de trasllats és d’àmbit autonòmic. Com que la normativa que regeix el concurs és estatal, el marge de negociació en l’àmbit autonòmic és més aviat reduït. Des de l’STEI Intersindical hem fet arribar a la Conselleria les nostres propostes, entre les quals s’inclou la reclamació de permetre la mobilitat dels mestres de primer cicle d’ESO en els instituts de secundària, entre d’altres.

 

Secretaria d’ensenyament públic

 

Palma, 17 d’octubre de 2017