L’STEI denuncia que els pressuposts d’educació per al 2013 contemplen una reducció de 100 milions

L’STEI Intersindical denuncia que els pressupostos del Govern de les Illes Balears per a l’any 2013 contemplen, en la seva partida corresponent a la Conselleria d’Educació, una reducció de 100 milions d’euros respecte del que s’havia pressupostat en aquesta partida per a l’any 2012.

Amb aquestes dades a la mà, ens demanam quines seran les conseqüències d’un nou retall tan dur per a qüestions tan importants per als centres docents com la configuració ppde les plantilles orgàniques per al proper curs, les quotes que es podran preveure, o si s’haurà d’assumir novament un retall en la contractació de professorat interí. Una mostra més de la nul·la sensibilitat del Govern de José Ramón Bauzá, que imposa les injustes càrregues de la reducció de la despesa a un sector educatiu que s’ha convertit en l’ase de tots els cops de les restriccions pressupostàries, juntament amb altres serveis públics.

 

Com si no n’hi hagués prou amb aquesta nova estreta a la malmesa salut del sistema educatiu de les Illes Balears, el deute amb els centres públics encara arrossega uns endarreriments que són d’autèntica vergonya: a hores d’ara no s’han liquidat partides com les referents al programa de reutilització de llibres encara pendents del curs passat, o les despeses ordinàries dels centres, que en aquests moments cobreixen fins al mes d’agost de l’any passat.

Per altra banda, l’STEI ja va reclamar una petició de Mesa Sectorial el passat 13 de desembre, una Mesa en la qual s’han de tractar qüestions tan importants com el disseny de les plantilles dels centres educatius per al proper curs 2013-2014. Gràcies a les pressions del nostre sindicat, la Direcció General de Recursos Humans ens ha comunicat la convocatòria d’una Mesa amb la presència del Conseller prevista per al proper 15 de gener.

Són diversos els temes que s’hauran de tractar en aquesta Mesa. Recordem que, al llarg dels darrers dies, s’ha presentat un segon esborrany de la Llei de símbols, amb fortes sancions econòmiques pers als directors i directores dels centres que incompleixin algun dels punts del seu articulat. Una normativa que, segons l’opinió de l’STEI Intersindical, no és més que una cortina de fum per tapar els autèntics problemes que de veres assetgen el món educatiu, que es veurà a més agreujat per l’enorme retall pressupostari al qual ens hem referit al començament d’aquest comunicat.