COVID-19

Els centres han de preparar el principi de curs sense saber encara amb quants docents poden comptar

L'STEI Intersindical ha votat en contra de la resolució que s’ha sotmès avui a la Mesa Sectorial d’Educació

Per iniciar el nou curs amb condicions és necessari comptar amb més docents i més espais


La Conselleria ha presentat a la Mesa Sectorial d'Educació la resolució que ha de regular l’inici de curs.

El document preveu, en la pràctica, retallades de plantilla. En conseqüència, l'STEI Intersindical es reserva la possibilitat de defensar els drets dels treballadors com calgui, fins i tot d’acudir als tribunals. El sindicat ha manifestat que, com a mínim, cal augmentar la dotació per a cada línia a Infantil i Primària i calcular la dotació de la resta de centres a partir de 18 hores.

Llegeix més...

L’STEI abandona la Mesa Sectorial d’Educació

La manca de negociació i la política de fets consumats de Martí March en són la causa
El sindicat es planteja presentar un contenciós davant la Conselleria d’Educació per la no negociació dels criteris de quota, entre altres
Si la situació de retalls de plantilla per al curs 2020-21 es confirma l'inici del proper curs no serà un curs normal


La primera qüestió que l’STEI posa de manifest és que no reconeix la reunió d’avui com una Mesa Sectorial, ja que en tractar-se d’una presentació no hi ha cap mena de negociació possible; és una trobada purament informativa d’una resolució que ja ha estat decidida de manera unilateral per part de l’Administració. Una Mesa Sectorial implica negociació i, en aquest sentit, hi ha sentències i jurisprudència molt ampla en aquest sentit que parlen de la bona fe negociadora que hi ha d’haver per ambdues bandes, cosa que darrerament no passa amb aquesta Conselleria.

Davant aquest fet, els serveis jurídics del sindicat estudien la viabilitat de presentar un contenciós davant la Conselleria d’Educació per la no negociació dels criteris de quota, amb la possible inclusió dins aquesta demanda de la Resolució que regula la Fase 3 i de la que es presenta a la Mesa d’avui.

Llegeix més...

L’STEI denuncia que la retallada de plantilles per al proper curs serà d’entre 250 i 350 docents

Per la seva banda, el Ministeri d’Educació ara es limita a establir un seguit de recomanacions que tampoc no es podran complir


El Ministeri d'Educació i Formació Professional ha fet públiques les mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront de la Covid-19 en els centres educatius per al curs 2020-21. A la pràctica, es tracta d'una sèrie de recomanacions per a les Comunitats Autònomes, que difícilment es portaran a efecte.

Llegeix més...

Enquesta postconfinament

L'esclat de la pandèmia i la declaració de l'estat d'alarma han suposat un trasbals enorme en molts sectors de la nostra societat, entre ells el món educatiu, que s'ha hagut d'adaptar a marxes forçades a una realitat ben diferent i alhora desconeguda.

Per aquest motiu, des de l'STEI Intersindical et convidam a participar de l'enquesta en la qual volem conèixer la teva opinió sobre qüestions com el paper de l'Administració al llarg d'aquests mesos, el desenvolupament de la tasca docent, la defensa de la salut en el treball i les perpectives sobre el proper curs escolar. També hi hem inclòs un apartat en què valoris la tasca del sindicat, amb les teves propostes de millora.

Et demanam que hi dediquis un estona del teu temps. Amb les aportacions de totes i tots, podrem afrontar millor els reptes que tenim per davant. Moltes gràcies per avançat.

>> accés a l'enquesta >>

L’STEI Intersindical denuncia el frau en la negociació de la Fase 3 per part de la conselleria d’Educació

El sindicat lamenta, un cop més, que s’hagi d’assabentar dels fets a través de les conferències de premsa del conseller Martí March

L’STEI Intersindical denuncia, un cop més, la política de fets consumats de la Conselleria d’Educació i del seu conseller, que avui ha anunciat en conferència de premsa actuacions que es duran a terme a la fase 3 de la desescalada educativa sense que aquesta qüestió hagi estat negociada en l’àmbit de les Meses corresponents de l’ensenyament públic i concertat.

En la compareixença el Conseller ha parlat d’activitats presencials amb cita prèvia en horari de matí i horabaixa, de presencialitat de tots els docents a partir del 19 de juny amb la possibilitat de fer torns i d’ampliació de les tutories presencials individuals, entre d’altres mesures; qüestions que afecten a les condicions laborals del professorat i que, per tant, han de ser negociades en els àmbits pertinents.

Llegeix més...

L'STEI respon a la situació dels centenars de docents pendents de l'avaluació de risc laboral associat al SAR-CoV-2

Qui consideri que està en aquesta situació té dret a comunicar al seu director o directora que no s'incorporarà al centre mentre no s'hagi seguit el protocol de risc laboral associat al SAR-CoV-2

El ministeri de Sanitat ha identificat 10 patologies rellevants que fan que els treballadors que les pateixen tinguin la consideració de "treballadors especialment sensibles".

A hores d'ara, segons les dades amb què compta l'STEI, hi ha centenars de docents susceptibles de ser considerats "treballadors especialment sensibles" pendents d'aquesta avaluació. Tot i això, la Conselleria pretén que es faci un retorn a l'activitat presencial sense tenir en compte la situació de salut dels docents afectats.

Llegeix més...
Pàgina 1 de 7