L'STEI INTERSINDICAL dóna suport a l'IES Francesc de Borja Moll

L’STEI INTERSINDICAL dóna suport a la lluita de
la comunitat educativa de l’IES Francesc de Borja Moll
pel restabliment del servei de seguretat del centre

 Després de la vaga d’estudiants de dia 29 de gener, com a forma de protesta per l’eliminació del servei de seguretat del centre, avui professorat del centre ha fet la lectura d’un manifest reclamant a l’administració que restitueixi el servei de seguretat. El professorat ha estat acompanyat, en la lectura del manifest, per representants d’alumnes i de pares i mares.

D’ençà el dia en què acabà el servei, cap agent de policia s’ha desplaçat fins al centre, tot i haver-se donat situacions que requerien la seva actuació. Per exemple, dimarts vespre va entrar un home desconegut, suposadament sota els efectes de l'alcohol, que va molestar unes alumnes. Davant fets com aquest, el centre ha decidit tenir un "llibre d'incidents”.

El professorat del centre ha recollit en el seu manifest la situació d’indefensió en què queden els membres de la comunitat educativa sense el servei de seguretat.

Des de l’STEI denunciam que la Conselleria d’Educació, en una clara mostra d’insensibilitat envers la comunitat d’aquest centre, obliga al professorat i a altre personal no docent del centre a exercir funcions que no li són pròpies com la mediació del servei de seguretat del centre. L’administració pretén que es responsabilitzin de les possibles situacions de conflicte que l’absència de personal de seguretat pugui generar.

El servei de seguretat d’aquest centre existeix des de fa més de 20 anys i havia aconseguit gairebé eradicar els problemes de delinqüència que van dur a la seva implantació donada la zona on està ubicat.

L’STEI seguirà acompanyant la comunitat educativa de l’IES Francesc de Borja Moll, tal com ha fet des de l’inici d’aquesta reivindicació.

El professorat del centre es reunirà en assemblea per decidir les accions a emprendre si l’administració no rectifica.

Comunicat IES Francesc de Borja Moll