COVID-19

L'STEI Intersindical recorda que la Conselleria té totes les competències sobre totes les etapes educatives i titularitats dels centres

El sindicat va presentar les seves al·legacions a l’esborrany de resolució que ha de regular la Fase II de la desescalada educativa

L’STEI reitera el seu posicionament en el sentit que el curs actual ha d’acabar íntegrament de forma telemàtica i ha reclamat a la Conselleria d’Educació la negociació del protocol de la Fase II en les Meses respectives de l’ensenyament públic i concertat, abans de la seva publicació en el BOIB.

El sindicat també ha recordat que la Conselleria d’Educació té les competències educatives sobre totes les etapes educatives, així com també sobre tots els centres educatius, siguin de titularitat pública o privada. Per tant, s’hauria d’estendre la continuïtat del tancament dels centres a tot el cicle 0-3 d’infantil.

Llegeix més...

L’STEI reclama la negociació de la fase 2 de la desescalada educativa

Informació de la Mesa Sectorial de 18 de maig de 2020

En relació a la proposta que s’ha presentat des de Conselleria, des de l’STEI hem manifestat que, en aplicació de l’article 9 del Reial Decret 463/2020, mentre duri estat d’alarma o no es modifiqui el Reial Decret, no es pot fer activitat lectiva presencial. En aquest sentit, hem recordat que el ministre de Sanitat en la roda de premsa de divendres passat dia 15 va reconèixer que amb l’actual redacció del RD no hi pot haver retorn a les aules.

Estam d’acord en que es reprenguin les activitats educatives presencials, amb caràcter general el curs 20-21.

Llegeix més...

Nous terminis dels tràmits (COVID-19)

Dia 9 de maig s'ha publicat al BOIB el Decret llei 7/2020, de 8 de maig, pel qual s’estableixen mesures urgents en l’àmbit de l’educació per fer front als efectes de l’emergència sanitària ocasionada pel COVID-19.

El decret estableix:

  • L'obligació de relacionar-se electrònicament amb la Conselleria, en relació amb els procediments de selecció i els sistemes i procediments de provisió de places de personal docent no universitari.
  • L'obligació del personal docent no universitari de relacionar-se obligatòriament amb la Conselleria.

Això significa que, de moment, tots els tràmits seran 100% telemàtics, fins i tot la presentació de documents.

Recorda, amés, que el tràmit d'interinitats serà el darrer que es pot fer anònimament.

Llegeix més...

L’STEI Intersindical valora com un acte de responsabilitat de la Conselleria la suspensió de les classes presencials fins al mes de setembre

El sindicat espera que tant a la Mesa Sectorial com a la Mesa de Concertada, fixades per a dilluns, es concretin les mesures, sobretot en allò referent a les escoletes

L’STEI Intersindical celebra que el criteri sanitari s’hagi imposat a l’hora de decidir la suspensió de les classes presencials dins el que resta de l’actual curs escolar, tal com preveia la proposta del Ministeri d’Educació i Formació Professional. De fet, aquesta era una de les peticions que s’havien fet des de la nostra organització i des de molts altres agents socials. També posa en valor que el conseller Martí March hagi fet ús de les seves competències en educació, tal com li havíem demanat, per damunt de les “recomanacions” del Govern de l’estat.

Llegeix més...

Retorn a les aules

14 de maig

A les 16 hores, el Conseller ha fet una compareixença per explicar la Conferència d'Educació Estatal i quines són les mesures que emprendran a partir de fase 2.

Aquestes són les qüestions més importants que hem pogut escoltar:

  • 6è de primarià, 4t ESO, 2n batxiller, darrer curs de cicles d'FP (GM i GS) i darrer curs d'ensenyaments de règim especial. Es podran per tutories presencials, amb un màxim de 5 alumnes simultàniament, amb cita prèvia.
  • Escoletes 0-3 municipals i privades. Podran obrir, sempre i quan tenguin les mesures de sanitat adequades, que seran molt restrictives. És competència dels Consells insulars, ajuntaments o escoletes privades aquesta obertura. Les escoletes dependents del GOIB resten tancades.
  • Resta d'ensenyaments. Inici de les classes presencials el mes de setembre.

El proper dilluns, 18 de maig, a les 10h, estam convocats a una mesa sectorial on se'ns exposarà quina és la planificació.

Llegeix més...
Pàgina 1 de 6