L'STEI demana als equips directius que no es prestin a catalogar les places amb requisit d’anglès

Al llarg d’aquesta setmana, els tècnics de la Conselleria s’han reunit amb els equips directius per a explicar-los el projecte de decret de Tractament Integrat de Llengües. Segons hem pogut saber, des de la conselleria es vol forçar els equips directius perquè siguin ells els responsables d’establir quines han de ser les places que han d’aparèixer perfilades amb el requisit d’anglès per al curs 2013-2014.

Des de l’STEI consideram inadmissible que es carregui aquesta gran responsabilitat damunt els equips directius, que es veuran obligats a haver de prendre decisions que poden suposar un perjudici per als propis companys de feina. També veiem perillós i molt subjectiu que algú aprofiti aquesta atribució que se li vol atorgar per a treure’s del davant persones que no són de la seva corda.

Feim crida a tots els equips directius perquè mostrin la seva discrepància a aquesta manera d’actuar de la Conselleria d’Educació i es neguin a executar una mesura que, a més, no els correspon. I els encoratjam a presentar una “esmena a la totalitat” al decret de Tractament Integrat de Llengües, del qual en demanam la seva retirada immediata per la seva manca de fonament pedagògic, perquè és un despropòsit majúscul i perquè suposa un atac sense precedents a la presència de la llengua catalana en el nostre horari lectiu per damunt del que marca el Decret de Mínims.