Reunió de l'STEI amb la nova Consellera d'Educació Cultura i Universitats

 Una delegació de l’STEI Intersindical, encapçalada pel secretari general, Biel Caldentey, i responsables de les secretaries de Política Educativa i Normalització Lingüística, Ensenyament Públic i Ensenyament Privat-Concertat, han mantingut una entrevista amb la Consellera d’Educació, Cultura i Universitats amb la presència del Secretari Autonòmic d’Educació, Guillem Estarellas i el Director General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartomeu Isern.

En una primera intervenció, la Consellera d’Educació ens ha comunicat la disponibilitat al diàleg i a la negociació amb les organitzacions sindicals representatives dels treballadors i treballadores de l’ensenyament.

Des de l’STEI li hem manifestat que el diàleg i la negociació s’han de demostrar amb fets i no amb declaracions protocol·làries o reunions a les meses sectorials d’educació sense opcions reals de negociació.

En matèria educativa, hem reclamat mesures de dignificació laboral del professorat, de la recuperació de les plantilles, de fer front als veritables problemes del sistema educatiu, de l’estabilitat del professorat interí i de tots aquells aspectes que vagin en la línia de la negociació i no de les retallades, la imposició i la repressió.

D’altra banda, hem reclamat l’ajornament de l’aplicació del TIL, tot i haver plantejat prèviament la seva retirada, pel nostre rebuig al fons d’aquest decret per raons organitzatives, laborals, pedagògiques i de cohesió social i lingüística.

Aquesta possibilitat no és contemplada per la Conselleria d’Educació, tot i indicar que es durà, a les meses sectorials de negociació els aspectes que puguin incidir en les condicions laborals del TIL.

En el camp de la política lingüística del Govern autonòmic, hem expressat la nostra oposició frontal pel maltractament a la nostra llengua a l’àmbit de l’administració pública, els mitjans de comunicació públics, i ara al sector de l’ensenyament.