COVID-19. Procediment de prevenció de riscs laborals

En cas d'una possible reincorporació al centre, la Llei de Prevenció de Riscos Laborals obliga a la Conselleria d'Educació a protegir de manera especial als treballadors especialment sensibles, que el Ministeri de Sanitat ha anomenat.

Treballadors especialment sensibles

 • Malalties cardivasculars i hipertensió arterial
 • Malalties pulmonars cròniques
 • Diabetis
 • Càncer en tractament actiu
 • Immunodeficiència
 • Embaraç
 • Majors de 60 anys

 Procediment

 1. Sol·licita una visita mèdica general mitjançant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
  No has d'adjuntar cap altra documentació.
  • Sol·licitud general word | pdf
  • Sol·lcitud dones gestants word
 2. El servei de presenció es posarà en contacte amb tu per a una entrevista i avaluar el risc del lloc de feina.
 3. Després de l'avaluació et sol·licitaran presentar la documentació requerida (informes mèdics i informe del metge d'atenció primària).
 4. Finalment, el servei de prevenció (Palma) o PREVIS (Menorca, Eivissa i resta de Mallorca), farà un informe, d'acord amb la guia d’actuació per a la gestió de la vulnerabilitat i el risc en àmbits no sanitaris o sociosanitaris del Ministeri de Sanitat, on es recomanarà:
  • La reincorporació al lloc de feina
  • L'adaptació del lloc de feina
  • La situació d'incapacitat temporal
 5. Tot el procediment es realitzarà de manera telemàtica i mitjançant atenció telefònica. Només si la persona sol·licitant no pot adjuntar la documentació requerida se la podrà citar a la seu del servei de prevenció per tal de fer l’atenció física i directa requerida.
 6. La Llei de Prevenció de Riscos Laborals garanteix que tot el procediment s'ha de fer respectant sempre el dret a la intimitat i la confidencialitat de tota la informació relacionat amb l'estat de salut.

COVID-19 i presa de possessió

Anar al servei de prevenció no condicionarà la presa de possessió per al curs 2020-2021

Tothom que sigui considerat treballador especialment sensible (TES) hauria de sol·licitar un informe al Servei de Prevenció de Riscos Laborals. Amagar aquest fet no fa cap sentit i és totalment temerari. Heu de saber que res d'això té cap conseqüència negativa en relació amb la feina.

Sigui quina sigui la conclusió d'aquest informe, no afectarà, en cap cas, la presa de possessió per al curs 2020-21. La casella que fa referència a la "incapacitat per impartir docència" que s'ha de marcar a l'hora de prendre possessió es refereix a la pròpia capacitat per desenvolupar les tasques docents, no al fet que les condicions del centre siguin de risc per a nosaltres, que és el que pot dictar l'informe de riscs laborals.

Si el 2020-21 hi segueix havent-hi risc amb el mateix sentit, el servei de prevenció haurà de fer un nou informe amb la nova situació, ja que es tractarà d'un nou nomenament, però en cap cas ningú deixarà de prendre possessió per aquest motiu.

Totes les seus de l'STEI Intersindical i l'EFMD estan fent les adaptacions oportunes per tornar a l'activitat presencial amb les màximes garanties de seguretat, tan aviat com sigui possible.
Mentrestant continuem amb l'atenció telefòncia i a través de mitjans telemàtics.

ATENCIÓ DURANT LA VIGÈNCIA DEL RD 463/2020 (COVID19)

construyendo proceso creativo diseno grafico 23 2148101309