General

L'STEI Intersindical Expressa el seu Condol per la Mort d'Andreu Crespí

El sindicat acompanya en el sentiment la família d’Andreu Crespí així com també el Partit Socialista de les Illes Balears.

L’STEI Intersindical s’afegeix a les mostres de condol per la mort d’Andreu Crespí i de reconeixement de la tasca feta pel finat, mentre va ser director provincial d’Educació i Ciència entre els anys 1983 i 1995.

Des de l’STEI Intersindical volem destacar la seva gran talla com a persona i com a docent, el seu tracte sempre educat amb el nostre sindicat malgrat les discrepàncies inevitables entre un responsable polític i la nostra organització, i la manera com va aportar aire frec i ganes d’innovar a la Delegació Provincial del Ministeri d’Educació a les Illes Balears.

Des d’aquestes ratlles ens sumam al reconeixement d’una bona persona, que va posar el bo i millor dels seus sabers en la millora de l’educació a la nostra Comunitat autònoma, objectiu que des de l’STEI Intersindical compartim per complet. Descansi en pau.

 

Palma, 22 de maig de 2020

Manifest del Primer de Maig de 2020

tit 1rMaig2020

La conjuntura que vivim, marcada per una crisi sanitària sense precedents que visiblement conduirà també a una crisi socioeconòmica de dimensions extraordinàries, fa que enguany la data del Primer de Maig cobri un sentit nou i especialment rellevant.

El Primer de Maig és el dia de les persones treballadores, condició que abasta la immensa majoria de la població. Tots i totes patim i patirem les conseqüències que porta i portarà aquesta pandèmia global, que ha posat el sistema capitalista neoliberal en evidència, i que generarà uns índexs d’atur difícils de maquillar, amb els greuges derivats cap a la classe treballadora, que, un cop més, serà la més perjudicada si no s’emprenen mesures polítiques valentes i innovadores que impedeixin el patiment d’una majoria de la població.

Llegeix més...

Mesa sectorial 16 d'abril: oposicions i final de curs

A la Mesa Sectorial d’Educació, les qüestions més destacades han estat aquestes:

Oposicions 2021

El Ministeri d’Educació ha donat permís a la Conselleria d’Educació perquè totes les places que s’havien ofert per a enguany es puguin traslladar al 2021; per tant no es perd cap de les places d’oferta pública prevista per a les oposicions d’aquest any per a l’any que ve. A aquestes places s’hi afegiran les que puguin sorgir abans de la convocatòria de les oposicions per al 2021.

Funcionariat en pràctiques

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha dit que es publicarà una resolució de la seva direcció general en què es regularà tot allò referent a la fase de pràctiques, amb les adequacions pertinents a l’estat d’alarma.

Proposta de pacte d’estabilitat per al professorat interí

El conseller Martí March ha plantejat la possibilitat de negociar un nou pacte d’estabilitat per al col·lectiu de persones interines, compatible amb l’oferta d’oposicions dels propers anys, com hem reclamat des de l’STEI Intersindical al llarg dels darrers anys.

Instruccions de funcionament, avaluació i promoció per al tercer trimestre

També se’ns ha informat que avui matí s’han enviat les instruccions que han de regular el funcionament del tercer trimestre escolar. Aquestes instruccions es publicaran en el BOIB el proper dissabte, amb els principis explicats a la Mesa Sectorial, a l’espera de la modificació de criteris que hi pugui incorporar el Ministeri d’Educació i Formació Professional a través del BOE.  

S’ha posat de manifest que en cap cas es modificarà el calendari escolar ni la data de finalització de les activitats lectives, tal com estava previst.

Resta pendent la qüestió de les classes de reforç voluntàries del mes de juliol, tal com va expressar la ministra Celaá a la roda de premsa d’ahir. Cal recordar que en cap cas és obligatori per als docents, no té relació amb l’avaluació del curs escolar i s’ha de veure si les condicions d’evolució de la pandèmia i les pròpies condicions climàtiques permetran que es dugui a terme.    

Altres qüestions (suspensió de les oposicions, retorn de les taxes...)

S’ha comentat que ens convocaran a una propera Mesa Sectorial per parlar de totes aquestes qüestions, un cop paralitzat el termini per a la inscripció a les oposicions d’acord amb la resolució de la directora general de Personal Docent. La Conselleria està pendent de rebre un informe jurídic sobre aquesta qüestió.

L’STEI Intersindical posa de manifest que l’educació digital mai podrà substituir l’educació presencial i que, en aquesta situació de confinament s’hauran d’arbitrar mesures efectives per a cuidar la salut emocional del nostre alumnat. També fa un reconeixement al sobreesforç que fa el professorat de les Illes Balears.  

Palma, 16 d’abril de 2020

Pàgina 1 de 76