Vaga estatal de docents 9 de maig

 Eivissa
Manifestació. 18h. Vara de Rey

Formentera
Concentració. 18h. Plaça de la Constitució

Mallorca
Manifestació. 18h. Plaça d'Espanya (Palma)

Menorca
Manifestació. 18h IES Joan Ramis i Ramis (Maó)


Roda de premsa per a la convocatòria de la jornada de lluita del 9 de maig

Seguiment

Serveis mínims

Des de l’STEI entenem que hi ha motius més que suficients per fer la convocatòria de vaga.

L’assemblea de dia 16 d’abril a l’IES Manacor es va pronunciar majoritàriament a favor d’aquesta jornada de vaga.

El sindicat ANPE, s’ha desmarcat d’aquesta mobilització, de les tancades de dia 25 d’abril i de la petició de dimissió de la diputada Aina Aguiló, que fins fa poc era la seva presidenta.

La CEAPA, UGT, CCOO i la confederació d’STES convoquen la vaga a nivell estatal, i des de l’STEI ens posicionam al costat de la comunitat educativa i no al costat de l’administració i ANPE.

Entenem que el cansament i el desànim poden fer-nos pensar que no val la pena i que tanmateix aquest govern no canviarà la seva manera de fer política, a cop de decret i sense escoltar a la comunitat educativa, però estam obligats a lluitar per allò que hem defensat des de sempre, per una escola pública de qualitat, en català, per la dignificació de la tasca docent, per la llibertat d’expressió i de càtedra,  i perquè no ens faran callar.

Alguns dels motius més concrets pels quals estam en contra de la LOMCE:

  • Llei segregadora que estableix itineraris excloents, que selecciona i classifica l'alumnat, fins i tot abans de finalitzar l'ensenyament obligatori.
  • Avaluacions externes i primerenques
  • S'obre la porta a l'especialització i classificació dels centres que portarà necessàriament a la selecció de l'alumnat en funció dels seus nivells acadèmics.
  • Enfortiment de les direccions dels centres en detriment dels claustres i del consell escolar, incidint en la selecció del personal docent i, fins i tot, en la selecció dels alumnes.
  • Reducció de l'optativitat i en conseqüència una retallada en el professorat.
  • Inestabilitat de les plantilles dels centres que incidirà en la qualitat educativa.
  • Eliminació de programes de qualitat i d’atenció a la diversitat, augment de ràtios, d’horaris.
  • Reducció dràstica dels pressuposts de manteniment dels centres.

Les retallades educatives responen a una estratègia de precisió per debilitar i degradar la qualitat de l'ensenyament i poder justificar així unes contrareformes que no responen en absolut a un diagnòstic real de la situació i, per tant, no suposen cap solució als problemes reals de l'educació.

La conseqüència directa és que molts alumnes deixaran de rebre les ajudes educatives i econòmiques que necessiten per accedir a l'educació en igualtat de condicions, premissa indispensable per possibilitar la cohesió social. Això farà inviable una educació veritablement inclusiva al nostre país i genera una pèrdua d'ocupació d'especialistes i professionals de suport d'enorme vàlua. S'han retirat, per exemple, les subvencions a les AMIPAs, que permetien mantenir activitats extraescolars de qualitat a preus assequibles.

L'encariment i la limitació en l'accés als ensenyaments fonamentals per a la societat i que han de ser suficients i gratuïtes. No només s'ha reduït brutalment el pressupost destinat a l'educació infantil pública i s'ha consolidat una política salvatge d'externalització, també s'han incrementat desorbitadament les taxes universitàries, s'ha reduït el nombre de beques i s'ha posat preu a l'accés a la formació professional quan les taxes d'atur de la joventut arriben ja al 57%. Es retalla el mapa de titulacions universitari en funció de criteris economicistes.

Per tots i cada un d’aquest motius, l’STEI convoca aquesta jornada de vaga.

 

Secretaria ensenyament públic

25 d’abril de 2013